מס' צפיות - 3014
דירוג ממוצע -
אטמי אוזניים בעבודה – חובה ולא בחירה
אחת הטענות הנפוצות ביותר שתשמעו מעובד הנדרש להרכיב אטמי אוזניים במהלך כל יום עבודתו היא שמדובר ככל הנראה בפריט מיגון לא נוח ולא מאוד נעים. אך גם אם מדובר בעזר לא נעים ובטח לא קל להרכבה ובייחוד במשך 9 שעות רצופות, חשוב שתדעו כי השימוש באמצעי זה הוא הדרך הבטוחה והיחידה להגן על האוזניים ועל השמיעה.
מאת: Go 25/08/14 (15:35)

רק בשנים האחרונות השכילו להבין את הסכנה אליה נתונים עובדים תוך חשיפה ממושכת לדציבלים גבוהים. כאשר עובד חשוף לאורך זמן לנזקי רעש הוא עלול לסבול מירידה בשמיעה. תהליך ירידה בשמיעה מתחיל מתופעה ראשונית שקרויה בלשון המקצועית טנטון, ומשם התופעה עלולה להידרדר לירידה באיכות השמיעה ועלולה להסתיים, במידה ולא מטפלים בתופעה, לאיבוד שמיעה מוחלט.  בעקבות מחקר מעמיק יותר של תופעה זו – התרחשה רגולציה בחוק על פיה מחויבים, מחד עובדים החשופים לרעש של שמונים דציבלים ויותר להיעזר אטמי אוזניים מקצועיים, ומאידך מחויבים מעבידים  לדאוג לזמינות עזרי בטיחות  מסוג זה ולתקינותם.


חד פעמי או רב פעמי – מה ההבדל?


ישנם שני סוגים של אטמי אוזניים, אטמי אוזניים רב פעמיים ואטמי אוזניים חד פעמיים. לכל אחד מהסוגים ישנם כאמור יתרונות וחסרונות.


אטמי אוזניים חד פעמיים - היתרון הגדול באטמי אוזניים לשימוש חד פעמי הו בכך שהם עשויים ספוג ולפיכך הם מספקים הגנה מפני רעשים רבי עוצמה, וכמו כן הם ניתנים להתאמה אישית לפי מבנה החלל של האוזן. לרוב השימוש באטמים אלו אמור למנוע אלרגיות ושפשופים בחלל האוזן. החיסרון העיקרי במוצר זה הוא המשאבים שיש להשקיע הן בעלויות והן בתחזוקה שוטפת של הזמנות חוזרות.

אטמים רב פעמיים - יתרונם בכך שהם חסכוניים בעלויות, וידידותיים לסביבה, החיסרון שלהם מתבטא בכך שהם מיועדים לעוצמת רעש נמוכה יותר. אטמי אוזניים רב פעמים מותאמים לכל אוזן בנפרד (קצת בדומה למדרסים אורתופדיים) ההשקעה הראשונית היא לא קטנה, אך בזה מסתכמת ההוצאה לטווח הארוך.  אטמי אוזניים רב פעמים דורשים יותר תחזוקה, והכוונה היא לשמור על ניקיונם באופן תדיר אחרת האטמים עלולים משטח להיווצרות חיידקים  ובכך לגרום לזיהומים. לכן מומלץ לנקות אותם לאחר השימוש ולאחסן אכל זוג בשקית אישית לכל עובד.


ומה עם אוזניות?


יהיו כאלו שיטענו שאוזניות עדיפות על אטמי אוזניםמשום שהן נוחות בריאות והיגייניות יותר מאטמים, ובכן לא כך הדבר. מחקרים מראים כי אוזניות לא מיטיבות לסנן רעשים עזים כמו שאטמי אוזניים, וכמו כן גם הן נוטות להיות פחות סטריליות אם לא מנקים אותם לעיתים קרובות.


האם אטמים אינם מסוכנים לאוזניים?


טיעון נוסף בהקשר של אטמים, שאטמים עלולים לפגוע באוזן ואינם בריאים שכן הם חוסמים את כניסת האוויר לאוזניים. אטמי אוזניים טובים לא אמורים לסכן את בריאות האוזן, שכן הכנסתם היא לאזור חיצוני לחלוטין למרכז האוזן ועל כן לא מתבצעת בפועל חסימה של אוויר. נוסף על כך בשמירה נאותה על בריאות האוזניים באמצעות ניקוי ושאיבת השעווה מהן לעיתים קרובות, האטמים גם לא אמורים לגרום לסתימתן.


מידע נוסף בנושא אטמי אוזניים תוכלו למצוא באתר חוגלה קימברלי פרופשיונל.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר