מס' צפיות - 788
דירוג ממוצע -
חולמים לכתוב ספר? הנה כמה עצות חשובות
רגע לפני שתתחילו לכתוב ספר מומלץ שתימנעו מהטעויות הנפוצות ביותר
מאת: דורון פוגל 14/06/20 (09:04)

אין כמעט ילד שלא חולם לכתוב ספר בעצמו כשיהיה גדול, אך מעטים הם מי שהחלום הזה מבשיל לכדי קריירה של ממש. דרך ארוכה עוברת מהרגע שבו נולד רעיון בתוך מוחו של סופר, עד ליציאתו לאור והפצתו של הספר המודפס בחנויות הספרים. הרבה אנשים שהשאיפה הגדולה שלהם הייתה להוציא ספר פרי עטם, נוכחו לדעת עם הזמן שהתהליך הזה כולל הרבה מאוד מהמורות בדרך.

 

היכרות עם עולם ההוצאה לאור, תוך קבלת הקשיים כאתגרים וגיוס של סבלנות רבה, יכולים לעזור למי שמבקש לספר את הסיפור שלו לעולם הרחב – ולהוציא ספר אמיתי, כמו שהוא חלם כאשר היה ילד.

האם גם מי ש"לא יודע לכתוב" יכול לכתוב ספר?

 

אין ספק שכישרון כתיבה הינו נכס יקר, במיוחד עבור מי שעוסק בכתיבה לפרנסתו. סופרים מצליחים הם קודם כל אנשים בעלי כשרון, אשר יודעים להעביר הלאה אל הקהל שלהם, את הסיפורים והמעשיות, את ההתרחשויות והאנקדוטות המתרוצצות להם בראש. למרות זאת, ישנם ספרים שהצליחו להימכר והגיעו לקהל גדול של קוראים, על אף שנעשה שימוש בשירות של סופר צללים בכדי שהספר ייכתב.

 

 

אין זה אומר כי כוחו של הסיפור עצמו נגרע, לעיתים המצב הוא הפוך – הדברים האמורים יוצאים מפיהו של המספר בצורה הטובה ביותר, אך כאשר הוא מנסה להביאם אל הכתב, הם מאבדים מקסמם. מטרתם של סופרי הצללים, היא לייצר מן הדברים של המספר את הטקסט שמביע את התחושות והאווירה, ה"עוברים החוצה" אל השומעים, באופן האותנטי ביותר גם בכתב. הדרך הזו יכולה לייצר ספרים מלאי עניין ותוכן, אשר אנשים שאינם יודעים לכתוב למעשה כתבו בכוחות עצמם, בסיוע של אנשי מקצוע מתאימים.

איך מייצרים ספר שאנשים יאהבו לקרוא

 

חלק נכבד מבין הסופרים ששוכרים סופרי צללים, מתקשה לעיתים "לסנן" את העיקר והטפל בסיפור. תפקידו של עורך ספרותי, בכל תהליך של הוצאת ספר לאור – הוא לעבור ביחד עם הסופר את תהליך המיון של הסיפורים הקטנים יותר של הספר, בכדי להכין יצירה סופית מהודקת עד כמה שניתן. האתגר הופך למורכב יותר, כאשר קיים סופר צללים שעובד ביחד עם הסופר עצמו, אך הדרך דומה: סיעור מוחות ולבבות, בחינת התוכן ועיקרי הדברים, החשובים בעיני המספר שיוצר את הסיפורים תוך מציאת הדרך הנכונה לבטא אותם בכתב, על מנת שיעניינו את הקוראים.

 

השיטה הזו מתאימה מאוד לאנשים מבוגרים שמעוניינים לספר את סיפור חייהם לדורות הבאים – בסיוע מקצועי ניתן יהיה לטוות עלילה מרתקת בהיבט הסיפורי, כך שהמתנה החשובה הזו שמעניק הסב לבני משפחות תהיה לערך רב ביניהם – ולא רק במובן הנוסטלגי אלא גם כספר מעניין שהמשפחה נהנית לקרוא. נוסף על כך, המשפט "אל תסתכל בקנקן" איננו נכון באשר לספרים, שהם מוצר ויזואלי לכל דבר ומכאן שחשוב להשקיע בעטיפה מושכת עין, אשר תעורר את הצורך להכיר את הסיפור מקרוב.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר