מס' צפיות - 3990
דירוג ממוצע -
מתכון למופלטה
אנחנו עדיין לא במימונה אבל שיהיה בכל זאת...
מאת: רנית 18/02/08 (13:01)

רכיבים

50 גר´ שמרים טריים
1 כפית סוכר
1 ק"ג קמח מנופה
3 כוסות מים פושרים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כוס שמן לטבילה

אופן הכנה


לערבב שמרים, כפית סוכר, כפית קמח וחצי כוס מים. להניח בצד עד שהשמרים יתססו. בקערה גדולה להניח את הקמח, להוסיף שמרים, שאר המים,מלח ושמן. ללוש עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

ליצוק את השמן לתבנית גדולה, לחלק את הבצק ל- 30-40 כדורים קטנים, שווים בגדלם. לגלגל אותם בשמן שבתבנית, ולהניח אותם בתוכה. לכסות את כדורי הבצק במגבת, ולהניח במקום חמים, עד שיתפחו.

מחממים מחבת כבדה. משמנים משטח שיש, לוקחים כדור בצק, מניחים על המשטח, ובכפות ידיים משומנות מרדדים את הבצק לעלה עגול ודק ככל האפשר.

להניח את העלה במחבת, לטגן מצד אחד בלבד, להפוך את העלה במחבת , להניח עליו עלה נוסף, הופכים ומוסיפים עלה נוסף, וכן הלאה, עד שמסיימים לטגן את כל העלים, ובמחבת מצטברת ערימה גדולה של מופלטות.

להניח על צלחת הגשה, ולהגיש עם חמאה ודבש.

הכותבת היא רנית, בת 34 מחדרה נשואה +2

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
שווה לנסות!!!
אחת 15.04.09 (20:51)