מס' צפיות - 7188
דירוג ממוצע -
קניידלך - מתכון
לרגל השנה לפטירתה של דודתי ז"ל ("פנינת המטבח") לא יכולתי לחשוב על מתכון אחר שהכי מסמל אותה, אלופת הקניידלך במלוא מובן המילה. אני החלטתי לתת לקניידלך האירופאי הטעים, מעט נופך מזרחי והתוצאה נהדרת ומוגשת לפניכם.
מאת: פנינת המטבח 30/11/08 (00:14)

קניידלך במלית עוף במרק בשר וכוסברה

 

לרגל השנה לפטירתה של דודתי ז"ל ("פנינת המטבח") לא יכולתי לחשוב על מתכון אחר שהכי מסמל אותה, אלופת

הקניידלך במלוא מובן המילה. אני החלטתי לתת לקניידלך האירופאי הטעים, מעט נופך מזרחי והתוצאה נהדרת ומוגשת לפניכם.

 

מצרכים לקניידלך:

 

בצק:

 

כוס וחצי קמח מצה

2 ביצים

כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים

 

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד

לקבלת בצק אחיד.

 

מלית:

כ - 200 גרם חזה עוף טחון

כורכום, מלח ופלפל שחור

לערבב בשר + תבלינים

 

              

 

לוקחים פיסה מן התערובת, משטחים אותה ושמים בה כפית מלית. מגלגלים לכדור.

  

                 

 

 

מצרכים למרק:

 

1/2 ק"ג בשר בקר עם מעט שומן

חבילה כוסברה קצוצה

חבילה פטרוסיליה קצוצה

מס` ענפי כרפס עם העלים

ראש שום שלם

1/2 כף כורכום

2 כפות חוואיג` למרק

 

מביאים לרתיחה את הבשר עם המים. מורידים

את הקצף ומבשלים באש קטנה.

מוסיפים גם תבלינים, ירק ושום ומבשלים הכל

יחד באש קטנה עד שהבשר רך.

מטילים קניידלך למרק הרותח ומבשלים כשלושת

רבעי שעה עד שיהיו מוכנים. 

 

             

 

לבלוג של פנינת המטבח

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר