מס' צפיות - 3187
דירוג ממוצע -
1373מושב אחיטוב-עמק חפר-יום פתוח25.5.15
סיור במושב והסבר על המלפפון
מאת: elybikoret 29/05/15 (00:16)
 
 
 
 
1373מושב אחיטוב-עמק חפר-יום פתוח25.5.15
צילומים-יחצ'ן
 
.מושב אחיטוב נקרא על שם "אחיטוב"מצאצאי הכהנים.שמו מופיע בתנ"ך בשמואל א.
.המושב נוסד ב1950 ע"י עולים שבאו מעירק.יש כיום במושב  255 משפחות כ1000 תושבים ו3100 דונם  כאשר סוג האוכלוסיה מיום הקמתו כמעט ולא השתנה עד היום.
.מיקומו בצפון עמק חפר והישוב השכן הקרוב ביותר אליו הנו קיבוץ מעפילים..
.המועצה האזורית עמק חפר הנה המועצה היחידה בארץ שמשתרעת מהקו הירוק ועד הים.-ים התיכון.
.
 
.המושב הנו מושב חקלאי כאשר הגידול העיקרי וכמעט יחיד שבו עוסקים במושב הנו גידול מלפפונים.המושב מספק כ75% מתצרוכת המלפפונים בארץ.
.כל התוצרת מיועדת לשוק המקומי כי המושב אינו מיצא מלפפונים לחו"ל כי המלפפון עדין עם חיי מדף קצרים שאינם מספיקים להביא את התוצרת החקלאית לשווקים במצב טוב..
.כל המלפפונים במושב גדלים בחממות כאשר לכל אחד מחברי המושב העוסק בחקלאות חלקה משלו.אין בינתיים שווק משותף של התוצרת אלא כל מגדל משווק את יבולו בעצמו.
 
.המושב עוסק גם בתיירות פנימית ומשפחות רבות מגיעות למושב בעיקר בסופי שבוע.יש מגבלה דתית כי הכניסה בשבת למושב עם מכונית לא רצויה כדי לא להגיד אסורה.
.התיירות הנה בעיקר תיירות כפרית -חקלאית.
.המושב עוסק גם בהדרכת קבוצות נער ומשמש כמרכז קהילתי אזורי.
 
  במושב מרכז מבקרים שכעת הורחב.עיקרי מטרתו לשמש כמרכז מבקרים לחקלאות במושב.המועצה האזורית עמק חפר שותפה לרעיון .התושבים שזה היה חלומם .מאז .מעונינים להפכו למקום שירכז את כל הפעולות השייכות לחקלאות של המושב, תוך כדי  שידגישו את חשיבות החקלאות ותרומתה לכלכלת ישראל.
.בפני המבקרים מתכננים להציג מסכת שתספר את סיפור המקום מיום שנוסד ,מה עבר עליו במלחמות השונות שהיו ועד לפתוח החקלאות וגידול המלפפון.
 
 במושב קיבלתנו הסבר קצר על המלפפון והינה הוא בקצרה
 
.המלפפון שייך לאותה משפחה אליו שייכים הדלעת,הקישוא,האבטיח.הוא נחשב לפרי ולא לירק בניגוד למה שחושב הציבור.
צבעו ירוק .עד היום לא ניסו בהצלחה ליצור מלפפון בצבע אחר כפי שהצליחו בעגבניה,בפלפל באבטיח ועוד.
 
 
המילה מלפפון מקורה ביונית ופירושה בעברית-מלון-תפוח.הכי טוב לשמור אותו בטפרטורת החדר ולא במקרר כי כך הטעם שלו נשמר יותר
יש בו 90% מים והרבה ויטמינים ומינרלים שגוף האדם זקוק להם.יש בו גם הרבה סיבים תזונתיים.
.למלפפון גם תכונות רפואיות .הוא מרפא צרבת,מקל על כוויות,מפחית ריח רע בפה וטוב לחניכיים.
.המלפפון עוזר להוריד מתח,עייפות וטוב לנשנש מלפפון בכל שעות היום.
המיץ שלו עוזר לאיזון סוכרת ומפחית רמות הכולסטרול ושומר על לחץ דם תקין.
.יש הטוענים כי מימיו מסוגלים להמיס אבנים בכליות.משתמשים בו גם בתעשית הטיפוח והאיפור.עיקר הצריכה שלו היא לסלטים למיניהם.
 
..
.במזרח אירופה ובעיקר בבולגריה,יוון ותורקיה מקובל לערבב אותו עם יוגורט מים ושמיר ולאכול זאת כמנה ראשונה קרה במקום מרק.
   בבולגריה מאכל זה נקרא טאראטור ומגישים אותו בכל מסעדה שמכבדת את עצמה.
.יש אפשרות להחמיץ את המלפפון  בשתי צורות.נוהגים לעשות זאת במלח -בישראל או בחומץ-באירופה.
 
המושב מנסה כל פעם לחדש וכעת בשיתוף פעולה עם יצרנית גלידה יצאה לשוק גלידה עשויה ממלפפונים.בינתיים יש שני סוגים -עשויה מסורבה וממלפפונים מרוסקים.טעמתי מהגלידה .היא מיוחדת ,טעימה ביותר אם כי לא היתי קונה מלפפונים במיוחד כדי לעשות גלידת מלפפונים בבית והיתי מסתפק בקנית הגלידה המוכנה.
 
ב25.5 המושב מתכונן לקיים יום פתוח בו יהיו דוכני אוכל,סדנאות,סיורים,תערוכה חקלאית ועוד.כל זאת בכניסת חינם לכל האירועים.
בדוכני האוכל של נשות המושב אפשר יהיה לקנות מאכלים מסורתיים מעירק פרס,כורדיסטן ועוד כאשר המחיר יהיה זול ביותר בין 5-15 שקל למנה.
 
היה זה יום נהדר, מלא וגדוש בו סיירנו בין הבתים, בין החממות,במרכז המבקרים וגם טעמנו מהאוכל המקסים המיוחד שהכינו נשות המושב -אוכל טעים,בריא ומזין
 
לראות או לא לראות:ממליץ לבקר במושב ביום הפתוח וגם אחריו,לשאוב  רוח של חקלאות,של אדמה-מקום יפה,נעים,מטופח עם הכנסת אורחים נהדרת
 
 
אלי ליאון
                                      03-6856786  טל      
0542493488      
מבקר אמנות 
כתב תיירות,אוכל,בריאות,מוצרים חדשים 
  חבר אגודת העתונאים של תל אביב
ותא המבקרים שליד האגודה
מנהל קהילות התרבות והפנאי-אתר מוטקה
 
 

הכותב הוא הבלוג יעסוק בביקורת שלי ורשמים אישיים שלי של הצגות תיאטרון מופעים אופרה בלט קונצרט וכו הכל קשור למוצג על בימותינו כאמור הכל רשמים אישים בלבד אשמח לקבל רשמים של אחרים

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר