מס' צפיות - 347
דירוג ממוצע -
מסך מגע וגמיש!
מאת: יאיר מור 09/03/09 (02:58)

לפני עשור אולי היה קשה לחשוב שדבר כזה אפשרי, אך בשנת 2008 הגיע השימוש במסכי מגע כמעט לכל בית במדינות המפותחות. הלוא למי אין היום סמארטפון עם מסך מגע, נינטנדו DS, נגן MP4 שכולו מסך, או סתם שלט אוניברסלי לטלוויזיה וה-DVD שהכפתורים בו משתנים לפי המכשיר הנשלט (ולא הזכרתי מקררים ממוסכים ומחשבי-לוח, כי אלה ב-א-מ-ת יקרים)?

 
רק דבר אחד נראה שטרם ראינו בעידן בו אמזון קינדל הוא כבר אמצעי רשמי להפצת עיתונים יומיים: מסכי-מגע שהם גם דקים וגם גמישים. E-Ink, היצרנית של הנייר האלקטרוני לספרים-הדיגיטליים של אמזון וסוני, רוצה לשנות את חוקי המשחק, ולפני שבוע נחשף כי בשיתוף עם מחלקה בשם Flexible Display Center באוניברסיטה של אריזונה הצליחה לפתח את המסך הראשון בעולם שהוא גם מסך-מגע וגם מסך גמיש.

 
מפתחי המוצר הצליחו להתמודד עם הקשיים שמערים מנגנון המגע על גמישות המסך ע"י שימוש בטכנולוגיה שונה מהמקובל. רוב מסכי המגע היום נוטים להשתמש בשתי שכבות מסך - מסך התצוגה ומשטח המגע. בחלק מהמכשירים שכבת מגע נתונה מאחורי התצוגה, עם מרווח אוויר זערורי ביניהן שנסגר עם הלחיצה - אך כיפוף מסך כזה משנה את מיקום השכבות היחסי ועלול לגרום למגע להיקלט בנקודה לא נכונה, או סתם לגרום לכך שהקיפול יגרום לשתי השכבות להיצמד - וליצור אפקט כאילו כמעט כל שטח המסך נלחץ בו-זמנית. הסוג השני של התצוגות משתמש בשכבת מגע שקופה הנתונה מעל המסך עצמו - אך זו עשויה מחומר דמוי קרמיקה, שלא ניתן לכיפוף.

 
לכן פנו המהנדסים לטכנולוגיה אחרת - מסכים מגנטיים. מסכים מגנטיים משתמשים במשטחים הרגישים למגנטיות ועטים ה"מגרים" את השדה המגנטי, אך הם אינם בשימוש נפוץ כל-כך מאחר ומשטחי מתכת אחוריים המגנים עליהם מפני שבירה משבשים את השדה המגנטי העדין. על הבעיה הזו התגברו המתכננים ע"י החלפת המתכת בחומר פלסטי, קשיח מספיק להגן על המסך מנזקים וגמיש מספיק כדי שאפשר יהיה לעוות את צורתו.

 
מוצר האב-טיפוס החדש עבר מבחנים אכזריים (ראו סרטון), והוכרז כעמיד וראוי לייצור. הראשונים להשתמש בטכנולוגיה הזו יהיו - כמה צפוי - אנשי הצבא האמריקאי.

 

לבלוג של יאיר מור

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר