מס' צפיות - 1691
דירוג ממוצע -
השלכות המיזוג הצפוי בין "רשת" לערוץ עשר
כדי למנוע מצב שבו חברה אחת שולטת בשוק הטלוויזיה צריכה הרשות השנייה להפחית את המחויבויות שיש כיום לערוצים המסחריים בשידור הפקות מקור,ולעודד אותן לשלב בלוח השידורים שלהן סדרות מחו"ל שעלות הפקתן זולה מאוד.
מאת: רועי אורן 14/06/18 (00:44)

ביום רביעי האחרון (18\06\13) הגישו בשנית חברת "רשת" וחברת "RGE"המפעילה בין-השאר את ערוץ עשר לרשות ההגבלים העסקיים מסמך הבנות שאמור להוביל למיזוג בין שתי החברות השונות.

בואו נראה מה אומר ההסכם

                              פרטי ההסכם

לפי ההסכם יחזיקו בעלי חברת "רשת" הכוללת את אנשי העסקים אודי אנג'ל,מיכאל שטראוס, עידן עופר ובעלי חברת "אנדמול ב-60% מהגוף המשותף,בעוד שחברת "RGE" הכוללת בתוכה את איש העסקים אביב גלעדי,משפחת רקאנטי, ואיש העסקים היהודי-אמריקני לן בולטווינק,תחזיק ב-40% הנותרים.

כדי שההסכם ימומש במלואו ,צריכה חברת "רשת" למכור את אחזקותיה בחברת החדשות ליריבתה "קשת" ,בעוד שחברת החדשות של ערוץ עשר תשמש את הגוף הממוזג.

נשאלת השאלה: למה החליטו שני הגופים לנסות להתמזג שוב?

                   הסיבה למיזוג הצפוי

כזכור, לפני שבעה חודשים פוצל ערוץ 2 לשני ערוצים שונים: "קשת 12",ו"רשת 13" .

כתוצאה מכך נוצרו שלושה ערוצים מסחריים, אשר רשמו הפסדים ניכרים הנאמדים בעשרות מיליוני שקלים בכל חודש.

בשל העובדה שבמדינת-ישראל שוק הפרסום הוא מאוד קטן,ההערכה היא שעד שימלאו שנה לפיצול ערוץ 2,יפסיד כל ערוץ בנפרד סכום הנאמד בין 250,000,000-200,000 שקלים.

לתהליך מיזוג יש שני מכשולים עיקריים: החלטת רשות ההגבלים העסקיים, והאחזקה של "רשת" בחברת החדשות.

                         המכשולים הצפויים בדרך למיזוג

1: החלטת רשות ההגבלים העסקיים: כזכור, בשנת 2009 הגישו שני הגופים הללו בקשה ראשונית למיזוג ביניהם, כבר אז לא גלתה ראשת ההגבלים העסקיים עורכת-הדין מיכל הלפרין התלהבות בנוגע למהלך זה ,בשל העובדה שאין כמעט הבדל בלוח השידורים של הערוצים השונים ,וחזרה לשני ערוצים מסחריים תגרום להפחתת ההיצע של התוכניות בהם צופים האנשים.

הפתרון למהלך זה עשוי להיות מצב שבו אחד הערוצים יכריז על עצמו כ"פושט-רגל" ,ואז יהיה אינטרס לרשות ההגבלים העסקיים לאשר את המיזוג.

2: האחזקה של "רשת" בחברת החדשות: כזכור, החוק לפיצול ערוץ 2 הותיר לזכיינות הערוץ בעבר "קשת",ו"רשת" להחזיק בחברת החדשות במשך שלוש שנים,כאשר כל חברה מחזיקה בנפרד -50% משווי החברה.

דבר המוביל לכך שהן משדרות חמש תכניות זהות בשני הערוצים: "מהדורה ראשונה","שש עם","המהדורה המרכזית","אולפן שישי",ו"סדר עולמי".

נכון לעכשיו לא ברור כיצד תיעשה המכירה של חברת החדשות בתום התקופה המדוברת, בד -בבד אם "רשת" תיאלץ למכור את הנתח שלה בשלל העומד על-50% ,האם יהיה ניתן להעביר מגישים מצד-לצד בתום תקופת הרכישה,ועוד.

                       ההשפעה על קהל-הצופים

בהנחה שמהלך זה יתבצע ,מי שתרוויח ממנו היא חברת "קשת" שכבר כיום נחשבת ככוח משמעותי בשוק הטלוויזיה בישראל.

עצם העובדה שערוץ עשר משדר בעיקר תכניות אקטואליה וסרטי תעודה, ואילו "רשת" משלבת בין תכניות בישול ואיכות-חיים, תכניות אקטואליה ,ותכניות מציאות יגרום לכך שהצופה יקבל מספר תכניות זעום שמתוכו הוא יצטרך להחליט במה הוא צופה,אם בכלל.

וזה עלול להחליש את שוק הטלוויזיה עוד-יותר.

                            הפתרון לבעיה

הפתרון לבעיה צריך להיות הפחתת המחויבות לשדר הפקות מקור הנחשבות יקרות מאוד,ופחות איכותיות ,ולאפשר לזכייניות לקנות סדרות מחו"ל אשר עלות הפקתן זולה מאוד.

המסקנה מכל הסיפור היא אחת: כדי למנוע מצב שבו חברה אחת שולטת בשוק הטלוויזיה ,צריכה הרשות השנייה להפחית את המחויבויות שיש כיום לערוצים המסחריים בשידור הפקות מקור ,ולעודד אותן לשלב בלוח השידורים שלהן סדרות מחו"ל שעלות הפקתן נחשבת זולה מאוד.

 

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר