מס' צפיות - 367
דירוג ממוצע -
עושים ומבינים אמנות
מאת: איציק גיני 07/06/12 (13:29)

במסגרת אירועי שנת האמנות בתל אביב, הפעיל אגף רבעים ושכונות בעיריית תל אביב,  תוכנית לפעילים חברתיים מרחבי העיר. מיזם הנקרא "עושים ומבינים אמנות".  

קבוצת המשתתפים נחשפה לאמנות ייחודית על ענפיה השונים  למפגשים עם יוצרים ייחודיים תוך יצירת דיאלוג על מקומה ומשמעותה של האמנות בחיי בקהילה.

הרכב הקבוצה התאפיין כייחודי , חלק המשתתפים עוסקים באמנות,הדבר  ביטא ללא הרף סקרנות וצמא לראות, להבין לחוות, לשאוף ליותר.

תכנית לימוד מיוחדת זו מהווה עבור משתתפיה  מקור להשראה ולפיתוח של יצירה ויצירתיות  בעתיד תוך העברת  ההתרשמות  מהאירועים והמקומות שנערכו בהם ביקורים.חוויות שיועברו הלאה במסגרת הקהילתית הרחבה של המשתתפים.

 

משתתפי התוכנית יתפקדו כ"שגרירי אמנות" לאור ניסיונם כצופים כפעילים, כקהל והקהילה שעבןרה  נוצרה האמנות.

 

קבוצת הפעילים משתתפי התוכנית, סיירו בחללי עבודה פרטיים, חללי חזרות ומופע, מכל תחומי האמנות, ציור, פיסול, מחול, תיאטרון, מיצג, מוסיקה, קרמיקה, מפגשי הסבר עם אמנים ונציגי התארגנויות אמנים.

באופן כללי המשתתפים למדו להכיר אמנים רבים שפועלים מתוך אידיאולוגיה אמנותית - חברתית כלכלית.

הריכוז של אמנם במקום אחד משפר את הפעילות האמנותית.

הפעילות האמנותית חבויה ואינה מפורסמת מספיק בציבור הרחב

.

להלן הפעילויות בתוכנית "עושים ומבינים אמנות":

 

מפגש 1 : המרכז לאמנות עכשווית (קלישר 5 תל אביב)

מפגש היכרות, דיון בנושא האמנות ודרכי השתלבותה ביומיום בקהילה ובשכונה אליה אנו משתייכים.

 

מפגש 2 : פלורנטין 

סדנת האמנים (אליפלט 1) צפייה בתערוכה במקום, וקבלת הסבר על הקמת ופעילות סדנאות האמנים כבית של סדנאות לאמנות פלסטית, מפגש עם הצייר אבי סבג על הדרך שהובילה אותו לעסוק בציור, סוגיות שמעסיקים אמנים בהיבט המקצועי והיומיומי.

 

גלריה אלפרד (בן עטר 19) ביקור בתערוכה המוצגת במקום, שיחה עם מנהלת הגלריה המנוהלת בקואופרטיב אמנות המשרת קהילה גדולה של אמנים בראשית דרכם.

 

מפגש 3 : נווה שאנן

סטודיו יונת סינטרה ואילן דותן (הנגב 5) ביקור בסטודיו  הפרטי של הציירים, צפייה בעבודותיהם , חלקן גמורות וחלקן טרם הסתיימה העבודה.

 

גלריה חנינא (י.ל. פרץ  31) צפייה בעבודות התלויות במקום, תערוכת ציורים של יונת סינטרה ואילן דותן , הציירים הסבירו על הליך עבודתם, כיצד היחס לעבודות משתנה לקראת השקת תערוכה או הליך בחירת העבודות, הוסבר לנוכחים על הגלריה המנוהלת כקואופרטיב אמנים, על התכנים, דרכי ההתנהלות של המקום, וחברי הקואופרטיב.

 

סטודיו הצימר (הגדוד העברי 5) ביקור בחלל סטודיו המשמש לאמנות רב תחומית ובעיקר למוסיקה, שילובים בין מוסיקה ותחומי אמנות נוספים, נערכה הדגמה קצרה של מוסיקת אימפרוביזציה, הוסבר למבקרים על אופו העבודה בצימר, ואופי הפרויקטים המגוונים המתקיימים במקום.

 

גלריה ברוורמן (השרון 12 ) גלריה מסחרית, צפייה בתערוכה, קבלת הסבר על העבודות , ניהול הגלריה, בחירת מיקום הגלריה באזור זה.   

 

מפגש 4 : נווה שאנן

תיאטרון "החנות" (העלייה 31) ביקור בחנות המשמשת כחלל מופע רב תחומי וגלריה.

שיחה עם מנהלי המקום, סקירה על דרכי והפעלה של המקום, העבודות המוצגות, הקשר עם הסביבה, והויטרינות בחזית החנות משמשות בימה למיצגים.

 

ספריית לוינסקי (גינת לוינסקי) פרויקט ייחודי המשמש ספרייה . ל מהגרי העבודה, פליטים ומסתננים.

 

בימת מיצג: (תחנה מרכזית החדשה - קניון תל אביב) צפייה בסרט הדגמה של הפעילות האמנותית במקום, דרך ההתנהלות והבחירה במיקום המיוחד התחנה המרכזית החדשה, הסבר על מדיום המיצג, טיב הקהל הצופה בהופעות במקום. 

 

מפגש 5 : קרית המלאכה

בית בנימיני (העמל 17) סיור במבנה המשמש מרכז קרמיקה, באגפים שונים.סטודיו המשמש ליצירה, בו מתקיימים שיעורים ועבודה עצמית, ספרייה וחללי תצוגה, הוסבר לנוכחים על הקמת המקום וחשיבות לתחום זה הממוקם על התפר בין אמנות ואומנות.

 

גלריה רו ארט (שביל המרץ 3) גלריה מסחרית, הוסבר למשתתפים על עבודת אוצרות והיחסים בין אמן ואוצר.

 

סטודיו יובל כספי ועידן שמי (שביל המרץ 3) צפייה בעבודות בסטודיו הפרטי של יובל כספי ועידן שמי , על חיי האמן ביומיום ועל השאיפות המקצועיות.

 

מפגש 6 : מונטיפיורי

מריה קונה (האחים מסלאוויטה 7) צפייה בקטע מההופעה החדשה של להקת המחול מריה קונג, ישיבה בחלל החזרות , נמסר לצופים הסבר מפורט על עבודת הלהקה, הרכב הקבוצה והיבטים ניהוליים.

 

תיאטרון תמונע (שונצינו 8) ביקור בחלק מהמתחם המשמש בית לאמנות מגוונת וניסיונית, הוסבר לצופים על הקמת המרכז, על קשיי אמנות הפרינג' ועל סוג הקהל המגיע למופעים מסוג זה.

 

סטודיו ניר הראל (תושיה 5) הוצגו למבקרים עבודות של ניר, נערכה איתו שיחה על הגישה האמנותית וסביבת העבודה בשכונה.

 

מפגש 7 : יפו

יסמין גודר (התקומה 1) נערכה שיחה בנושא ניהול הפקות ומימון להקות מחול עצמאיות, סקירה מעמיקה בנושא זה. הצצה בחזרות שהתנהלו בחלל החזרות במקום.

 

מקהלת שיראנא (המרכז היהודי הערבי בעג'מי,) מפגש עם המנהלת האמנותית ויוזמת המקהלה יחד עם מספר זמרות, הוסבר על אופייה הייחודי של המקהלה, שמשלבת היבטים מקצועיים,קהילתיים ופוליטיים מורכבים ורגישים, השומרים על יחסים אנושיים בין-אישיים.

 

פעילה  (עמיעד 12) סיור בתערוכה במקום, קבלת הסבר על חזון הגלריה המשלב אמנים אורחים ותושבים משכונות שונות בעיר בסדנאות יצירה ותערוכות.

 

התיבה (שדרות ירושלים 12) ביקור בחלל החזרות וההקלטות האיכותי והמקצועי של אנסמבל מאה 21 .הוסבר לקהל על הפעילות המקצועית וההערכה הבינלאומיים לה זוכה האנסמבל, על שיתופי פעולה עם התארגנויות אמנים אחרים בעיר.

 

סדרת המפגשים הסתיימה עם רצון של המשתתפים להמשיך את התוכנית המבורכת.

בתקווה שימשיכו לקיים סיורים נוספים גם לתושבים אחרים 

בשאיפה שיעזרו לאמנים והתארגנויות אמנים בפרסום ויחסי ציבור להגיע לקהלים רחבים, הקמת משרד מידע בעירייה לצרכי האמנים.

עידוד פעילות אמנותי עם אוריינטציה קהילתית.

 

התכנית הועברה בהנחיית שלושה אמנום.: רועי פביאן מרכז פרוייקט, והמנחות הדס קידר ועדן בנט. 

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר