מס' צפיות - 861
דירוג ממוצע -
תאונות מדרכה, כל מה שצריך לדעת
מאת: יוסי מור 19/02/20 (15:24)

תאונות מדרכה הינן תאונות אשר מתרחשות על מדרכה במרחב הציבורי. מדובר בתאונות אשר יכולות להיגרם כתוצאה ממדרכה שבורה או לא תקינה, בור או כל מפגע אחר אשר נמצא באחריות העירייה, ובשל רשלנות לא טופל בזמן. חשוב להבין כי לא בכל מקרה של נפילה ברחוב העירייה אשמה. מפגעים עליהם יהיה ניתן לתבוע לקבלת פיצויים הינם מפגעים כמו בור פתוח, מכסה ביוב אשר בולט מעבר לתקן, מדרכה שבורה או מדרגות רעועות, פסולת בניה אשר הושארה על המדרכה ללא סימון מגביל מעבר, חוסר בתאורת רחוב וכדומה.

 

במקרים של פגיעה כתוצאה מהמפגעים הללו האדם יכול לפנות לקבלת פיצויים בהתאם לסוג הפגיעה אשר נגרמה לו.

מה עושים?

נפגעתם כתוצאה ממפגע ברחוב? אלו הם הצעדים אשר אתם צריכים לבצע:

  1. פנו לקבלת טיפול רפואי מוקדם ככל האפשר, והקפידו לציין בפניה לכל טיפול כי הוא נדרש בעקבות מפגע ברחוב. פרטו כמה שאפשר את נסיבות התאונה וכל כאב או פציעה, גם קלים במיוחד, כך שהכל יהיה מפורט במסמכים רפואיים. זכרו כי ככל שהזמן יעבור ייתכן ותתקשו לזכור נכון את הפרטים הקטנים, ולכן חשוב לפרט אותם ושיהיו רשומים כבר בהתחלה כאשר האירוע כולו חרוט עדיין בזכרון שלכם.
  2. אם היו במקום עדים אשר יכולים להעיד על התאונה ועל הפגיעה, שמרו את הפרטים שלהם. פרטים כמו שם מלא, מספר טלפון וכדומה, ולאחר מכן תוכלו לקבל מהם הצהרה עבור עורך הדין שילווה את התביעה שלכם. נסו לעשות זאת מוקדם ככל האפשר בכדי למנוע מצב בו הם שוכחים את הפרטים של האירוע.
  3. חשוב לצלם את המקום מיד לאחר התאונה. בקשו מאדם קרוב או אם אתם יכולים צלמו בעצמכם, ותעדו את המקום כולו – את המפגע שגרם לתאונה, את הפציעות שלכם וכדומה, מכמה זוויות אפשריות ורצוי גם בצילום וידאו על מנת למנוע טענה כי התמונות רוטשו או שופצו.
  4. דווחו באופן מיידי למוקד העירוני על המפגע ועל התאונה, והקליטו את השיחה הזו.
  5. פנו באופן מיידי אל עורך דין תאונות מדרכה אשר ילווה אתכם לאורך כל התהליך וידריך אתכם בצעדים השונים, כל טעות בשלב הזה יכולה לפגוע בתהליך המשפטי אותו תנהלו לאחר מכן.
  6. שמרו על כל המסמכים המעידים על ההוצאות שנגרמו לכם בעקבות התאונה, בין אם אלו טיפולים רפואיים, פינוי באמבולנס, פניה לאבחונים שונים, טיפולים שיקומיים, רכישה של תרופות ואמצעי עזר ועוד.
  7. במידה ופונה אליכם חוקר מטעם סוכנות הביטוח – אל תשוחחו עמו והפנו אותו אל עורך הדין שלכם.

 

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר