כתבה ראשונה בסדרה - איך מארגנים את התרמיל להליכה הרצופה בכל השביל? האם כל מה שאנחנו לוקחים אכן בהכרח יש בו כדאיות?
צעירים (פיזית וכאלה שזוהי רוחם) רבים רוצים לצאת אל שביל ישראל לאחרונה. השביל הזה, שהוא ללא ספק הטרק הכי "קומפקטי" בעבור ישראלים רבים: הן גם הרוצים לצאת לטיול ארוך אך קרוב, רוצים לעבור הרבה בטבע אך מבלי לשלם יותר מידי על טיסות ומלונות (כמה ישראלי!) וגם לעבור בהמון מקומות אטרקטיביים אך בו בזמן אפשרות לחתוך לחבר ההוא מהצבא או הלימודים או לחבר הזה מהעבודה...
ככה נוצרה לה מגמה של טרקים בפי כל ב"שביל ישראל", בדרך שבה אנחנו ה"ישראלים" במקום הראשון בשיא גינס - מפה לאוזן. בדרך זו עולים על גל ההליכה הרצופה לאורכו של השביל מאות אנשים המעוניינים לצאת אל השביל - בין תיכון או ישיבה לצבא, בין צבא ללימודים, באמצע החיים בין קריירה אחת לאחרת ואפילו לאחר היציאה לפנסיה.
אך האם כל אלו יודעים באמת לאיזו הרפתקה הם מכניסים את רגליהם? לא ממש. הבעיתיות הגדולה ביותר היא נתינת תשומת הלב היתרה לאיפה הולכים ופחות לשאלות אחרות ובראשן: איך הולכים? התשובה שאני מציע לשאלה האחרונה היא כמה שיותר באופן שיטיב עימנו ושלא נרגיש סחיבות מיותרות, כאבי ברכיים "מסכסכים", רגליים שוחקות וגב גמור.
אף אחד מאיתנו לא צריך להיות רופא לפני שהוא יוצא לשביל ישראל, אך ניתן לבצע בחשיבה מיוחדת על הציוד הנלווה לשביל, בכדי למנוע מאיתנו את כלל הבעיות הללו ולהפוך את הטיול להנאה צרופה מבלי לסבול מבעיות רפואה או תזונה.
הדבר החשוב ביותר שצריך לעשות הוא לארגן את התיק כך שלא ישקל יותר מ-7.5 ק"ג ללא מים וללא מזון. מדובר כמובן במשימה על סף הבלתי אפשרית, אך היא חיונית ובהחלט פרקטית (התיק שלי לדוגמא שוקל 6.5 ק"ג). על היוצאים לשביל להבין איזה ציוד אינם זקוקים לו בכלל ואין בו צורך וכמוכן איזה ציוד שילקח בשבועיים הראשונים של המסלול, יהיה ניתן להשלים בדרך (לדוגמא מזון צריך לקחת שיוצאים רק ליום-יומיים עד נקודת ההצטיידות).
רבים מאיתנו הישראלים עובדים בשיטת ה"אימא הפולנייה" המעדיפה לקחת עוד סוודר או עוד מכנס ודואגת בלי סוף. זו השיטה אולי הכי מסוכנת לדעתי, מכיוון שאנחנו לא חושבים על משקל התיק. לטיול בשביל ישראל מספיק סט יבש ונקי אחד בתיק נוסף לסט הלבוש בעת ההליכה.
עוד ציוד שצריך לקחת הוא מעיל בחורף, רק מה שהכרחי לבישולים (לדוגמא פינג'אן ופק"ל קפה), מזרון שטח פלציב וערכת היגיינה הכי בסיסית שיש (שיניים/פלסטרים/קרם הגנה/נגד יתושים). גם לדרמן יכול להיות מועיל ביותר, כפכפים קלות משקל לערב וכמובן פנס.
איזה ציוד אנו נוטים לקחת איתנו מפחד של "הפעם הראשונה"? יש המון דוגמאות. לכל אחד יש את המוצר האחד-שתיים שמבחינתו הוא חובה שיהיה בתיק, גם אם הוא לא שימושי במיוחד. אוהל לדעתי לפחות תופס המון משקל ושווה לבדוק את כדאיותו, מקלות הליכה לרוב הם יעילים ואי אפשר בלעדיהם אך שווה לכם לבדוק האם באמת שאתם זקוקים לכאלה, משקל השק שינה שלכם, כמות מים מוגזמת (לעיתים אנשים לוקחים 10 ליטר מים למרות שיש מקומות שאפשר למלא), עודף ציוד בישול, לבוש רב ועוד רבים וטובים.