מס' צפיות - 140
דירוג ממוצע -
עו"ד יוסי כהן - מהו הסכם קיבוצי ומה המשמעות שלו?
מאת: יוסי כהן 01/12/13 (08:00)

על פי חוק הסכמים קיבוציים משנת 1957, הסכם קיבוצי מוגדר כהסכם שנערך לאחר משא ומתן בין ארגון עובדים לארגון מעבידים או מעביד, ונוגע להסדרת תנאי העסקה לרבות תנאי קבלה, יחסי עבודה, תנאי עבודה, זכויות וחובות, ותנאי סיום עבודה. לאחר חתימתו נרשם הסכם זה במשרד הכלכלה ואצל רשם ההסכמים הקיבוציים, והנו מחייב במלואו את שני הצדדים – העובדים והמעביד.

סוגי הסכמים קיבוציים ומשמעותם


קיימים שני סוגי הסכמים קיבוציים הנבדלים זה מזה בעיקר בהיקפם:

  • הסכם קיבוצי מיוחד – זהו הסכם ייחודי למקום עבודה ספציפי הנערך בין מעסיקים או נציגיהם לבין ארגון העובדים. חשוב לציין כי הסכם קיבוצי מיוחד יחול רק אם הנו מייצג לפחות שליש מכלל עובדי החברה.
  • הסכם קיבוצי כללי - הסכם עבודה כללי חל על כל עובדי המדינה, על עובדי ענף מסוים במשק הישראלי או חלק ממנו, כאשר עובדי הענף מיוצגים על ידי ארגון העובדים הגדול ביותר בתחום. מצד המעבידים, ההסכם חל על כל המעסיקים בתחום או בענף המדובר שהיו עדים לחתימתו או פעלו בתקופה שבה היה תקף. זאת מלבד מעבידים שהוצאו מההסכם הכללי באופן מפורש.

ממה מורכב הסכם קיבוצי?

הסכם קיבוצי מורכב מחלקים חוקתיים בסיסיים המחייבים כל הסכם עבודה, אשר כוללים סעיפים כדוגמת זכויות עובדים, תנאי שכר או תנאי פיצויים. כמו כן מורכב החוזה מחלקים אובליגטוריים בהם נרשמים נהלים חוזיים בין המעביד לעובדיו.

תוקפו של הסכם קיבוצי

חשוב לדעת כי הסכם קיבוצי תקף לרוב לתקופה של עד שנתיים, ושהנו מחייב עד לכתיבת הסכם קיבוצי חדש. חובה לפרסם את ההסכם כעבור חודשיים מרגע רישומו במשרד הכלכלה, אחרת בית המשפט לא יכיר בתוקפו ובחוקיותו.

צו הרחבה ומשמעותו

בסמכותו של שר הכלכלה, בין אם ביוזמתו או עקב בקשת בעלי הסכם קיבוצי כללי, להרחיב את היקף ההוראה באמצעות צו הרחבה. זאת אם הוא מצא צידוק לכך בהתייחס למספר העובדים והמעבידים החתומים על ההסכם, והשפעתו על כלל המשק ושוק העבודה. ואולם, לעתים קרובות מעבידים אינם מעוניינים להצטרף להסכמי עבודה כלליים עליהם עשויים לחול צווי הרחבה, ובמרבית המקרים מתייחס צו ההרחבה רק לתוספות יוקר.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר