מס' צפיות - 203
דירוג ממוצע -
יום אחד בחודש ספטמבר
אין ספק שתחקיר השבועון "דר-ספיגל וחשיפת המסמכים מעלים את השאלה:האם ניתן היה למנוע את הטבח האכזרי במינכן.
מאת: רועי אורן 30/08/12 (23:25)

בשבוע הבא תציין מדינת ישראל 40 שנה לרצח י"א הספורטאים באולימפיאדת מינכן.

תחקיר מקיף אשר מפורסם בימים אלו בשבועון הגרמני "דר-שפיגל" מראה את הקשר הקיים בין ממשלת מערב-גרמניה לארגון "ספטמבר השחור".

לפי אותו תחקיר כ8 חודשים לפני פיגוע המיקוח נפגש שגריר גרמניה בביירות ולטר נובאק עם בכיר בארגון "ספטמבר השחור",וזאת כדי לכונן הסכם בין שתי הישויות לפיו ממשלת גרמניה תתן לראשי הארגון לשהות בתחומה בתנאי שאלה לא יבצעו פיגועים בשטחה הריבוני.

בתמורה לכך ביקשו ראשי ארגוני הטרור להכיר בארגון "אש"ף" כנושא ונותן מטעם הרשות הפלסטינית.

בעקבות המגעים החליטה בון להשהות את החקירה הפלילית נגד יוזמי הפיגוע. שבועות ספורים לאחר מכן ההחלטה קיבלה ביטוי פומבי בפיו של תת-שר החוץ פאול פרנק, שהודיע על סיום החקירה.

ביטוי נוסף להתנהגות הגרמנית נמצא חמש שנים לאחר הטבח כאשר ממשלת צרפת שאלה את נציגי גרמניה המערבית אם הם מעוניינים בהסגרתו של אבו דאוד, שהיה ממתכנני הפיגוע.

הגרמנים נמנעו מלהעביר תשובה לצרפתים כחלק מהמדיניות הפייסנית כלפי אש"ף והטרור הפלשתיני.

כן  בתחקיר נחשפה גם אהדה של הפקידות הגרמנית לצד הפלשתיני.

כך, למשל, בתכתובות של משרד החוץ הגרמני כונה הטבח "פעולת התנגדות".

חשוב לציין כי תחקיר זה מתווסף לכתבה שפורסמה לפני פתיחת האולימפיאדה בלונדון שבה נחשף כי המחבלים זכו לשיתוף פעולה מצד ארגונים ניאו-נאציים.

שלשום החליט גנזך המדינה בצעד חסר תקדים לפתוח בפני את הציבור את הפרוטוקולים של ישיבת הממשלה אשר התכנסה עם היוודע התוצאות הקשות של הטבח הנוראי.

במסמכים עולה תסכול מצד בכירי מערכת הבטחון אשר תמהו על הכשלים של הגרמנים בחילוץ בני-הערובה.

כך,למשל ,סיפר היום בגלי צה"ל שר הבטחון אהוד ברק איך הוא ניסה לשכנע את ראש המוסד צבי זמיר ואת הממשלה לשלוח את סיירת מטכ"ל (הארגון הצבאי שהוא עמד בראשה) לגרמניה כדי לחלץ את בני-הערובה אשר הוחזקו בכפר האולימפי במינכן.

בסופו של דבר דעתו לא התקבלה וראש המוסד נסע לבדו לגרמניה.

                               פירוט המסמכים

בין המסמכים שהותרו לפרסום: הידיעות הראשונות על ההתקפה במינכן אשר הגיעו במברק למשרד החוץ מהשגרירות בבון בבוקר הטבח והופצו אל ראש הממשלה דאז, גולדה מאיר, שר החינוך יגאל אלון ושר הביטחון משה דיין, פרוטוקול ישיבת הממשלה שכונסה בה מסר שר החוץ אבא אבן את ההנחיה הראשונה לשגריר ישראל בבון על פיה ממשלת ישראל אינה נכנסת למו"מ עם המחבלים ומצפה ממשלת גרמניה לחלץ את בני הערובה בשלום.
בין היתר, נחשפה התגלגלות העניינים לאחר ישיבת הממשלה וההחלטה לשלוח למינכן את ראש המוסד צבי זמיר כנציג ישראלי שיתדרך את הגרמנים.
כמו כן נחשפו מסמכים אודות התגלגלות העניינים והמגעים של ממשלת גרמניה עם החוטפים כולל התגובה לדרישת ישראל להפסיק את המשחקים עד שיובטח שלומם של הספורטאים.

בנוסף הותרו לפרסום רישומי הדיווחים שנמסרו למשרד החוץ מפי השגריר באותה תקופה בן חורין, אשר מעידים על הדרמה שהתרחשה בניסיונות חילוץ בני הערובה הישראלים וכן מעידים על הבלבול הרב ששרר ועל המידע שלקה בחסר.

כמו כן, הותרו לפרסום מסמכים הנוגעים להשעיית המשחקים האולימפיים וקיום טקס אזכרה למחרת היום לכל הנרצחים בטבח. מסמכים נוספים שנחשפו מתמקדים בדיונים שלאחר האסון והשפעתו על היחסים עם גרמניה המערבית

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר