מס' צפיות - 480
דירוג ממוצע -
המחאה הפוליטית נגד סין לקראת האולימפיאדה
מאת: בועז דקל 05/08/08 (03:50)

ישנה דילמה אמיתית עם כל הנושא של עירוב פוליטיקה בספורט בכלל ובאולימפיאדה ואירועי ספורט בינלאומיים בפרט. אני מודה שהדילמה קיימת גם אצלי. באופן טבעי ובכלל אני חושב שאין לערב מין בשאינו מינו, ובכלל זה, האולימפיאדה היא אירוע מכונן בתרבות האנושית, היא איננה פוליטית בהגדרה מטרתה, מלבד נושא התחרות, היא לקרב בין עמים, אנשים ובעיקר היא אמורה ליצר חוויה מהנה.

 

במיוחד אנחנו, אחרי הטבח הנוראי במינכן, צריכים להיות הראשונים לגנות את הערבוביה הזאת. מצד שני, מי שלא זוכר אז ודאי יודע שהיתה אולימפיאדה אחרת בגרמניה בתקופת שלטונו של היטלר, אז מה אנחנו חושבים על זה? לא שאם המדינות השונות היו מחרימות את האולימפיאדה אז לא היה קורה מה שקרה, אבל עדיין, זה מוכיח לנו שאי אפשר ממש להפריד בין שני הדברים. למעשה שני האירועים האלה שקרו באופן אירוני (או שלא) בגרמניה מעוררים הרבה שאלות.

 

אני לא יודע אם זה היה מוצדק לתת לסין לארח את האולימפיאדה ולא רק בגלל נושאים פוליטיים ונושאים של זכויות אדם. יש בעייה של זכויות אדם בסין, כולם יודעים זאת ואפשר להפגין נגד זה. אבל גם בגלל נושאים אובייקטיבים של זיהום אויר למשל, ומזג האויר בעונה הזאת בביג'ינג. אני אומר לכם מנסיון, לא יודע איך הספורטאים האלה יצליחו לעשות משהו, אי אפשר לנשום שם גם כשסתם יוצאים החוצה.

 

אני לא מתיימר לפתור את הבעייה עם הבחירה הזאת. אני חושב שמותר וחשוב למחות נגד מה שקורה בסין בנושאי זכויות האדם ולוא רק בגלל שחשוב שהמחאה הזאת תיראה בעולם וזאת דרך בטוחה להבטיח שזה יקרה.

 

לבלוג של בועז דקל

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר