כשרות משפטית מוגבלת פירושה, כי התופעה המשפטית נושאת – או רשאית לשאת – אך ורק בזכויות שהוענקו לה או כפופה אך ורק לחובות שהוטלו עליה במפורש או מכללא על-ידי המחוקק, אף שמעצם טבעה ואופייה כגוף מאוגד היא מסוגלת לשאת בזכויות או לחוב בחובות נוספות. בקטגוריה זו נמנית, למשל, נציגות של בית משותף, אשר המחוקק העניק לה כוחות מסוימים ומוגבלים בחוק המקרקעין. לפיכך מוגבלת כשרותה המשפטית של נציגות הבית המשותף, ואורגניה מוסמכים לפעול רק במסגרת הכוחות שהוענקו להם בחוק.
בדומה לכך, כשרותם המשפטית של תאגידים סטטוטוריים שהוקמו מכוח חיקוקים מיוחדים מוגבלת לביצוע המטרות שלשמן הוקמו. תאגיד סטטוטורי רשאי לבצע אך ורק פעולות במסגרת הכוחות שהוענקו לו, שכן כשרותו מוגבלת וכל פעולה שאינה במסגרת ההגבלות מהווה חריגה מסמכות, ועל כן היא בטלה. רשות מוסמכת שהוקמה מכוח חוק והוסמכה לבצע מטרה מסוימת, הינה אישיות משפטית בתחום המשפט הציבורי.
היקף כשרותה של הרשות המוסמכת מוגבלת לביצוע ההוראות שמכוחן היא יונקת את סמכותה, ואין לה כשרות משפטית לבצע פעולות בתחום המשפט הפרטי, פרט לאותן פעולות הנדרשות במפורש לצורך הגשמת תפקידה הציבורי. כך, למשל, רשות השידור אינה רשאית לעסוק בפרסום מסחרי, אלא אם כן החוק שמכוחו קמה מקנה לה במפורש או מכללא סמכות לעסוק בתחום זה.
סוגיה זו נדונה בהרחבה בבג"צ 757/84, שבו נדונה השאלה האם רשות השידור רשאית לשדר תשדירי שירות ושידורי חסות בטלוויזיה. לטענת העותר, שידורים אלה הם בגדר פרסומת מסחרית, והדבר חורג ממטרותיה של המשיבה 2 על-פי חוק רשות השידור, התשכ"ה – 1965. המשיבים טענו, בין היתר, כי השידורים האמורים אינם מהווים שידור פרסומת מסחרית וכי הם פועלים במסגרת סמכותם