מס' צפיות - 133
דירוג ממוצע -
אז כנגד מי מתבצעת כאן אפלייה?
מאת: kalligula 29/05/11 (22:52)

מסתבר שבמדינת ישראל ב2011 כאשר אומרים אפלייה זה תמיד בכיוון אחד, רק כאשר מדברים באוכלוסיות שנחשבות למיעוט היום , אל דאגה זה ענין זמני , כמו הערבים או חרדים, אפלייה בכיוון האחר פשוט לא קיימת.

בישראל 2011 יש אוכלוסיות שפטורות מחובות, לדידן קיים רק נושא הזכויות , חובות? אין חיה כזו.

האוכלוסייה הערבית שמונה 20% מאוכלוסיית המדינה פטורה מחובות, הם לא צריכים לשרת בצבא, הם לא צריכים אישורי בנייה, הם לא צריכים לשלם ארנונה, ותקבולי המיסים שלהם הם הרבה הרבה מתחת למה שהם צריכים לשלם, בנתונים שפורסמו מתברר שההפרש בין תקבולי מיסים מהמגזר הערבי לבין עלותו של המגזר הזה למשק הישראלי נמדד בסכום של 33 מליארדי שקלים מידי שנה !!!

כלל החברה הישראלית מממנת את אי תשלום חובותיו של המגזר בעבור מים, חינוך, בריאות, תאורת רחוב, ולכן חדשות לבקרים אנחנו שומעים בכלי התקשורת על חוב עצום של רשות מקומית ערבית למקורות וניתוקה ממים או מחשמל וכו' ואז כולם נזעקים על אפלייה, חוסר צדק, ובלה הלה בלה.

האוכלוסייה החרדית שמונה גם היא כ מכלל האוכלוסייה20%  גם פטורה מחובות וזוכה לזכויות יתר כמו הקלות מפליגות ברכישת דירה,חינוך חינם,וצבא הס מלהזכיר והרשימה עוד ארוכה, רק ששם היא מצליחה לגייס מליוני דולרים מקהילות ברחבי העולם שמנציחות את הפרזטיות של אותה אוכלוסיה, גמ"חים,עמותות וכו',וההפרש בין תקבולי המיסים מאותה אוכלוסיה לבין עלותה למשק הישראלי הוא הרבה פחות מהאוכלוסיה הערבית משהו בסביבות 10 מליארד ש"ח.

את הנטל נושאת האוכלוסיה החילונית ושומרת המסורת במדינת ישראל שסוחבת על גבה את אותן אוכלוסיות שאינן נושאות בנטל.

אנחנו שהולכים לשירות צבאי למשך 3 שנים מחיינו, בזמן הזה אפשר לגמור תואר באוניברסיטה או לחסוך מעבודה ולבנות בית, שמעתם פעם על ערבי או חרדי שהוא הומלס? ממשיכים לעשות מילואים עד גיל 40 או 45 ויותר כאשר מידי שנה אנחנו נקראים ונקרעים מחיינו וממשפחותינו בעבור שמירה והגנה על גבולות המדינה, משלמים מיסים כחוק ונושאים בכל הנטל, כי כאשר אומרים שזוגות צעירים לא יכולים לרכוש דירה היום בישראל מתכוונים קודם כל עלינו, מהסיבה שאנחנו נדרשים לשלם מחיר מלא ולא מסובסד וללא עזרה משום גורם אחר בניגוד למגזרים אחרים.

כמה עולה דירה בישוב ערבי \חרדי לעומת ישוב חילוני? מה ההפרש  במחיר הקרקע בין שתי האפשרויות ?

קחו את נושא המילואמניקים לדוגמא, רק 10% מגיעים לשרות מילואים פעיל, מילואמיניקים מפחדים כבר לציין בקורת חייהם את עצם העובדה שהם משרתים במילואים, חלקם אף שילמו מחיר יקר במקומות עבודתם אי קידום במקרה הטוב ועד לפיטורים במקרה הרע, מג"דים שמשרתים כ80 יום בשנה מתפשטים במגרשי החנייה שמא ידעו שהם בעלי תפקיד בגדודיהם, קצינים נדרשים לערוך עשרות מפגשים בשעות אחה"צ והערבים על חשבון זמנם הפרטי שמא יפסידו את מקום עבודתם, שלא לדבר על הוצאות דלק וטלפונים שמשולמים מכיסם הפרטי.

דור העתיד של המג"דים במילואים בצה"ל היום נמצא בסכנת כלייה, לשכנע היום מ"פ לצאת לקורס מג"דים נדון לכישלון ואת המחיר נשלם כולנו בעתיד לבוא, בכל אופן לכל אלה שלא נשבו בקסמי השווא של פעמוני השלום המהדהדים ברחבי המזרח התיכון.

על שנה דנה הכנסת ארוכות בדרכים לתגמל את אותם 10% תכלס מקבלים קדחת וכל ההצעות המשמעותיות נופלות עוד בשלביהם הראשונים, אהה סליחה כרטיס המילואימניק הפעיל "בהצדעה" שמחלוק מידי שנה ומשמש להנחה לסרטים ומסעדות wow.

אותו הדין לגבי הסדירניקים, שאחוז המשרתים בצבא הסדיר הולך ופוחת ממחזור גיוס לגיוס מסך כל בני אותו גיל שמספרם מצטמצם ביחס למשתמטים ומקבלי הפטורים שמספרם מתעצם, ומגדיל את העומס על המשרתים בסדיר ובמילואים.

כאשר בכנסת ישראל מועלית הדרישה להעדפת אותם אלה שתורמים ונותנים ומסכנים את חייהם ועוצרים את קידומם האישי למען המדינה, העדפה מתקנת לעומת אלה שפוטרים עצמם בנשיאת הנטל והחובות ע"פ חוק, מיד נשמעות הקריאות וזעקות השבר שאותה העדפה היא אפלייה כנגד אוכלוסיית הערבים והחרדים ובלה בלה בלה.

סליחה???????????????????????????

אם בשירות המדינה לא מכבדים את אלה שנותנים ותורמים מעצמם ע"פ המשתמטים אז איזו זכות יש לנו לבקר מישהוא אחר מהמגזר הפרטי? בושה !!!

מי כאן המופלה לרעה? כנגד מי מתקיימת אפלייה? האם אפלייה היא חד כיוונית? או שמא אנחנו באמת פריארים וטיפשים.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר