מס' צפיות - 575
דירוג ממוצע -
הזרקת סיליקון לשפתיים על בסיס קבוע – מילוי השפתיים הטוב ביותר
עיבוי שפתיים הפך להליך שכיח ברפואה הפלסטית.לצד טכנולוגיה משופרת המחירים נוחים הביאו לכך שלא רק מפורסמות מעצבות שפתיים אלא אף נשים "מהשורה"
מאת: ד"ר יאיר גילוני 17/08/10 (11:57)

גם אם לא שמים לב לכך , השפתיים הן האיבר המרכזי בפנים. צורת השפתיים  משפיעה על צורת הפנים, ביכולתה ליצור הבעה תמידית מסוימת שלאו דווקא משקפת את תחושת האדם ואף היא עלולה להאפיל  כשאינה מתאימה למבנה הפנים על עיניים יפות. כמו כן, בכוחן של שפתיים התואמות למראה הפנים ליצור מראה של מבנה פנים  סימטרי, לייפות  את מראה הפנים ולמשוך תשומת לב חיובית בעזרת מלאותן ובשרנותן כשאילו במידה ולא באופן מוגזם.

מילוי שפתיים הפך לטרנד ענקי בשנים האחרונות וזאת הודות למספר הסלבריטאיות ושחקניות הקולנוע הרב, שהחליפו לשפתיים בשרניות וסקסיות.

לא כולן כאמור נולדו עם השפתיים המושלמות או לחלופין עם השפתיים שמתאימות לפניהן. כמו כן, לא כולן מבינות עד כמה עיצוב שפתיים יכול להשפיע לטובה ולשנות את מראה פניהן.

עיבוי שפתיים הפך להליך שכיח ברפואה הפלסטית.לצד טכנולוגיה משופרת  המחירים נוחים הביאו לכך שלא רק מפורסמות מעצבות שפתיים אלא אף נשים "מהשורה".

החומר שמומלץ ביותר כיום לצורך מילוי קבוע של השפתיים הינו סיליקון רפואי, שביכולתו להביא למראה טבעי ויפה לאורך זמן ועל כך ארחיב במאמר זה.

מהו סיליקון רפואי ומהם שימושיו?

הסיליקון הרפואי הוא חומר שקוף, היפואלרגי  ודמוי ג'ל. שימושיו הם בין היתר  עיבוי שפתיים, עיצוב שפתיים, מילוי קמטים  וקמטוטים ועיצוב לחיים.

סיליקון זה, הנמצא כיום בשימוש לצרכי הזרקות סיליקון  שונות וביניהן גם הזרקות לשפתיים, הוא חומר סטרילי ביותר. הוא מיוצר בגרמניה ובארה"ב ומאושר ע"י משרד הבריאות הישראלי וה f.d.a האמריקאי.

מהם יתרונותיו של הסיליקון הרפואי?

הזרקת סיליקון לשפתיים נעשית בשיטת המיקרו טיפות - היא נמשכת לאורך זמן ובהדרגתיות. לכן ניתן לעצור את הטיפול בכל שלב, כשהמטופלת יכולה לחזות במו עיניה בכל שלב. ניתן אף להוסיף אחת לתקופה חומר ללא חשש והתוצאה תישמר לשנים.

חשוב להדגיש שהסיליקון הרפואי הוא בעל ההשפעה הארוכה ביותר בכל אשר קשור למילוי ועיצוב הפנים כיום. השפעתו בהגדרה היא לצמיתות, אך כשלוקחים בחשבון את הליך הזדקנותו הטבעית של העור, דלדול שרירי הפנים והרקמות, ניתן להעריך שהשפעתו נעה בטווח של 5-20 שנים.

לעומת זאת, כאשר מדובר בעיבוי שפתיים באמצעות חומר זמני, החומר כולו מוזרק, אפשר לחזות רק בתוצאה סופית ואם המטופלת לא אוהבת אותה עליה להמתין שהחומר יספג וחלק מהעובי יפחת. כמו כן , זוהי תוצאה זמנית שיש לתחזק.

ניתן לסכם את יתרונות הזרקת הסיליקון הרפואי לצורך מילוי שפתיים קבוע:
הדרגתיות התהליך זמאפשרת בקרה מצד המטופלת לשביעות רצונה מהטיפול , אופציה להפסיק /להמשיך את הטיפול, תוצאה הנשמרת לאורך שנים, חיסכון עלויות כלכליות לעומת טיפול זמני.

איך מתבצע תהליך הזרקת סיליקון לשפתיים?

באמצעות טכניקת הזרקת המיקרו טיפה, המקובלת כיום ומתייחסת לסיליקון כחומר גירוי ולא כחומר מילוי, מוזרק הסיליקון הרפואי לשפתיים. הזרקה זו מעוררת את התאים בגופנו לייצר מעטפת קולגן טבעית , שמקבעת את הסיליקון הרפואי מפני תזוזה תחת העור ואף יוצרת מראה טבעי ומגע מעודן ורך.

התהליך אורך מספר דקות בלבד , כאשר למען יעילותו יש לערוך חמישה עד שמונה טיפולים, כשהמרווח בין הטיפולים הוא מספר שבועות עד מספר חודשים. בשינוי ניתן להבחין לאחר ההזרקה השלישית.

מהם כללי הזרקת סיליקון לשפתיים שעליהם יש להקפיד?

הזרקת סיליקון רפואי הינה הליך השונה מהליך עיבוי שפתיים בעזרת החומרים הזמניים, בעל הקלות היחסית. להלן  מספרכללי ברזל שחשוב  לדעת לגבי אופן הזרקת סיליקון רפואי :

א. את ההזרקות לשפתיים של הסיליקון יש לבצע באופן שיגרה את המקום, ע"י הזרקתו כמיקרו טיפה במס' טיפולים  רב לאורך זמן ולא באופן בו מזריקים חומרים זמניים. הזרקות לשפתיים כגירוי היא שיטה מיוחדת שפותחה ע"י פרופסור אורנטרייך מניו-יורק ולמעטים בארץ ניסיון ומיומנות בטכניקה זו, רופאים להם כיסוי ביטוחי של סוכנות מדנס.

ב. על הסיליקון להיות רפואי טהור ולא תעשייתי כשהיה בעבר, כזה שעדיין מוזרק כיום לאיזורים מסוימים.

ג. את הסיליקון הרפואי חשוב להזריק במינונים נכונים ולמקומות אנטומיים ממוקדים בלבד!

ד. צריכה להיות היכולת והנסיון לטפל בסיבוכים ותופעות לוואי זניחים ונדירים.

הכותב הוא רופא משנת 1975 השתלם בבי"ח בלינסון במחלקה הכירורגית לכלי דם עוסק באסתטיקה רפואית 18 שנים. עבר השתלמויות בצרפת אנגליה ובארה"ב בבי"ח המפורסם בעולם. Massachusetts General Hospital Dermatolgy Boston

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר