מס' צפיות - 146
דירוג ממוצע -
עו"ד יוסי כהן על הדרכים הקיימות לפנות שוכר מדירה מושכרת
מאת: יוסי כהן 18/12/13 (08:10)

לא אחת בעלי דירות נדרשים להתמודד עם מצב שבו שוכרי הדירה מסרבים לפנותה, אם עקב סיום חוזה השכירות או בשל הפרות סעיפים, כמו הסבת נזק לנכס או אי תשלום שכר הדירה והמיסים. יחד עם זאת, פינויו של דייר אינו עניין של מה בכך והחוק אוסר על נקיטת אמצעים אלימים נגדו. במקרים מסוג זה, נדרשות פעולות בדרכים משפטיות וחוקיות.

 

פנייה לשוכר לפינוי הדירה

הצעד הראשון שיש לעשות אם שוכר מסרב לפנות את הנכס, הוא לפנות אליו בטלפון, במכתב או בפגישה אישית בדרישה כי יפנה את הדירה, ולנסות לשכנעו לעזוב מרצונו. אם השוכר מסרב, ניתן להתחיל בהליכי מימוש ערבויות שהופקדו על ידו כחלק מחוזה השכרת הדירה.

מימוש ערבויות


אחד האמצעים היעילים ביותר לפינוי דיירים הנו פתיחת הליך למימוש ערבות בנקאית אשר הופקדה על ידי המשכיר. לכן חשוב לכלול מתן ערבות כחלק מחוזה השכירות, ולקחת בחשבון כי סכומי כסף גבוהים עשויים בהחלט להרתיע את השוכר ולסייע בפינויו של הנכס. אם השוכר אינו מוכן להתפנות, ניתן לפדות את הערבויות כפיצוי עבור נזקי המשכיר, ולהגיש תביעת פינוי שוכר בבית המשפט.

תביעת פינוי שוכר

משכיר הנכס נדרש להגיש לבית המשפט תביעה לפינוי דירה, המכונה "תביעת פינוי מושכר", בה מבקש המשכיר להוציא נגד השוכר צו פינוי. צו זה כרוך בהליך משפטי מהיר המוצא לפועל עד 60 יום מרגע הגשת התביעה בבית המשפט. אם המשכיר מעוניין לתבוע את השוכר על נזקים נוספים, כמו אובדן כספי שכירות, עגמת נפש או נזקים שנגרמו לנכס, עליו לפנות בתביעה נפרדת לאחר מימוש צו פינוי שוכר. יחד עם זאת, תביעות נוספות אלה מוגשות לבית המשפט באופן אוטומטי ללא צורך בהגשת בקשה.

דרכים לא חוקיות או בלתי יעילות לפינוי הדירה

פינוי עצמאי וכוחני של שוכר איננו חוקי ועלול לכלול איומים מילוליים או הוצאת חפציו מהדירה. במקרים אלו עלול המשכיר למצוא את עצמו מואשם על ידי השוכר במשטרה או בבית משפט. כמו כן, החלפת מנעולי הדירה או ניתוק חיבורי החשמל והמים אינם חוקיים, מכיוון שהם נחשבים לעשיית דין עצמי. עוד יש לציין כי במרבית המקרים הגשת תלונה במשטרה איננה פותרת את הבעיה, מכיוון שהמשטרה אינה עוסקת בבעיות ובסכסוכים אזרחיים.

בכל מקרה של שוכר שמסרב להתפנות מהנכס, ניתן להשתמש בשירותים משפטיים ובייעוץ, הניתנים על ידי משרדי עורכי דין המתמחים בנושא.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר