מס' צפיות - 185
דירוג ממוצע -
החתן שניצח נצחון פירוס
מאת: kalligula 10/03/11 (23:08)

לכל מדינה יש סמלים,טקסים שבהם היא מוקירה את אזרחיה המוכשרים. אלה שתרמו, עשו, הצליחו , וזכו לפרסום נרחב בזכות הצלחותיהם והישגיהם הן בארץ והן מחוצה לה.

לכן כאשר בוחרים להוקיר אדם מסוים על מעשיו ופועלו, רצוי שהוא יהיה בלב הקונצנזוס, למרות שבישראל די קשה למצוא כאלה, ואלה שכן זוכים לכך, כנראה שהם יחידי סגולה ולכן כ"כ ראויים למעמד ולהקרה הזו, שמעטים אלה הסובבים אותנו שיכולים להגיע למעמד שכזה.

מידי יום העצמאות מחלקת המדינה את פרס ישראל בכל מיני תחומים, תרבות,חינוך,ספורט,מדעים וכו'.

השבוע התקבלה ההחלטה להעניק את פרס ישראל  בתחום הספורט, ליו"ר המיתולוגי של מכבי תל אביב בכדורסל עו"ד שמעון מזרחי, החלטה מעוררת מחלוקת גם בדרך הבחירה, וגם על עצם הבחירה.

אין ספק ששמעון מזרחי הצליח להביא את קבוצתו להשגים כבירים במהלך הקרירה שלו, בדיוק כפי שאין עוררין על כך שמכבי תל אביב בכדורסל הפכה להיות מותג הן בארץ והן באירופה, ודרך ניהולה הפך להיות מושא להערצה וכדוגמא איך צריכה אגודת ספורט להתנהל, אותה דרך שגם מביאה להשגים.

כאשר בוחנים את התנהלותו של שמעון מזרחי בשנים הארוכות בהן הוא מנהל את מכבי תל אביב, מתבררת תמונה די עגומה, מהסיבה שככל שמכבי הצליחה יותר, כך היא הרסה יותר את הענף עליו השתלטה, והביאה לאובדן התחרותיות של הליגה בישראל , לא פעם באמצעים שלא מפארים את רוח הספורט,התחרותיות, ובעיקר ההוגנות.

הצלחה והשגיות מביאים כסף, זכויות שידור, פרסומות, אותו כסף שנכנס למועדון נותן יתרון משמעותי לאותה קבוצה, ולמעשה מקעקע את התחרותיות, ומנציח את שלטון היחיד של קבוצה אחת במקרה הרע או שתיים שלוש במקרה הפחות רע, ניתן לראות זאת גם בענף הכדורגל במקומות אחרים, כמו ספרד לדוגמא ששם שלטונן של ברצלונה וריאל מדריד אל מול שאר הליגה הוא אבסולוטי, וככל שהן מצליחות יותר כך הפער הולך ומתרחב עד לרמה של חוסר אפשרות לצמצם פערים אלה,  באיטליה המצב טוב יותר שם יש את מילאן, אינטר, ויובנטוס , בגרמניה את ביירן, דורטמונד, בהולנד את אייקס והינדהובן ואולי פיינורד,באנגליה את מנצ'סטר ,צ'לסי,ארסנל,וליברפול.

באירופה הבינו את חוסר ההגינות שמוביל לחוסר תחרותיות וכבר שוקדים על שינויים מרחיקי לכת לטובת הפייר פליי שיפתח את הענף למדינות וקבוצות חלשות יותר שאולי עצם החשיפה תצליח לגרום להן להכנסות שיוכלו לתת להן את הצ'אנס להתמודד באופן יותר שקול מבעבר.

בישראל כמו בישראל לא תתכן מהפכה שכזו, מן הסיבה שסגן יו"ר התאחדות הכדורסל הוא שמעון מזרחי בכבודו ובעצמו, כאשר ברור שלמעשה הוא הוא המושך בחוטים וקובע איזו החלטה תתקבל במשרדי התאחדות הכדורסל, וכך נוצר ניגוד האינטרסים בין הראייה של כלל הכדורסל בישראל לבין קבוצתו מכבי תל אביב, וכך הוא יכול להלחם לטובת השחקנים הזרים ולשמר את ההקלות במס להן הם זוכים,ואת מספר השחקנים שישחקו על המגרש, על חשבון השחקנים הישראלים  והתקדמותם,ומהסיבה שרק קבוצתו יכולה לעמוד בעלויות השכר של הכוכבים הזרים.

וגם אם כבר גדל וצומח לו כוכב ישראלי חדש ברמה גבוהה, הוא מסוגל להחתים אותו בעיצומה של העונה המשוחקת או לחתום איתו על זכרון דברים לגבי עתידו, ובכך לגרום לניגוד אינטרסים מצד השחקן כאשר יתייצב למשחקים מכריעים  מול קבוצתו העתידית, ואם אותו שחקן יותר מידי מאיים על ההגמוניה של מכבי, הוא ירכוש אותו וייבש אותו על ספסל מכבי ויגרום לאותו שחקן לאבד את כושר המשחק, והבטחון , כי הסיכוי שאותו כוכב צעיר יעלה למגרש על שלל הכוכבים הזרים שמחזיקה מכבי שואף לאפס, מה שיפגע בנבחרת ישראל בעתיד, ואת התוצאות אנחנו רואים בשנים האחרונות.

זה החל בשיטה הנלוזה בהמצאה של כמות מתאזרחים כפי שלא ראינו מעולם, ולצידם זרים וכך התייצבה מכבי למשחק הגמר על גביע אירופה לאלופות עם חמישייה אמריקאית, באותו גמר מול טרייסר מילאנו בשנות ה90, מה שהפך לדבר שכיח, מה שלא עזר להם והם הפסידו בגמרים באותם שנים,

באירופה כל הכדורסלעבר שתי מהפכות, הראשונה  ארעה אחרי התפרקותה של ברית המועצות, יוגוסלביה מה שהכניס עוד ועוד מדינות כדורסל ונציגותיהן בגביעי אירופה השונים, אבל חוק בוסמן גרם להרס הצביון הלאומי של הקבוצות מה שהפך את המפעלים לכך שרק הכסף מדבר, וכך אפשר למצוא קבוצות ממדינות מסויימות שאין בהן אף שחקן מאותה מדינה אותה הם מייצגים, המהפכה השנייה היא הקמת היורוליג שניסה לחקות את הצלחת ליגת האלופות בכדורגל, מה שהפך את המפעל היוקרתי ביבשת למועדון אקסלוסיבי סגור, מהפכה לה היה שותף בכיר ידידנו שמעון מזרחי עם נציגי הליגה הספרדית, והיוונית וכך קורה שגם כאשר מכבי לא זוכה באליפות בארץ מקומה ביורוליג נשמר והיא משחקת שם אוטומטית, מה שמבטיח לה הכנסות,זכויות שידור,פרסום ומנציחים את היתרון שלה על שאר הקבוצות בישראל.

בשנים האחרונות מאז ההחלטה לעבור לשיטת הפיינל פור בסיומה של הליגה הרגילה, מה שאכן הביא לאובדן האליפות בארץ, כאשר לא פעם ולא פעמיים הוכרעה האליפות ע"י החלטות שערוריתיות של השופטים בישראל מה שהעמיד בספק את כשרות נצחונה של מכבי, בעיקר כאשר רואים את השיח המתנהל בין השופטים למזרחי בעיצומו של המשחק ברגעיו הקריטים, ואת שלטון היחיד שלו בהתאחדות ובכדורסל הישראלי.

על עצם בחירתו לחתן פרס ישראל נוספה העובדה שיו"ר אותה ועדה הוא שחקן העבר של מכבי תל אביב השחקן טל ברודי, מה שמעיב על הבחירה ועל כשרותה, אילו היה אותו טל ברודי חבר קבוע באותה ועדה במשך מספר שנים ניחא, אבל לקבל החלטה כזו בשנה אחת בה אתה חבר בועדת הבחירה, יש בזה טעם לפגם וזה בלשון המעטה, שלא לומר שערוריתי, ומריח רע, רע מאד.

אז כן שמעון מזרחי ניצח וזכה להיות חתן ישראל בתחום הספורט לשנת 2011, לי זה יותר מזכיר את ניצחון פירוס, הוא אמנם ניצח אבל על הניצחון הזה אנחנו הפסדנו את התחרותיות , הענין, וההגינות בכדורסל הישראלי

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר