מס' צפיות - 908
דירוג ממוצע -
לטפל בחרדות של עצמך – 9 טיפים חשובים
מאת: דורון דקל 18/02/20 (09:43)

אם גם אתם מתמודדים עם חרדות באופן די קבוע, תרופות לא חייבות להיות הטיפול היחיד שיכול לעזור לכם כדי להקל על שגרת החיים - כדי להירגע ולהפיג מתחים, נסו להשתמש בכמה עצות לטיפוח עצמי של הגוף ובעיקר של הנפש ולהפוך אותן לשגרה היומיומית החדשה והטובה יותר שלכם:

  1. להניע את הגוף - פעילות גופנית חשובה לבריאות הנפשית והפיזית. האימון יכול להקל על רגשות החרדה ולשפר את תחושת הרווחה.
  • נסו להתאמן 3 עד 5 פעמים בשבוע, במשך 30 דקות.
  • הקפידו לבחור בתרגילים שנעימים לכם, כך שתצפו בכיף לקראת הפעילות הגופנית.
  1. לישון טוב - כדי שהשינה תהיה טובה, גם האיכות וגם הכמות חשובות. רופאים ממליצים על 8 שעות שינה בממוצע במהלך הלילה. אם החרדה מקשה עליכם להירדם, צרו לעצמכם שגרה יומית שתעזור לכם לישון טוב.
  2. לצמצם קפאין ואלכוהול - קפאין (שהוא ׳מרים׳) ואלכוהול (שהוא ׳מוריד׳), עלולים לעורר את החרדה ביתר שאת. נסו להימנע משני המשקאות הללו, במידת האפשר. זכרו, קפה הוא לא המוצר היחיד עם קפאין. גם גלולות לדיאטה, תרופות נגד כאבי ראש, שוקולד או תה, עשויים להכיל קפאין.
  3. קבעו פגישה עם החרדה שלכם - זה אולי נשמע כמו תכנית לדאגה, אבל מומחים ממליצים לבחור בכוונה זמן שתקדישו לפחדים שלכם. קחו לכם 30 דקות כדי לזהות מה מציק לכם, ומה אתם יכולים לעשות בקשר לזה. ערכו לעצמכם מדי יום ובאותה שעה, מעין ׳פגישה עם הדאגה׳. אל תיתקעו בשאלה ׳מה אם...?׳, התמקדו במה שבאמת גורם לחרדה שלכם.
  4. לנשום עמוק - כשאתם נושמים עמוק, הנשימה שולחת למוח הודעה: ׳הכול בסדר!׳. הנשימה מסייעת למוח ולגוף להירגע. כדי להפיק את המרב מהנשימה העמוקה, שכבו על הגב (עדיף על מזרון יוגה). הניחו יד אחת על הבטן ואחת על החזה. נשמו באטיות. וודאו שהנשימה ממלאת את הבטן כך שהיא מתחילה להתרומם מעט כלפי מעלה. החזיקו את הנשימה, ואז שחררו אותה בהדרגה.
  5. לקחת בעלות על המחשבות שלכם - נסו להפוך את המחשבות השליליות למחשבות חיוביות. נסו לדמיין את עצמכם מתמודדים חזיתית מול הפחדים שלכם. ככול שתצליחו להיות הבוסים של כל מה שמתרחש לכם בראש, כך יהיה לכם קל יותר להתמודד עם החרדה, כשזו תופיע.
  6. לשחרר שרירים מתוחים - הרפיית שרירים מסייעת להתמודד ולטפל בחרדה, נסו להרגיע את השרירים בעזרת תרגיל פשוט:
    1. בחרו בקבוצת שרירים, כווצו אותה למשך מספר דקות – והרפו.
    2. התמקדו בכל פעם בקבוצת שרירים אחרת בגוף וכך, עברו על כל הגוף.
  7. להתנדב בקהילה - הקדישו מזמנכם כדי לעשות מעשים טובים למען אחרים. זה יעזור לכם לצאת מהראש ומהמחשבות הטורדניות שלכם. כשתתנדבו, לא רק שתהיה לכם תחושה טובה, אלא שדרך ההתנדבות תוכלו ליצור קשרים שייצרו מערכת תמיכה גם עבורכם.
  8. לחפש טריגרים - חשבו על הזמנים ועל המקומות שבהם אתם מרגישים כיצד החרדה מתחילה להשתלט עליכם. אם נוח לכם יותר, רשמו אותם על דף. חפשו דפוסים הגורמים לחרדה, ונסו למצוא דרכים שיאפשרו לכם להימנע או להתמודד עם רגשות הפאניקה.

אם תדעו את הגורמים לחרדה שלכם, ייתכן שתוכלו להכניס את החרדה לפרספקטיבה, ולהיות מוכנים יותר בפעם הבאה, אם וכאשר היא תופיע...

 

>> המאמר באדיבות צוות האתר orit-zucker.co.il

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר