מס' צפיות - 1290
דירוג ממוצע -
עוגת שוקולד בשבע דקות
שבע דקות במיקרו ויש לכם "עוגת שוקולד", נשמע הזוי? נשמע משונה? אכן כך, גם אני הייתי סקפטית מאוד, אמא שלי קיבלה את המתכון מחברה בעבודה, ניסתה והצליח לה, כמובן שגם אני ניסיתי כי לא האמנתי שיש כזה מתכון.
מאת: ask dikla 23/02/09 (01:46)

7:45 דקות במיקרו ויש לכם עוגה, נשמע הזוי? נשמע משונה? אכן כך, גם אני הייתי סקפטית מאוד, אמא שלי קיבלה את המתכון מחברה בעבודה, ניסתה והצליח לה, כמובן שגם אני ניסיתי כי לא האמנתי שיש כזה מתכון.

 

יוצאת עוגה מצויינת וגבוהה, מעולה כשהיא חמה חמה וגם קרה, רעיון מעולה למי שמפתיעים אותו האורחים. במקרה שלי האורחים היו כבר בחצי הדרך אליי כשהם הגיעו העוגה כבר הספיקה להצטנן.

 

הערה לגבי התבנית- במיקרו יש להשתמש בתבנית פיירקס, סיליקון או נייר חד פעמי שמוכרים בחנויות של חד פעמי, אני מצאתי בכזו חנות, תבנית פלסטיק רב פעמית שמיועדת למיקרו ולתנור והיא בצורת קוגלהוף (כלומר עם חור). ממליצה.

 

ולמתכון:

 

1 כוס קמח תופח (או קמח לבן עם שקית א. אפייה)

1 כוס סוכר לבן

3 כפות שוקולית

3 כפות קקאו

3 ביצים

1 שקית סוכר וניל

קצת ברנדי או רום

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן.

 

מערבבים קודם את החומרים היבשים ומוסיפים להם את הביצים, השמן, המים והברנדי.

 

משמנים טיפה את התבנית ומכניסים למיקרו ל 7:45 דקות (שימו לב שכל מיקרו מתנהג אחרת אז תעקבו אחרי זה, אחרי 4 דקות בערך העוגה מתחילה לתפוח).

 

בזמן הזה מכינים רוטב שמורכב מ 1 שוקולד מריר + 1 שמנת שממיסים על הגז.

 

ככה נראית העוגה בצאתה שימו לב גם לתבנית:

 

 

מוציאים מהמיקרוגל ושופכים את הרוטב.

 

ומגישים..

 

 

לבלוג של  ask dikla

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר