מס' צפיות - 356
דירוג ממוצע -
הישרדות איי הפנינה- פרק 19- איך נפרדים וממי
מאת: עדית- יועצת ארגונית 05/03/09 (23:23)

מיכל, שהיא סגורה בדרך כלל, מקבלת אומץ, ושואלת בכנות למה היה אנטי נגדה. היא נענית די ברשעות. בטח לא במשהו אובייקטיבי ובוגר, שיאה לשאלה האמיצה ששאלה. מעין אומרת לה שהיא נתפסה כמתנשאת, ושהיא היתה נוהגת לחקות אותה משרבבת שפתיים. דיוה אומרת לה, שהיא היתה מרוכזת בעצמה, ומנסה לשכנע אותה שגם הבנים בקניבה לא סבלו אותה (א. לא נכון.  הבעיה המרכזית שלה היתה בנות בארו. ב. מחליש אותה על ידי חיזוק חששותיה, שיש אנשים נוספים שלא מחבבים אותה). "מתנשאת" ו"מרוכזת בעצמה" זו ביקורת לגיטימית, אבל התוספות של חיקויי השפתיים וחוסר האהבה של בני קניבה כבר גולשות מעבר לביקורת לגיטימית (אגב, דיוה לא יכולה היתה לדעת זאת לבטח, מאחר שאחרי שאמרו לה זאת, הדיחו אותה ולא את מיכל). חשוב לציין גם שלא היתה במעיין ובדיוה הרגישות להגיד לה גם משהו טוב, או לנסח את הדברים בצורה עדינה יותר. מיכל נתנה את עצמן בידיה. היא ביקשה ביקורת בונה, וקיבלה ביקורת הורסת. ביקורת הורסת היא ביקורת לא כנה. כשלא נאמרת מילה אחת טובה ומחזקת, אין מה להקשיב לכל הביקורת כולה. היא נובעת ממניעים שליליים, ועקב כך לא מהימנה.

 

מיכל, מצידה, דווקא התנהגה בהגינות ומרגיעה את מעיין, שאופיר הגזים בכוונה במה שאמר לה בהדחה.

 

קצת סטטיסטיקה ממה שראינו על ההודעה למשתתפים:

 

- ראינו את המשפחות של מירית, מיכל ואפרת. עושה רושם שבאות ממשפחות חמות ותומכות. גם נסרין ואמה קשורות. מירית ואפרת ממשפחות מסורתיות.

- מנהיגי השבטים- גיא ועידן- נפרדו מההורים (גיא מאבא, עידן מאמא). דיוה התקשרה לאמה (אבל ממילא היתה עם הילדים ובעלה בבית).

- התקשרו לבני הזוג-

גל, יואב, אנסטסיה, נטע-לי, איתי ("די די חלאס"), מעין. סיון נפרדה רק מבעלה.

- בחרו להתקשר לעבודה (או לא להתקשר בכלל)- 

אופיר, בשבקין, איגור, אריק.

- עירית התקשרה לגרוש, אבל כדי ליצור קשר עם הילדים.

- מאיר נפרד מה"חבר'ה". הדגיש את חבריו הרבים, והיה בטוח שיתחבב בקלות על המתמודדים כמו שהוא חביב על הסובבים אותו במציאות.

 

- החציפו פניהן אל צוות הסדרה, ועמדו באסרטיביות על זכותן לעוד כמה דקות- נסרין ונטע-לי (אגב, היה ביניהן חיבור טוב, יחסית, בקניבה . נטע- לי אמרה עליה לאפרת- "יש לי משהו אל נסרין").

- התחננו (ולא דרשו) אל הצוות לעוד כמה דקות- מירית ועירית.

 

בחזרה לשבטים:

 

בתחילת המשחק, המנהיגים היו אלו ש"תפסו עניין" מהר, קיבלו החלטות בזריזות, והובילו את השבט (דיוה, איגור וכיו"ב).

בכעת, ב-2 השבטים, ערב האיחוד, מי שנמצא במעמד המנהיגים הם הגברים החזקים פיזית בשבט. זאת, בשל התלות בכח במשימות. אנשים הנמצאים במעמד גבוה בכל חברה/קבוצה הם האנשים, שתורמים הכי הרבה להתקיימותה (הישרדותה). גם ברמה הפרטנית זה נכון- מי שבידו הכח לתרום להישרדותנו, אנו נותנים לו את הכבוד. זה מורכב משני אלמנטים- ככל שהתחום הוא מורכב יותר, שכלית,  וחיוני יותר, מעמד בעל המקצוע יהיה גבוה יותר. הדוגמא הבטוה ביותר היא רופאים. דוגמא נוספת היא טייסים. במדינה שלנו הצבא הוא גורם משמעותי להישרדותנו, לכן מי שמשרת שירות קרבי יקבל מעמד גבוה יותר, ואם נוסיף לכך מורכבות תחום, אז טיס מהווה תחום מורכב. המורכבות והחיוניות של לוחמי החיל נותנת להם את מעמדם הגבוה. כשאנו נמצאים במקום עבודה, עלינו לשאוף להתקרב לכך, כדי ליצור תלות בנו. כך נשרוד.

 

צפיה נעימה!

 

עַדית ג'אנה- יועצת ארגונית

 http://www.lila.co.il/users/adit/?l=hebrew

הכותבת היא עדית ג'אנה- יועצת ארגונית בעלת 2 M.A. בתחומי מדעי ההתנהגות. מייעצת למתמודדים עם בריונות נפשית בעבודה ובבית הספר, וכן תומכת במתמודדים עם בן/בת זוג מתעתעים רגשית. 050-7220126.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר