מס' צפיות - 431
דירוג ממוצע -
אופן הדיבור – ההרגלים של דיבור מרושל
קורות החיים שלך או הלבוש שלך עשויים לעורר רושם טוב, אבל אם אתה רוצה להצליח בראיון חשוב, המראה אינו קובע. הדרך בה אתה נשמע בעיני המראיין היא לעתים קרובות חשובה יותר. אך מחפשי עבודה רבים מאפשרים להרגלי דיבור מרושלים להרוס את הסיכויים שלהם להתקבל לעבודות טובות.
מאת: מאיר ספאני 12/03/10 (14:12)

קורות החיים שלך או הלבוש שלך עשויים לעורר רושם טוב, אבל אם אתה רוצה להצליח בראיון חשוב, המראה אינו קובע. הדרך בה אתה נשמע בעיני המראיין היא לעתים קרובות חשובה יותר. אך מחפשי עבודה רבים מאפשרים להרגלי דיבור מרושלים להרוס את הסיכויים שלהם להתקבל לעבודות טובות.

 

להלן דוגמאות נפוצות לשגיאות שפה שכיחות, ואת הדרכים למנוע מהן לחבל בראיונות שלך.

 

מילים שאינן מילים

 

מילות מילוי כגון 'אמממ', 'אה', 'אתה יודע', 'כאילו', 'או-קיי', גורמות למראיין לחשוב שאינך מוכן לראיון ויוצרות את הרושם שאתה אדם לא רציני. גישה עדיפה היא לחשוב לפני שאתה מדבר, לקחת נשימה עמוקה או לעשות הפסקה כאשר אתה מאבד את קו המחשבה שלך. כל אדם עשוי לפלוט איזה 'אמממ' פה ושם, אך אל תפתח כל משפט שלך בצורה כזאת.

 

אופן דיבור מרושל

 

ביטוי בלתי ברור של מילים, איחודן של מילים נפרדות למלה אחת והשמטת הסיומות של מילים פוגעים בבהירות המסר אותו אתה מנסה להעביר. כדי להימנע מכך וכדי להגביר את מידת ההבנה אצל בן שיחך, דבר לאט יותר במהלכו של הראיון. הכן לעצמך רשימה של מילים אותן נהוג לבטא בצורה בלתי נכונה, והתאמן בלומר אותן נכון למכונת הקלטה לפני הראיון.

 

שגיאות דקדוק, סלנג

 

המראיין עשוי לפקפק ברמת ההשכלה שלך כאשר אתה משתמש בדקדוק בלתי נכון או בשפת רחוב. ביטויים כגון "אז הוא עושה לי" או "בכבוד שלי זה מה שהוא אמר" וכו' אינם במקומם בראיון עבודה. וודא כי אתה משתמש במשפטים מלאים וכי ההטיות שלך הן נכונות. ראיון עבודה אינו המקום להשתמש בסלנג או בסגנון דיבור בלתי רשמי.

 

דיבור מתנגן

 

דיבור מתנגן או הגבהת הטון בסופו של כל משפט יוצרים את הרושם כאילו אתה מגשש, וגורמים למשפטים שלך להישמע כשאלות בזמן שהם אמורים היו להיות הצהרות חד-משמעיות. אתה צריך לדבר בצורה משכנעת כאשר אתה משווק את עצמך בראיון. הנמך את הטון שלך בסופו של כל משפט כדי להימנע מתופעת הדיבור המתנגן.

 

דיבור מהיר

 

בעוד שכל אדם עשוי להיות לחוץ במידת מה במהלך הראיון, אינך רוצה להציף את המראיין שלך במידע בקצב של מכונת ירייה. קשה לעקוב אחרי אדם שמדבר מהר ומראיינים רואים באנשים שמדברים מהר מדי אנשים עצבניים. הרגע את עצמך באמצעות תרגילי נשימה לפני הראיון. ראה כתבה "להתגבר על חרדות שלפני הראיון". כדי להימנע מדיבור חפוז, האזן בתשומת לב לשאלה המוצגת לך, ואז ספור בראשך שתי פעימות-לב לפני שאתה מתחיל לענות. כאשר אתה מסיים משפט, ספור שוב שתי פעימות לב לפני שאתה ממשיך לדבר. אל תפחד מדממה. הפסקות בדיבור הן טכניקת תקשורת יעילה. בכול מקרה, המראיין זקוק לכמה שניות כדי לעבד בראשו את מה שזה הרגע אמרת לו.

 

חוסר בטחון עצמי

 

מילים המשדרות חוסר בטחון מחלישות את הביטחון העצמי שלך ובסופו של דבר, גם את עמדתך. כאשר אתה מתבל את דבריך ב: "בתקווה", "ייתכן", "אני מרגיש" ו "כביכול", המסר שאתה מעביר הוא חוסר בטחון. השתמש במילים המשדרות כוח, כגון "אני בטוח כי", "הניסיון שלי מראה", "העמדה שלי היא ש-", "אני ממליץ" או "מטרתי היא". השפה בה אתה משתמש נותנת למאזין שלך התרשמות על מידת הביטחון העצמי שלך והמידה בה אתה מאמין במה שאתה אומר.

 

השורה התחתונה

 

אינך חייב ללמוד את תורת הנאום כדי לדבר היטב בראיון. פשוט אל תמהר, בטא את ההברות והמילים שלך נכון והשאר הסלנג ואת שפת הרחוב לרחוב.

חברות מחפשות מועמדים אשר יודעים להתבטא היטב בצורה מילולית, וחברות כוח אדם לא ימליצו על מועמד אם אינו עונה על דרישות הלקוח שלהן. האנשים המבוקשים ביותר הם אלה שמסוגלים לספר על ניסיון העבודה שלהם בצורה הכי ברורה ותמציתית שאפשר.

 

ב ה צ ל ח ה

מתוך הספר חושבים קריירה

 

לקריאה נוספת כנס עכשיו לאתר הספר: http://www.thinkingcareer.info/

 

 

הכותב הוא בכבוד רב, מאיר ספאני

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר