מס' צפיות - 1743
דירוג ממוצע -
עו"ד רן רייכמן - הדרכים הקיימות להפחתת דמי המזונות
מאת: רן רייכמן 13/08/14 (10:29)

גובה דמי המזונות נקבע בבית משפט בעת הליך גירושין, אך לא אחת נסיבות החיים משתנות ומונעות את תשלום דמי המזונות שנקבעו בחוק. בחלק ממצבים אלו שבהם ניתן להוכיח שינוי מהותי בחייו של משלם המזונות, כך אומר עו"ד רן רייכמן, ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה לערער על גובה דמי המזונות במטרה להפחיתם.

על מנת שבית המשפט יבחן בקשה להפחתת דמי מזונות נדרשים להתקיים שני סעיפים עיקריים :

שינוי מהותי ובלתי צפוי בחייו של אחד מבני הזוג, אשר הופך את גובה המזונות שנדרש לשלם לבלתי צודק או הוגן.
תביעת הפחתת דמי המזונות מבוצעת ביושר ובתום לב.


כמו כן, במידה שסכום דמי המזונות נקבע בהסכמה של שני הצדדים כחלק מהסכם גירושין, יהיה צורך גם בסעיף בהסכם שמאפשר עריכת שינויים עתידיים בגובה דמי המזונות. יחד עם זאת, לא אחת בהסכמי גירושין בהם הוסכם שלא לתבוע הפחתת מזונות, ניתן לבטל את הסעיף בהתקיים נסיבות מצדיקות.

שינוי מהותי בנסיבות

על מנת להוכיח שינוי מהותי בנסיבות בדרך לאישור הפחתת דמי מזונות, כך לדברי עו"ד רן רייכמן, נדרש הפונה להראות שהעובדות שהובילו לקביעת הסכום בהליך הגירושין אינן מתקיימות עוד. נסיבות אלו עשויות להיות ירידה בכושר ההשתכרות עקב פיטורין, פשיטת רגל, אבטלה ממושכת, מצב בריאותי, או זוגיות וילדים חדשים. כמו כן, שינוי מהותי בנסיבות עשוי להיות תמורות בהוצאות עבור הילדים. לדוגמא, מעבר של הורה משמורן לדירה קטנה יותר שההוצאות עליה נמוכות יותר, או מעבר של הילדים לבית ההורה שמשלם את דמי המזונות.

ילד מרדן

סיבה נוספת שיכולה להוביל להפחתת דמי המזונות או לביטולם, מתקיימת במקרים חריגים של בן מרדן. מדובר במקרים בהם ילדים מתנכרים להורה ומסרבים לפוגשו ,להיות עימו בקשר ולקיים את הסדרי הראייה.

זאת, בתנאי שנמצא כי אין סיבה מוצדקת לניתוק הקשר, והוכח כי האב עשה ככול שביכולתו לשמירה על קשר סדיר עם ילדו הקטין.

הוכחת סיבות מצדיקות להפחתת דמי מזונות

הוכחת הבקשה להפחתת דמי מזונות מוטלת על כתפיו של המבקש, ודורשת הצגת הוכחות וראיות מוצקות המצדיקות את עצם הבקשה. לדוגמא, יש להציג בבית המשפט תלושי משכורת, תדפיס של חשבונות בנק והוצאות חריגות של המבקש, ובמקרה של מצב בריאותי רעוע יש להציג מסמכים רפואיים המעידים על כך. בכל מקרה, יש זכור כי בית המשפט מציב מול עיניו בראש ובראשונה את טובת הילד ומילוי צרכיו הבסיסיים. לכן, הוא אינו ממהר לאשר הפחתת דמי מזונות, מלבד במקרים מהותיים ובלתי צפויים המצדיקים את המהלך.

הכותב הוא עו"ד רן רייכמן עוסק בדיני משפחה, צוואות וירושות ומנחה התכנית שאלה משפטית בערוץ 2.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר