מס' צפיות - 880
דירוג ממוצע -
מתחילים עבודה חדשה? אל תוותרו על התנאים והזכויות שלכם
השתלבות בעבודה חדשה לאחר תקופת אבטלה עלולה לגרום לכם להתפשר
מאת: דורון פוגל 18/02/20 (15:17)

חיפוש עבודה יכול לקחת זמן, לעיתים כמה חודשים שהופכים בעצמם ל"עבודה". אנשים שנאלצים להתמודד עם אבטלה ארוכה, עלולים להתפשר כאשר הם סוף סוף מוצאים משרה שמתאימה להם. עבודה חדשה עלולה "לסנוור" אנשים כאלה ולגרום להם לשכוח מה באמת מגיע להם, אם זה בשכר מסוים, בתנאים מסביב או בכמות שעות עבודה. התעמקות בנושא ועמידה על הזכויות והתנאים המגיעים לעובד חדש, כבר בהתחלה וגם אם זה לא נעים – יכולה למנוע כאבי לב ואי נעימות בהמשך, במידה ותהיה מחלוקת בנוגע לאחד מן הנושאים הללו או כאשר העובד ירצה לעזוב.

למה אנשים שחיפשו משרה זמן רב עלולים להתפשר בסופו של דבר?

 

מחסור בהכנסה עלול להוביל אנשים מובטלים לפשרות רבות. מי שהיה חלק מחברה גדולה ונשא בתפקיד משמעותי, רוב הסיכויים שיעדיף להשתלב מחדש במשרה מאותה הרמה, לפחות כזו שתעניק לו תחושה יוקרתית הדומה לזו שהרגיש קודם. אם במשרה הקודמת, השכר ותנאי המשרה היו מעוגנים בתוך חוזה עבודה שהיה רלוונטי עבור שני הצדדים, משמע המעסיק והמועסק גם יחד נתרמו ממנו, צריך לשים לב שלא לוותר על חוזה דומה גם כשמתחילים עבודה אחרת. כאשר מחפשים עבודה תקופה ארוכה והפרנסה כבר דוחקת, לעיתים מתפשרים על סוג המשרה ועל תנאי השכר ולא שמים את הדגש על קביעת תנאים ברורים למן ההתחלה.

חשוב לבדוק היטב את התנאים בכל עבודה חדשה

 

מומלץ שכל אדם שמחפש עבודה, יידע מהן השאיפות שלו בנוגע לשכר. בין אם זו עבודה המוגדרת כזמנית ובין אם זו משרת חלומות שמהווה אתגר מקצועי נפלא, השכר המגיע אחת לחודש הוא זה שיגרום לכם לרפד את חשבון הבנק ולהימנע מחובות. תנאי השכר ואופן החישוב שלו – למשל על פי שעות עבודה, או גלובלי – הם נושאים שצריכים להיות כתובים בצורה מסודרת וללא שום תהיות. מגובה השכר נגזרים שאר תנאי העבודה, לרבות צבירת ימי חופש, תשלום על ימי היעדרות בשל מחלה אישית או של הילדים ואפילו פיצויי הפיטורין.

 

שוקלים לעזוב את התפקיד? שימו לב למה שכתוב בחוזה

 

במידה ונכנסתם לעבודה אך לאחר תקופה החלטתם לעזוב, כל הכתוב בחוזה הוא, על פי החוק, מחייב באשר לעזיבה שלכם. בין אם זו קרן השתלמות שהמנהל שלכם הפריש כספים לטובתה, או אולי ימי חופשה שצברתם ובחוזה כתוב שאתם יכולים לפדות אותם בסיום העסקה – מדובר בסכומים שיכולים להצטבר ולהפוך למשמעותיים מאוד. בתקופה שבה אתם נפרדים ממקור הכנסה ועדיין לא השתלבתם בעבודה אחרת, חשוב שתדעו כיצד לקבל את מלוא ההכנסות האפשריות ולא לוותר. סיוע מקצועי של עורך דין מומחה לדיני עבודה, במידת הצורך ובעיקר כשמדובר בסכומים גבוהים, יוכל לקדם את מיצוי הזכויות ומימושן בהקדם האפשרי לאחר סיום ההעסקה.

 

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר