מס' צפיות - 4800
דירוג ממוצע -
חזה עוף ברוטב שומשום בסגנון סיני - מומלץ
כל תרבות שהיא נוצרת מנסיונות מגוונים של האדם וזה כולל כמובן את תרבות האוכל ........
מאת: המטבח של אלינוער 12/01/09 (15:56)

כל תרבות שהיא נוצרת מנסיונות מגוונים של האדם וזה כולל כמובן את תרבות האוכל המקומי והבינלאומי תוך הרצון ללמוד עוד על חגים, דתות, שפות ומנהגים השונים משלנו. בישול מטבח כלשהוא (מרוקאי, רומני וכו`) אומר למידה על האנשים של אותה תרבות, הנאה מהאוכל שלהם ואולי גם יצירת קשרים עמם .  

 

 "what is food to one, is to others bitter poison"  

 

השוני במנהגים נובע מקבלתנו את מה שנקרא אכיל לעומת הלא אכיל בתרבות האכילה שלנו.  ביצי שור למשל ידועים כמעדן, בין אם בושלו או אם טוגנו. אותי זה מגעיל ולו רק בגלל שככה זה מסווג אצלי בקוביה שלמעלה.    כשאני מסתכלת בתוכניות אוכל בטלויזיה, נראה שיש טבחים/שפים שיערבבו, יקפיצו ויתבלו עם הידיים, לעומת כאלה שישתמשו רק בכלי מטבח. 

 

תרבות בישול? בחירה אישית?  

 

באתיופיה ואצל הבדווים למשל נהוג לאכול עם הידים, ואצלנו? האמהות הפולניות שלנו יצעקו "גוועלד" ו"האם כך חינכתי אותך, וילדע בריה" (בית עם שווא, ריש עם חיריק ויוד עם סגול) ולפעמים כל מה שבא לנו לעשות זה לעמוד ככה מעל הכיור במטבח, להיכנס באיזה פולקע עסיסית ולנגב ליד איזה טחינה ירוקה וכל הסנטר נוטף והבררנות בעיצומה.

 

לא ניתן להכחיש את הדומה באוכל של ארצות המזרח התיכון. אותה שפה המדוברת ברוב הארצות והמנות הנושאות את אותן השמות ולמרות זאת יהיה שינוי בהכנת המנה בין כל ארץ באיזור, בין בשימוש בתבלינים או בירקות שונים וכדומה.    המטבח המזרח תיכוני נכנס לפעמים לקטגוריה אחת כשלמעשה יש שוני. לאמר שהאוכל המזרח תיכוני הוא אותו דבר בכל הארצות באיזור יהיה כמו לאמר שכל האוכל המזרח אירופאי הוא אותו דבר.  

 

יש מנות שעוזרות להגדיר את התרבות עצמה. על איזה ארץ נחשוב כשנשמע "ג`חנון" או "סושי" או "ספגטי", למרות שהיום עם ערבוב האוכלוסין וכמות המהגרים הנעה מארץ לארץ אנחנו יכולים לאכול כמעט כל מנה בכמעט כל ארץ.   הקיצר, תרבות האכילה שלנו, מקומית או בינלאומית, היא הרבה מעבר למה שנכנס לפינו. זה איך אנחנו מכינים את המזון, איך, איפה ומתי אנו אוכלים אותו.

 

חזה עוף ברוטב שומשום (בסגנון סיני)

 

2 זוגות חזה עוף 

 

שטיפה מהירה לחזות מתחת למים חמים, חיתוך מהיר והכנסה לקערה.  

שופכים על החזות חלבון ביצה ו-3 כפיות קורנפלור, מערבבים ומשהים לכמה דקות.

בדיוק הזמן שלוקח להוציא מחבת ובקבוק שמן מהמזווה והכנת הרוטב......   חחחחחח

  

רוטב  

 

1 כף סילאן 1

 כף דבש

 1.5 כפות רוטב סויה

מספר בוטנים/שקדים/אגוזים קלויים

1 כף בהריון שומשום

2  קוביות שום קפוא  

 

לערבב הכל ביחד. להניח בצד

 

לחמם 2 כפות שמן במחבת טפלון ולהוסיף את חתיכות העוף. לטגן קלות ולהפוך כל כמה דקות עד צבע זהב.     להוסיף את הרוטב למחבת ולהקפיץ קלות כדקה או עד שכל חתיכות העוף מצופות ברוטב. 

 

כמה פשוט, נכון?

 

שנשמע רק טוב

 

אלינוער

הכותבת היא An ordinary gal שאוהבת גם לבשל :-)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה התקבלו 3 תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
1.
כתבה מעוררת תאבון
קרין 12.01.09 (17:42)
2.
לא משהו
סיגל 20.01.09 (15:23)
3.
its look good!!!! i'll try it...
shanny 01.02.09 (22:25)