מס' צפיות - 3189
דירוג ממוצע -
טורט פרג ושוקולד
העולם מתחלק לשנים. אוהבי הפרג ושונאיו. לאוהבים, מציאה אדירה. עוגה נטרפת מהר וכדאי להכין כמות כפולה
מאת: המטבח של אלינוער 25/01/09 (17:33)

טורט פרג בציפוי קרם שוקולד

 

6 ביצים מופרדות

 1.5 כוסות סוכר

 1 שקית סוכר וניל

 200 ג` חמאה רכה

 200 גר` פרג טחון

2 כפות קמח תופח

1 כף שקדים טחונים

 1 תפוח עץ מגורד    

 

 

ציפוי שוקולד

 50  ג` שוקולד

 1.5 כפות קקאו

 4 כפות סוכר

 1 כפית תמצית וניל / שקדים / רום

 4 כפות מים

 1 כף חמאה רכה    

 

בקערה, להקציף את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר וסוכר וניל.  

לחמם תנור לחום 175 מעלות.  

בקערה נוספת להקציף חלמונים עם מחצית הסוכר הנותרת לקצף בהיר. 

להוסיף את החמאה ולערבב קצרות לתערובת אחידה.  

להוסיף לתערובת החלמונים פרג, קמח, שקדים מרוסקים ותפוח עץ. לערבב עם כף עץ.  

לאחד את שתי התערובות בעזרת מיקסר.  

להכניס לתבנית אפיה (רינג) בקוטר  "26. לאפות כ 45-50 דקות.  

 

להכנת הציפוי  

להכניס את כל החומרים למחבת ולהמיס מעל אש קטנה כ 2 דקות. להוריד מהאש ולהמשיך לערבב לתערובת אחידה.     עם הוצאת העוגה מהתנור לחרר אותה בעזרת קיסם ולשפוך מעל את ציפוי השוקולד. למעלה קישטתי בזרדי שוקולד קטנים וזה בהחלט לא חובה.   

 

 

 בקרו בבלוג שלי - המטבח של אלינוער

הכותבת היא An ordinary gal שאוהבת גם לבשל :-)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר