מס' צפיות - 1636
דירוג ממוצע -
עו"ד יוסי כהן - הדיון סביב "יחולו הוראות סעיף זה" בחוק השליחות
מאת: יוסי כהן 02/04/14 (10:59)

עו"ד יוסי כהן מסביר כי אם התאגיד מאשר את החוזה המקדמי, יחול הסיפה של סעיף 6(ג) לחוק השליחות, המורה כי "יחולו הוראות סעיף זה". השאלה היא לאיזה סעיף התכוון המחוקק. האם לסעיף 6 כולו, לרבות סעיפי המשנה שבו, או שמא רק לאחת מפסקות המשנה (א) או (ב) שבסעיף 6?

גם אם המחוקק לא קבע זאת במפורש, מציין עו"ד יוסי כהן, נראה כי כוונתו היא שיחולו הוראות סעיף 6(א) בלבד, שכן סעיף 6(ב) מתייחס למקרים שבהם לא אשרר התאגיד את החוזה המקדמי. אם המסקנה האחרונה נכונה, לא תהא כל משמעות להכרה ביכולת האשרור בדיעבד, אם לא נקבע כי עם האישור ישתכללו יחסי שליחות למפרע ויחולו שאר הוראותיו הרלוונטיות של חוק השליחות. ס"ק (א) האמור קובע, כי "אישור בדיעבד כהרשאה מלכתחילה", ובמונח "הרשאה מלכתחילה" ניתן לצקת תוכן אך ורק משאר הוראותיו של חוק השליחות.

התייחסותו של א' ברק לנושא

עו"ד יוסי כהן מביא את דברי פרופ' א' ברק, שסבור כי יחול בעניין זה הכלל "שלוחו של אדם כמותו", וכן כי יחולו כל הוראות חוק השליחות ההכרחיות לתחולת הסעיף. מאידך גיסא, ניתן גם לטעון כי סעיף 6(ג) קובע דיני אישור בדיעבד עצמאיים. לשון אחר: סעיף 6(ג) מהווה מקור עצמאי הן לכוח האשרור בדיעבד והן לתנאיו. לדעת פרופ' א' ברק, סעיף 6(ג) אינו יוצר דיני אישור בדיעבד עצמאיים, אלא משנה את הדין הישן בלבד, שלפיו לא היה תאגיד רשאי לאשר בעצמו פעולות שנעשו למענו לפני היווסדו.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר