מס' צפיות - 133
דירוג ממוצע -
5 דברים שחשוב לדעת לפני חתימה על חוזה עבודה - יוסי כהן
מאת: יוסי כהן 19/12/13 (08:04)

לאחר תהליך ארוך של ראיונות ומבחני קבלה, זכיתם בעבודה הנחשקת, וכעת הנכם עומדים בפני שליפת העט וחתימה על חוזה. ואולם, לפני שאתם חותמים, אל תהססו לבדוק בקפידה את סעיפי החוזה השונים, ולוודא כי הוא מייצג את דרישותיכם וזכויותיכם. הנה חמישה עניינים מהותיים שחשוב לבדוק ולדעת לפני חתימה על חוזה עבודה.

  1. סוג החוזה ותקופת ההעסקה. קיימים מספר סוגים של חוזי עבודה וחשוב להבין על איזה סוג אתם חותמים ומה משמעותו. עם שלושת סוגי החוזים העיקריים נמנים חוזה סטנדרטי לתקופת עסקה בלתי מוגבלת, וחוזה לתקופה מוגבלת הנקבעת מראש, שאם מתייחס לתקופת העסקה שמעל שנה, מחייב את המעסיק לשלם פיצויי פיטורין. כמו כן, קיים חוזה לפרויקט או למשימה ספציפיים שאינו ניתן לחידוש.
  2. סוג ומבנה השכר. חשוב לבדוק איזה סוג של שכר מצוין בחוזה, כגון שכר גלובלי, חודשי, שעתי, אחיד, עם או ללא בונוסים ותוספות. כל סוג של שכר הנו בעל השלכות מהותיות על גובה המשכורת שתקבלו והאפשרות להעלותה עם הזמן. בנוסף, יש לוודא כי גובה המשכורת והתוספות נרשמים בבירור ובמדויק בחוזה, ממה מורכב שכר הבסיס ואם מדובר בתוספות אחידות או משתנות מדי חודש. כמו כן, חשוב לוודא כי הזכויות הסוציאליות אינן מופרשות רק משכר הבסיס, וכך יקטן סכומן.
  3. שימו לב להטבות ותוספות. במקרים רבים, הטבות ותוספות אינן מתבטאות באופן ישיר בשכר, אך הן בהחלט עשויות להוות תרומה חשובה, ובדרך כלל ניתנות ביתר קלות על ידי המעסיק מאשר העלאה במשכורת. ההטבות עשויות להתבטא בין היתר בהגדלת מספר ימי החופשה, במשכורת 13, במכשיר טלפון נייד, בקרנות השתלמות ובביטוחים שונים, או באחזקת רכב.
  4. ביטוחים. ישנם ביטוחים אותם מחויב המעסיק לספק על פי חוק כחלק מהזכויות הסוציאליות של העובד, ביניהם ביטוח מנהלים או קרנות פנסיה. חשוב לוודא כי אלו יוצאים מתוך תחשיב השכר בכללותו, ולא רק משכר הבסיס. כמו כן, מעסיקים רשאים לספק ביטוחים כדאיים נוספים כמו קרנות השתלמות, ביטוח סוציאלי או ביטוח בריאות, וביטוח אובדן כושר עבודה.
  5. אחזקת רכב. חוזי עבודה רבים כוללים גם אחזקת רכב. ואולם, חשוב לבדוק מהם תנאי האחזקה ואם הם באמת משתלמים לכם. לדוגמא, יש לברר לגבי עלויות ההוצאות הנלוות לרכב העובד, עלויות המס, הגבלת קילומטראז' ומי ממן את התשלום עבור שימוש יומיומי בכבישי אגרה.

הקפידו לוודא את כל תנאי החוזה בטרם תחתמו עליו, ועמדו על הזכויות המגיעות לכם. במקרה שבו המעסיק מבצע הפרה של אחת החובות שלו, ניתן להתייעץ עם עורך דין.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר