מס' צפיות - 893
דירוג ממוצע -
ביטוח חיים- מהותו ונחיצותו לעוסקים במגוון מקצועות
ביטוח ובטיחות הן שתי מילים הנגזרות מאותו השורש ממנו נגזר גם המונח 'בטחון'. בטיחות בעבודה כוללת הקפדה על תנאים מתאימים שימנעו או יקטינו את הסיכוי לכך שהעובד יפגע במהלך ביצוע עבודתו, ביטוח חיים מטפל במקרים שבהם למרות הניסיונות לשמור על הבטיחות, העובד נפגע בכל זאת. אז מה הוא כולל ולמי חשוב לעשות באותו על כך נדבר במאמר זה.
מאת: אפרת רוזן 24/07/12 (11:58)

ביטוח ובטיחות הן שתי מילים הנגזרות מאותו השורש ממנו נגזר גם המונח 'בטחון'. בטיחות בעבודה כוללת הקפדה על תנאים מתאימים שימנעו או יקטינו את הסיכוי לכך שהעובד יפגע במהלך ביצוע עבודתו, ביטוח חיים מטפל במקרים שבהם למרות הניסיונות לשמור על הבטיחות, העובד נפגע בכל זאת.

 

מה כולל ביטוח חיים?

ביטוח חיים הוא שם כולל למגוון גדול של סוגי ביטוחים שונים. ישנם ארבעה רבדי- ביטוח אשר ניתן לרכוש אותם במשותף במסגרת פוליסת ביטוח יחידה:

1. ביטוח חיים – ריסק

2. ביטוח אובדן כושר עבודה

3. חסכון פנסיוני

4. חסכון משכנתא

 

למי חשוב לעשות ביטוח חיים?

ביטוח חיים חשוב במיוחד עבור מי שעיסוקו המקצועי כרוך בסיכון מסוים, ובכלל זה אנשים המתחזקים את ביתם בעצמם (עשה זאת בעצמך). כאשר אדם הולך לעולמו בטרם עת, נותרת משפחתו ללא גב כלכלי ודמי- ביטוח החיים יכולים להוות את ההבדל בין משפחה המאבדת לא רק את אחד מחבריה אלא גם את נכסיה החומריים לאחר איבוד מקור הפרנסה העיקרי. גם אם המבוטח נותר בחיים אך איבד מכושרו להשתכר, משפחתו עלולה למצוא את עצמה בצרות פיננסיות קשות. ביטוח אובדן כושר עבודה מיועד להתמודד עם מצבים שכאלו.

 

ביטוח חיים – ריסק

ריסק הוא חוזה, לפיו המבוטח משלם לחברת הביטוח פרמיה חודשית ובתמורה מתחייבת חברת הביטוח לשלם לאחר מותו של המבוטח, במידה והלך לעולמו עד לגיל המצוין בפוליסה, סכום כסף מסוים שמועבר לאנשים שנקבעו על ידו (המוטבים). הפיצוי יכול להמסר בצורת סכום חד פעמי או כקצבה חודשית. אין הגבלה לסכום הביטוח, אך ככל שהסכום אשר חברת הביטוח התחייבה לשלם גדל – כך גדלות גם פרמיות הביטוח אותן ישלם המבוטח. אפשר לבטח אדם אחד במספר פוליסות ריסק שונות ולקבל את כל הפיצויים המגיעים מכל הפוליסות במידה וחברות הביטוח יודעו על כך מראש. גובה הפרמיה נקבע בהתאם לגילו של המבוטח, סכום הפיצוי שנקבע בפוליסה, ותכיפות עדכון פרמיית הביטוח. אם הפרמיה מתעדכנת אחת לחמש שנים, גובה הפרמיה יהיה נמוך מפרמיה המתעדכנת אחת לעשר שנים.

 

ביטוח אובדן כושר עבודה

ביטוח אובדן כושר עבודה הוא ביטוח למצב נוסף בו אדם עלול להפסיד את יכולתו להרוויח את לחמו, כאשר הוא נפגע ומאבד את יכולתו לעבוד במקצועו בשל תאונה או מחלה. ביטוח חיים מורכב כולל מרכיב אובדן כושר עבודה נוסף על ביטוח ריסק, ומבטיח כי גם במקרה זה ימצא פיצוי שיאפשר למשפחה להמשיך ולהתקיים בכבוד. לרוב, נהוג כי במקרים של אובדן כושר עבודה הסכום לתשלום ישולם כקצבה חודשית עד לגובה של 75% מההכנסה הממוצעת של המבוטח. בביטוח אובדן כושר עבודה חשוב להתייחס למקרים בהם חברת הביטוח תחויב בתשלום. בחלק מהפוליסות מדובר על נזקים קבועים ובחלקם הפוליסה מכסה גם נזקים זמניים. בנוסף, הגדרת "אובדן כושר עבודה" משתנה בין הפוליסות, וחשוב לוודא כי היא כוללת הגדרה מדויקת ככל הניתן של העבודה אותה המבוטח מבצע. אם לא כן, עלול רופא מנתח, לדוגמה, שאיבד כף יד ואינו יכול לנתח עוד, אך הוא עדיין כשיר לעבודות שונות אחרות, למצוא את עצמו ללא פיצוי מתאים.

 

חסכון פנסיוני

במסגרת החסכון הפנסיוני, על נגזרותיו השונות (קרן פנסיה חדשה, ביטוח מנהלים או קופת גמל ) ההפקדות החודשיות מחולקות בין הפקדה למרכיב החסכון הפנסיוני, מרכיב ביטוח החיים ומרכיב ביטוח אובדן כושר עבודה. בעבר, הייתה אפשרות לרכוש פוליסת ביטוח חיים אשר שולמה בכל מקרה: במידה והמבוטח הלך לעולמו לפני גיל הפרישה לגמלאות, מוטביו קיבלו את סכום הביטוח. במידה והגיע לגיל הפרישה, הכסף שולם לו במועד הפרישה. כיום אין אפשרות לרכוש פוליסה מסוג זה.

 

ביטוח משכנתא

אחד משני הרכיבים במסגרת ביטוח המשכנתא הוא ביטוח חיים ללווים. ביטוח זה בא לבטח את הבנק מפני מקרה בו אחד הלווים ילך לעולמו לפני סיום החזרת הלוואת המשכנתא. גובה הפיצוי קטן עם השנים ותלוי בגובה יתרת ההלוואה. במקרה מוות, המבוטחים לא יקבלו כספים כלשהם, אולם הם ישוחררו מהמשך הדרישה לתשלום המשכנתא כיוון שזו תשולם לבנק על ידי חברת הביטוח.

 

בסופו של דבר, ראוי להם, לעובדים ולמנהלים, לדאוג כי הם מכוסים מבכל הבחינות. מבחינה בטיחותית – נהיגה בבטיחות ובגיהות לשם מניעת תאונות, ומבחינה ביטוחית, בעבור מקרי- תאונה בלתי- צפויים העלולים להתרחש. שתי התפיסות, כאמור, משלימות אחת את השניה ומהוות כר- בטחון וקרקע יציבה עבור העובד ומשפחתו.

 

המאמר נכתב בסיוע הפניקס חברה לביטוח

הכותבת היא מידענית ועורכת תוכן

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר