מס' צפיות - 207
דירוג ממוצע -
מתגרשים? 10 עצות טובות למתגרש/ת
תמיד טוב לקבל עצה, בעיקר בשעת משבר. עו"ד תל-פז ערכה עבורך, המתגרש/ת המבולבל, 10 עצות טובות ששווה לתת להן מחשבה
מאת: עו"ד איילה תל-פז 25/03/10 (09:14)
  1. יש לבחון האם באמת ברצונכם להתגרש- לכאורה מדובר בכוונה ברורה. בדיקה מעמיקה של השאלה "האם להתגרש" יכולה להעלות דרכים נוספות לשמור על נישואיכם תוך שמירה על מלוא זכויותיכם. לאחר קיום בדיקה כזו, החלטה ברורה להתחיל בהליך הגירושין תאפשר לכם להתמודד עם ההליך כולו ביתר קלות.
  2. יש להתייעץ עם איש מקצוע - בין אם ברצונכם להתחיל בהליך ובין אם נגררתם אליו, יש להתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום. התייעצות זו דרושה כדי שתוכלו לדעת מה צפוי לכם, מהם זכויותיכם ולבנות אסטרטגיה מתאימה. בניית אסטרטגיה מלאה עם איש מקצוע, תחסוך לכם כאבי ראש, זמן וסכום כסף נכבד.
  3. יש לשמור על חשאיות - הליך הגירושין הינו הליך קשה מבחינה רגשית. הצורך הראשוני של הצדדים הינו לשתף את הסובבים אותם. למרות כל זאת, יש לשמור על חשאיות ההליך, הכוונות, הנתונים ועוד.
  4. יש להיזהר מ"עצות של מביני דבר"- הנטייה הקיימת היא לשמוע סיפורי גבורה ואחרים, סיפורים אלה יכולים לשבש את ניהול המאבק הפרטי שלך.
  5. אין לערב את הילדים בהליך – הילדים הם מחוץ לתחום. הגירושין הינם בין הבעל לאישה, יש להיות קשובים לילדים ולהשקיע בהם זמן ותמיכה רגשית.
  6. אין להסכים לאלימות- למרות שניהול הליך הגירושין הינו הליך קשה מבחינה רגשית, אין להסכים לאלימות, או התנהגות אלימה בשום דרך או אופן. במידה וקיימת תחושת איום יש להתייעץ עם אנשי מקצוע העוסקים בתחום.
  7. יש לדאוג לאיסוף מידע- מידע הוא כוח. צד שיש לו יותר נתונים ו/או מסמכים מצוי בעמדת כוח במשא ומתן ו/או בניהול ההליך בערכאות המשפטיות.
  8. שמירה על איתנות נפשית - כמו שכולם יודעים הליך הגירושין הינו סערה רגשית עצומה. יש להתכונן מבחינה רגשית, לא לפחד ולא להתרגש ממילים הנאמרות ו/או מאיומים מרומזים ו/או מפורשים. יש להיות קר רוח ובעל שיקול דעת מלא.
  9. הכן סביבה חברתית אוהדת- בין אם הינך הצד היוזם או הצד שנאלץ להשתתף בהליך, אתם זקוקים לתמיכה מהסביבה. לא מדובר בלחלוק את ההליך אלא מדובר בחברים, עמיתים ומשפחה המספקים תמיכה רגשית שתעזור לך לעבור תקופה מורכבת וסוערת מבחינה רגשית. חשוב במיוחד לחזק חברויות, להתאמן, להקפיד על בילויים משותפים ועוד. אדם המחובר לסביבה אוהדת הינו בעל יכולת רבה יותר לנהל הליכי מו"מ ו/או הליכים משפטיים.
  10. בדוק/י את חשבון הבנק המשותף ו/או את ההשקעות המשותפות- במידה והינך חש/ה כי הינך לקראת ההליך בצורה זו או אחרת יש לבדוק האם יש הוצאות מוגזמות מחשבון הבנק המשותף ו/או על חשבון כרטיסי האשראי ו/או בקופות חסכונות כאלה ואחרים. במידה והינך נוכח/ת בכך הגבל/י זאת מיידית.

הכותבת היא עורכת דין בעלת משרד עצמאי המתמחה בדיני משפחה ומעמד אישי, נדל"ן וייעוץ משפטי מסחרי.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר