מס' צפיות - 125
דירוג ממוצע -
רוחמה אברהם מתוך כנס לעסקים קטנים
ב – 10.5.10 מדינת ישראל הצטרפה למדינות ה OECD. ראש הממשלה אמר במסיבת עיתונאים שממשלת ישראל מתכוונת לצמצם את הריכוזיות במשק, לעודד תחרות ולהסיר את החסמים בין אם הם באים מהממשלה או מהסקטור הפרטי.
מאת: רוחמה אברהם 22/02/11 (22:25)

מתוך נאומה של חברת הכנסת רוחמה אברהם:

אדוני השר,
חברי חברי הכנסת
ראשי האירגונים
בעלי עסקים,
אורחים יקרים.


ב - 10.5.10  מדינת ישראל הצטרפה למדינות ה oecd. ראש הממשלה אמר במסיבתעיתונאים שממשלת ישראל מתכוונת לצמצם את הריכוזיות במשק, לעודד תחרותולהסיר  את החסמים בין אם הם באים מהממשלה  או מהסקטור הפרטי.

יש קשר ישיר בין פגיעה בעסקים הקטנים והבינוניים, ריכוזיות ומעמדהביניים. זהו הבסיס היסודי לקשרי הון ושלטון. ככל שהמשק ריכוזי יותר, ככלשהריכוזיות נמוכה יותר, מי שמשלמים את המחיר הם אותו מעמד ביניים.
הממשלה מעודדת את הריכוזיות ככלי מרכזי במדיניותה ובכך היא מרסקת את מעמדהביניים. מעמד הביניים שרבים ממנו הם בעלי העסקים הקטנים והבינוניים.

הבוקר נעסוק ונייחד את נושא הריכוזיות במשק והשפעתו על עסקים קטניםובינוניים. בישראל יש כ- 430,000 עסקים שמעסיקים למעלה ממיליון מאה אלףאיש. מאות אלפי משפחות שרמת חייהם ואיכות החיים שלהם מושפעת ישירות מתנאיקיומם של העסקים הקטנים במדינת ישראל. זהו מגזר המייצר מחצית מהתוצר העסקי.

ב - 2009 נסגרו כ - 37 אלף עסקים לעומת 46 אלף עסקים שנפתחו. הנתון הזהמזעזע  וזה לא משום שיזמות בישראל לא יכולה להצליח, אלא משום שרוח היזמותמדוכאת על ידי הריכוזיות במשק ושליטת הענקים בשוק מצד אחד, ומצד שניהבירוקרטיה וחוסר הסיוע  במתן תנאים בסיסיים ע"י הממשלה והכנסת.




במדינת ישראל עדין לא הפנימו שהעסקים הקטנים מהווים את שדרת הכלכלה המרכזית.
ויש מערכת עניפה של מונופולים, מונופסולים ודואופולים כאשר חלק גדול מהםבבעלות של כמעט אותם בעלי ההון שאט אט "בולעים" את העסקים הקטניםוהבינוניים.

בישראל יש שש קבוצות עסקים גדולות ששולטות בכ 30% מהשוק, העסקים האלהממומנים באשראי בנקאי בכ - 97 מיליארד שקלים לעומת 430 אלף עסקים קטניםשממומנים גם באשראי הבנקאי בכ - 56 מיליארד שקלים בלבד.

המצב שבו מספר בעלי הון מעטים שולטים באופן צולב במוסדות פיננסים הוא מצב מסוכן, מורכב ומסובך ובשנים האחרונות זה רק הלך וגדל.

וקיימת מעל ראשנו סכנה שמערכת פיננסית או שוק יקרסו, הם יגרמו לקריסה פיננסית כלל- מערכתית והמשק כולו יפגע.

בכדי להקטין את השפעת הריכוזיות על המשק והעסקים הקטנים, הממשלה  צריכהלחזק  את הסקטור זה על ידי שורה של צעדי "הגנה" בתחומים הבאים:

1.    יש להגביר באופן משמעותי את הגישה לאשראי לעסקים קטנים לצורך פתיחת עסק, הרחבתו וגם למצב של קושי זמני.
2.    יש צורך לעודד  יותר קליטת עובדים על ידי עסקים קטנים
3.    העסקים קטנים משלמים יותר עבור מוצרים ושירותים שונים ויש צורך לבחון את הוזלת התעריפים
4.    הנגישות למכרזים מחייבת שינוי מהותי כולל קביעת מיכסה לעסקים קטניםבמכרזי הממשלה. זה נושא חשוב ומרכב והחלטנו להקדיש לו פאנל מיוחד.
5.    יש צורך לשפר באופן מידי את מוסר התשלומים של הסקטור הציבורי
6.    עצמאים משלמים ביטוח לאומי כל ימי חייהם ואינם מקבלים  הגנה סוציאלית כאשר העסק נסגר, הנחתי הצעת חוק שאמורה לטפל בנושא.

במהלך הכנס נדון בסיכונים ובהשלכות של הריכוזיות במשק על כלכלת ישראלבכלל ועל העסקים הקטנים בפרט. נתמקד בצעדים שעל הממשלה לעשות ולתרום אתחלקה בכל מה שקשור למכרזים שהיא מוציאה.


הכותבת היא ח"כ רוחמה אברהם – סגנית יו"ר הכנסת לפרטים נוספים על פועלה כנסו לאתר : http://www.ruhama-avraham.co.il/

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר