מס' צפיות - 618
דירוג ממוצע -
מלחמתץ הסייבר העולמית הגדולה
ביום רביעי האחרון, הורגשה ברחבי העולם האטה משמעותית ברשת האינטרנט. הדבר קורה ככול הנראה עקב מתקפת סייבר שבו נאבקים פעילי ארגון "ספאםהאוס" הנאבק במפיצי דואר זבל,לבין חברה הולנדית העוסקת בהפצת דואר-זבל. הסכסוך החל לאחר שספאםהאוס הוסיף את החברה ההולנדית סייברבונקר לרשימה השחורה של מפיצי הספאם אשר עוברת לספקי הדואר האלקטורני לצורך סינון תכנים לא רצויים.
מאת: רועי אורן 06/04/13 (14:25)

ביום רביעי האחרון, הורגשה ברחבי העולם האטה משמעותית ברשת האינטרנט.
הדבר קורה ככול הנראה עקב מתקפת סייבר שבו נאבקים פעילי ארגון "ספאםהאוס" הנאבק במפיצי דואר זבל,לבין חברה הולנדית העוסקת בהפצת דואר-זבל.
הסכסוך החל לאחר שספאםהאוס הוסיף את החברה ההולנדית סייברבונקר לרשימה השחורה של מפיצי הספאם אשר עוברת לספקי הדואר האלקטורני לצורך סינון תכנים לא רצויים.

במסגרת המתקפה, אשר בוצעה באמצעות רשת  מחשבים של משתמשים תמימים שבהם הושתלה תוכנה שמאפשרת לפצחנים לשלוט בו מרחוק, נוצר עומס בו זמני על שרתי אינטרנט המשמשים את מתנגדי דואר הזבל האלקטרוני באופן שגרם באופן מיידי לאפקט אדווה שהתפשט והורגש ברחבי העולם.

עד עתה לא דווח על נזק ממשי, מלבד האטת הגלישה באינטרנט. אולם אחת מן ההשלכות של המתקפה היא הפסקה של סינון דואר הזבל במחשבים רבים.
 משמעות הדבר היא אפשרות פוטנציאלית של הפלת משתמשי אינטרנט תמימים בתרגילי עוקץ שפעמים רבות מופצים בהודעות זבל אלקטרוניות.

אבל נדמה שעיקר הנזק הוא בתקדים המסוכן שממחיש כמה תושבי הכפר הגלובלי הקטן קשורים זה לזה בעבותות וירטואליים אם ירצו ואם לא ירצו.
 כעת עשויים קבוצות נוספות של מפיצי דואר זבל לשים להם כמטרה תקיפת שרתים של חברות שנלחמות בתופעה המטרידה כל גולש באשר הוא.

                         מאבק הסייבר נגד מדינת ישראל
ארגון  טרור "פרו-פלסטיני" המכנה עצמו בשם "אנונימוס"  איים על מדינת ישראל כי ב-7 באפריל הוא ועמיתיו ישתקו את מחשביהם של חברות מסחריות ואתרים ממשלתיים כגון: "בזק","משרדי הממשלה","חברות ממשלתיות,ועוד.
כדי להתחיל להערך לאיום זה כבר מעכשיו.

מומחים בתחום טכנולוגיית הרשת מתייחסים למתקפת הסייבר שאירעה היום באופן חמור ביותר.
 חלקם אף מציינים שמדובר בתופעה מסוכנת כמו פצצה גרעינית.
לדבריהם, קל מאוד באמצעים הללו לגרום לנזק משמעותי.

עשרות אלפי ישראלים הגולשים בפייסבוק נפגעו במהלך היום במתקפה ראשונה שהיא כנראה חלק ממתקפת הסייבר הגדולה על ישראל, המתוכננת ליום ראשון הקרוב.

עשרות גולשים בפייסבוק דיווחו במהלך היום על הודעות ויראליות המזמינות אותם להקליק עלקישורים, שככל הנראה הם זדוניים ויובילו לנוזקה העלולה להדביק את המחשב.

וירוסים מסוג זה משמשים לאיסוף לייקים לאתר אחר, כדי להחדיר מתוכו תוכנה זדונית למחשב ולהשתמש בה כדי למנף מתקפת סייבר נגד מחשבים נוספים.

המקור לוירוס הגיע ככל הנראה מגולש בשם bekir yangeç שיתף קישור זדוני לכתובת orospumtugcebakir.com ולכתובת ip הזדונית - 87.98.175.60.

את הקישור הזדוני שיתפו כ-15 אלף גולשים, שגם תייגו את חבריהם. מי שנכנס לקישור צריך לוודא בהקדם האפשרי שלא אישר אפליקציה חדשה מאז השיתוף, ואז לשנות את סיסמת הגישה לפייסבוק.

על פי אתר, bit.ly, פרופיל הפייסבוק של bekir הוסר, אולם הקישור ממשיך להתפשט באמצעות שיתוף באמצעות פרופילים אחרים.

גולש סעודי איים על מדינת ישראל כי ב-7 באפריל הוא ועמיתיו ישתקו את מחשביהם של חברות מסחריות ואתרים ממשלתיים כגון: "בזק","משרדי הממשלה","חברות ממשלתיות,ועוד.

                       תחקיר התוכנית צינור לילה" בנושא

תחקיר של התוכנית "צינור לילה" מראה שרוב השרתים אינם מאובטחים כראוי.

המידע הרגיש ביותר של מדינת ישראל  הכולל בין השאר,הודעות דואר אלקטרוני פנימיות של הממשלה, מחשבי בתי החולים, אתרי תשלומים של הממשלה - הכול מאופסן בחוות השרתים המרכזית.

 בעולם קוברים את החוות האלה עמוק מתחת לאדמה ותחת שמירה כבדה.

אבל בישראל מתברר כי התמונה שונה לחלוטין. השרת, כדי להסביר, הוא המנגנון שעליו נשמר המידע שמועבר מכל המחשבים המחוברים אליו, במקרה הזה מחשבים ממשרדי ממשלה ואפילו מכוחות ביטחון דוגמת השב"כ.

פגיעה בשרתים אלה עלולה להוביל להתמוטטות מערכת ההגנה הסייברית של ישראל.

           

ביקור שערך צוות התוכנית בחווה דומה בארצות הברית מגלה כי היא מוטמנת 67 מטרים מתחת לאדמה ו-3,000 מקלות דינמיט הוטמנו בסלע המגן עליה.

יש לציין כי זהו סטנדרט בכל העולם ולא רק באתר נבחר אחד.

בישראל מנגד, מדובר בבניין רב קומות עם חלונות חשופים, הממוקם למרבה ההפתעה בצמוד לכביש בו עוברות לא מעט מכוניות.

 

מחדל האבטחה כל כך חמור שלא רק שאין בעיה להשקיף על החווה ולהתקרב אליה עד למרחק ירי טיל כתף, אפשר פשוט להיכנס לתוכה.

 כל מה שצריך לעשות הוא פשוט לבקש מאחד העובדים לפתוח את הדלת, ואין שום איש אבטחה ששואל שאלות את הנכנסים.

כדי להתחיל להתייחס לאיום זה ברצינות,ובמקביל להערך לאיום זה כבר מעכשיו.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר