מס' צפיות - 833
דירוג ממוצע -
ביקור בסניף החיפאי של אגאדיר בחיפה
מאת: סיגל 20/05/09 (12:23)

אחרי ששמענו כל כך הרבה על הסניף התל-אביבי של אגאדיר בר-בורגר, היינו חייבות לראות על מה כל המהומה. הסניף החיפאי ממוקמת על הכרמל, קצת מחוץ למרכז הכרמל הצפוף, במקום נחבא אל הכלים. גודל המסעדה מפתיע מאוד, כיוון שמבחוץ נראה שמדובר בחלל קטן יחסית.

 

המסעדה מעוצבת בהשראת העיר המרוקאית שעל שמה קרויה הרשת - נעימה לעין ומזמינה. נברשות גדולות, ספות אדומות ורכות ואפילו טפט של ספרייה בכניסה לשירותים. כשהגענו בשעה שבע בערב לערך המסעדה הייתה ריקה יחסית, אך לאט-לאט נכנסו זוגות ומשפחות והתיישבו לאכול.

 

בהמלצת המלצר שלנו, פתחנו בסיגרים מרוקאיים, סלט ראשד עם עגבניות ופטה וחלת בצל. הסיגרים היו מצוינים, במילוי פיקנטי אך עדין, והטחינה שהגיעה יחד עם המנה העניקה את האיזון הדרוש. סלט הראשד הוא מנה קטנה יחסית, אך צבעונית ומגוונת. צמח הראשד, למי שלא מכיר, הוא צמח חד-שנתי שהגיע אלינו מדרום-מערב אסיה (אזור אירן). חוץ מלמאכל, הוא משמש גם כאנטי-היסטמין טבעי כנגד עקיצות ודחיית חרקים. את המנות ליווינו בקורונס, יין אדום מצוין מספרד שהתאים בדיוק למה שחיפשנו ולא היה כבד מדי, אלא פירותי ומחליק בגרון. את חלת הבצל שטעמנו כמנה ראשונה עדיף להזמין כתוספת להמבורגר או לכל מנת בשר אחרת, כיוון שכשהיא עומדת בפני עצמה היא מעט סטנדרטית.

 

 המסעדה מעוצבת בהשראת העיר המרוקאית שעל שמה קרויה הרשת - נעימה לעין ומזמינה

בהזמנת העיקריות החלטנו ללכת על המבורגר, כמובן, אך לא "סתם" המבורגר, אלא המבורגר דיאנה, על שם המסעדה המפורסמת בעיר נצרת. מדובר בהמבורגר מבשר בקר וטלה שמוגש עם רוטב איולי, עגבניות, בצל ירוק ולימון כבוש. המלצר האדיב שלנו גם המליץ על התוספות המתאימות, ובחרנו בפטריית פורטבלו. המילה הראשונה שעלתה עם הנגיסות הראשונות הייתה "מרענן". הקציצה הייתה עשויה מדיום לבקשתנו, ואפשר היה לחוש בבירור בשילוב שני סוגי הבשרים. האיולי הוסיף פיקנטיות והלימון הוסיף נגיעה חמצמצה.

 

כתוספת להמבורגר קיבלנו שעועית מוקפצת בשמן זית עם שום ומלח גס - בלי שום ספק תוספת מומלצת מאוד, בעיקר אם אתם רוצים לנסות משהו אחר מצ'יפס. המנה השנייה שהזמנו הייתה סינטה סנדוויץ'. על הצלחת נחה לה לחמנייה ארוכה, שאפשר היה לדמות כאילו אפו אותה אך לפני שעה. על הלחמנייה היה רוטב חרדל מצוין, פרוסות סינטה עשויות, בצל טרי, חסה ועגבנייה. למי שלא חובב המבורגרים, זו בהחלט יכולה להיות חלופה טובה.

 

 המילה הראשונה שעלתה עם הנגיסות הראשונות הייתה "מרענן" אף על פי שכבר די התמלאנו, לא חשבנו לרגע לוותר על המנות האחרונות. אחת המנות משכה מיד את תשומת הלב - שטרויזל תותים. כיוון שלא מזמן הסתיימה העונה, קיבלנו במקום שטרויזל בננות. זו מנה המורכבת משכבות ונראית כחלומו של כל ילד: פרוסות בננה, שכבות של קצפת מתוקה, בצק עוגיות פריך וקרמל (היזהרו לא לקבל מנת יתר של סוכר). גם הקינוח השני סיפק בהחלט את הרצון שלנו ב"מתוק של אחרי האוכל". על מצע של מרנג היו מונחים שלושה גלילי וופל, כל אחד מהם ממולא בשוקולד אחר: מריר, חלב ולבן. כל גליל היה ממולא ודחוס בגוש שוקולד, לכן שניים-שלושה ביסים הספיקו לנו.

 

 הקינוחים סיפקו בהחלט את הרצון שלנו ב"מתוק של אחרי האוכל"

 

כשיצאנו מהמסעדה התברר שבחרנו בדיוק ברגע הנכון. משחק הגמר של הפיינל פור עמד להתחיל ובעלי המסעדה תכננו ערב מיוחד עבור אוהדי מכבי תל-אביב, מלא בשרים ואלכוהול. אנחנו את שלנו כבר עשינו.

 

כשר: לא
מחיר עיקריות: 37-58 שקלים
מחיר עסקית: 10% הנחה על התפריט ו-30% על אלכוהול
חניה: חינם, כחול-לבן
כתובת: פינסקר 6 חיפה, טל' 04.8378666

הכותבת היא סיגל

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
אגאדיר חיפה
רועי 20.10.09 (18:37)