מס' צפיות - 201
דירוג ממוצע -
11 כללים לבחירת עורך דין פלילי
אין להקל ראש בבחירת עורך דין פלילי שייצג אתכם. התיק הפלילי המתנהל נגדכם הינו מהותי ביותר ובעל השלכות כבדות משקל על המשך פועלכם בתחומים שונים של חייכם לרבות תחום הקריירה. לכן, מצאנו לנכון לרכז עבורכם את 11 השיקולים העיקריים והמרכזיים שיש להיצמד אליהם בטרם תתקבל ההחלטה איזה עורך דין פלילי מתאים לכם ולמקרה שלכם .
מאת: dshavit 23/12/09 (16:07)

אין להקל ראש בבחירת עורך דין פלילי שייצג אתכם. התיק הפלילי המתנהל נגדכם הינו מהותי ביותר ובעל השלכות כבדות משקל על המשך פועלכם בתחומים שונים של חייכם לרבות תחום הקריירה.

לכן, מצאנו לנכון לרכז עבורכם את 11 השיקולים העיקריים והמרכזיים שיש להיצמד אליהם בטרם תתקבל ההחלטה איזה עורך דין פלילי מתאים לכם ולמקרה שלכם .

שיקולים לבחירת עורך דין פלילי לדעתינו אלו הם השיקולים הנבחרים:

1. מומלץ להקליד את שמו של עורך הדין ו/או שם משרדו/ה במנועי החיפוש באינטרנט ולבדוק את תוצאות החיפוש, האם פורסמו על ידו/ה מאמרים שונים בתחום הפלילי, האם ישנם הישגים משפטיים בתחום הפלילי על שמו/ה, האם דווחו ההישגים השונים.

2. האם מדובר בעורך דין שבעברו היה חלק ממערכת אכיפת החוק? (משטרה , פרקליטות וכו'), אם כן, הדבר עשוי לתרום עד מאוד לניהול תיקכם הפלילי, נוכח הידע הרב שברשותו וכן הקשרים עם הגורמים המשפטיים הרלוונטיים לתיק שלכם.

3. פגישה במשרדו של עורך/ת הדין, אם אינכם מצוידים במידע אודות עורך הדין, בקשו ממנו/ה לספר לכם על הניסיון המקצועי בתחום הפלילי.

4. במהלך הפגישה ספרו לעורך הדין על המקרה שלכם והקשיבו לדבריו באשר לשלבי הטיפול בתיק וכיצד רצוי וראוי לפעול ומה התוצאה הראויה מבחינת הלקוח בתיק הספציפי. חשוב שתדעו כי בטיפול בתיק פלילי ישנן שלבי טיפול ואופציות שונים , לכן אם עורך הדין לא יפרט ויסביר יש להסיק כי אין המדובר בעורך דין מקצועי וכדאי להמשיך בחיפוש.

5. Side view of a Businesswoman sitting at a desk in front of bookshelves הבטחת תוצאות שינעמו לאוזן. עורך דין, בתחום הפלילי בעיקר, אינו יכול להבטיח לכם תוצאות מדויקות! ייתכן שהשמעת תוצאה חיובית שתמצא חן בעיניכם, נעשית במטרה "לתפוס" אתכם כלקוחות. לכן, אם אוזנכם שמעה הבטחה כזו, כדאי שתחפשו את דלת היציאה מן המשרד ותשוחחו עם עורך דין נוסף.

6. עורך דין שאומר לכם כי אין צורך בתשלום כעת אלא רק לאחר ש"ישיג" לכם תוצאה טובה, הינו עורך דין העובר עבירה אתית, הדבר אסור על פי כללי לשכת עורכי הדין ומעיד על אופיו ומהותו של עורך הדין… כל מילה נוספת מיותרת!

7. כימיה עם עורך הדין. נפגשתם עם עורך/ת הדין, האם התרשמתם לחיוב? האם נוצרה ביניכם כימיה? אם התשובה חיובית, זה הזמן לחתום על הסכם שכר טרחה.

8. שכר טרחה נמוך וזול, חשוב יהיה להדגיש ששכר טרחה זול אומנם ימצא חן בעיני כיסכם אך לרוב לא ישרת את האינטרסים שלכם בניהול התיק, שכן הדבר עשוי להצביע על עורך דין עם מחסור בלקוחות המנסה "לדוג" לקוחות, ו/או חסר ניסיון ואשר אינו מקצועי. זכרו , גם לעורך הדין יש הוצאות בניהול תיקכם הפלילי ועליו גם להתפרנס … אז כדי שיהיה לו "כדאי" לטפל בכם כמו שצריך וכפי המגיע לכם, כדאי שיתוגמל באופן מכובד. הזול, בדרך כלל הוא היקר!

9. האם עורך הדין עובד לבדו או שבמשרדו ישנו עורך דין נוסף? הדבר חשוב בעיקר בימים בהם עורך הדין חולה, שוהה בחו"ל, וכן לזמינותו כלפיכם והיכולת שלו להיפגש עימכם כשתחפצו בכך או לשוחח עימו בטלפון בקשר לתיק שלכם.

10. המלצה אישית מלקוח המכיר את עורך/ת הדין. במסגרת ההמלצה בדקו האם עורך הדין היה קשוב ללקוח במהלך הדרך, האם היה זמין ונגיש לו, האם שיתף את הלקוח בשלבי הטיפול השונים והאם התוצאה הסופית הייתה ראויה ונכונה מבחינת הלקוח.

11. שכרו עורך/ת דין בתחום הדרוש לכם. לעולם אין לשכור שירותיו של עורך דין המתמחה בנזיקין כשהוגש נגדכם כתב אישום פלילי לבית המשפט.

בהצלחה!

הכותב הוא משרד עורכי דין שביט - קנטור. שתינו תפקדנו כקצינות משטרה ותובעות פליליות שנים רבות, תוך עבודה בשיתוף פעולה מלא וצמוד עם אנשי הפרקליטות וכן עם אנשי מערכת המשפט על כל מחלקותיה. הידע הרב שנצבר הן בתחום

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
איזה יופי
מיכל 23.12.09 (20:26)