מס' צפיות - 170
דירוג ממוצע -
כיצד עובדת ביו-אנרגיה?
מאת: יוסי אמודאי 27/09/12 (14:33)

משבר האנרגיה של השנים האחרונות והחרפתו הצפויה בעתיד מובילים את העולם אל עבר חשיבה שונה בתחום ייצור האנרגיה. הצורך במציאת פתרונות מתחדשים לחומרי גלם מהם ניתן לייצר חשמל פתח את האפשרויות ואת המחקר בנושא. אחת הדרכים לייצר חשמל היא על ידי ביו-אנרגיה, שימוש בביומסה על מנת לייצר אנרגיה חשמלית.

 

מביומסה לביו-אנרגיה

 

ביומסה היא כל חומר אורגני המשמש ליצירת דלק בין אם בשימוש ישיר על ידי שריפה או על ידי הפיכת הביומסה לדלק בתהליכים אחרים. כמעט כל חומר אורגני יכול לשמש כביומסה לרבות זבל פרות, אשפה עירונית, גידולים חקלאיים ועוד. האנרגיה המופקת משימוש בביומסה מכונה ביו-אנרגיה. ישנן כמה שיטות בהם עושים שימוש ברחבי העולם ליצירת ביו-אנרגיה: ייצור חשמל בטורבינות – שריפת ביומסה במקום פחם או גז בתנאים מבוקרים יוצרת חום רב, החום משמש לחימום נוזל והפיכתו לקיטור, הקיטור מניע את הטורבינה שיוצרת חשמל. ביו-גז – הביו גז הוא כינוי שהוצמד לגז מתאן המופק מחומרים אורגניים באדמה.

כאשר חומרים אורגניים מתפרקים ללא חמצן נוצרת כמות גדולה של הגז. גז המתאן הוא גז דליק וניתן לאסוף אותו ולהשתמש בו לחימום נוזל שיפעיל טורבינת חשמל. גז המתאן מכונה גם "גז המטמנות" מכיוון שהוא נוצר בכמות גדולה במטמנות אשפה. החדרת צינורות למטמנות מאפשרת איסוף של הגז. ביו-אתנול – ביו אתנול הוא דלק המופק מביומסה בתהליך של תסיסה, בדומה לתהליך בו מייצרים אלכוהול. בברזיל למשל, נעשה שימוש נרחב ביותר בביו-אתנול להנעת צי האוטובוסים הארצי.

 

יתרונות השימוש בביומסה כחומר גלם

 

לשימוש בביומסה כחומר גלם ליצירת אנרגיה כמה יתרונות: מחזור – היתרון הראשון הוא האפשרות להשתמש בחומר גלם זמין שלא רק שלא עולה כסף אלא שימוש בו יחסוך כסף רב ויתרום לאיכות הסביבה – אשפה. ניתן לעשות שימוש באשפה מפסולת עירונית, חקלאית (זבל בהמות, שאריות גידולים חקלאיים), אשפה תעשייתית, בוצה ממפעלי טיהור שפכים ועוד. הפחתת זיהום אוויר – דלק המופק ממאובנים מוסיף גזי חממה וגופרית לאוויר וכן חומרים רעילים אחרים, דלק המופק מביומסה לא משחרר גופרית לאוויר וממחזר את הפחמן הקיים. הוא אינו משחרר חומרים רעילים לאדם.

אפשרות הגידול – שלא כמו דלק מאובנים, ניתן לגדל גידולים שישמשו ישירות ליצירת ביומסה. אפשר להשתמש גם בשאריות של גידולים חקלאיים קיימים.

יתכן שהיתרון הגדול ביותר בביו-אנרגיה הוא אלמנט ההתחדשות. ככל שאוכלוסיית העולם גדלה, כך גדלים גם תוצרי הלוואי שלה – אשפה.

שימוש בביו-אנרגיה מנצל את הקיים, האנרגיה היא אנרגיה מתחדשת ולמעשה, כמעט בלתי נדלית, היא נקייה מאוד וזמינה.

 

יוסי אמודאי, מנכ"ל חברת "דוק השקעות 1988" המעניקה שירותים עסקיים ומגוון רחב של פתרונות פיננסיים, אשראי והלוואות חוץ בנקאיות פרטי קשר: כתובת - רח' נורדאו 79, ת"א, 62381 טלפון - 077-5111148 פקס - 077-4949405 מייל - info@dokinv.co.il אתר - http://dokinv.co.il

הכותב הוא יוסי אמודאי - מנכ"ל חברת "דוק השקעות 1988" המעניקה שירותים עסקיים ומגוון רחב של פתרונות פיננסיים.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר