מס' צפיות - 1534
דירוג ממוצע -
כרוב ממולא
אם יש משהו שאני כל כך חלשה מולו בתחום האוכל זה ירקות ממולאים וכל פעם אני מתמוגגת מחדש. והיום התחשק לי כרוב ממולא, אז הנה המתכון.
מאת: פנינת המטבח 20/02/09 (02:39)

מצרכים:

 

ראש כרוב גדול

כוס וחצי אורז

כ - 200 גרם בשר בקר טחון

3 שיני שום כתושות

כפית חוואיג`

1/2 כפית כמון

מלח ופלפל שחור

חופן תערובת כוסברה ופטרוזיליה קצוצה 

 

 

לרוטב:

 

2 בצלים פרוסים טבעות

תפוח אדמה + גזר פרוסים טבעות (לא חובה)

100 גרם רסק עגבניות

כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור

לימון סחוט לפי הטעם (לא חובה)

 

הכנה:

 

מערבבים היטב את כל חומרי המלית ומניחים במקרר כמחצית השעה.

 

מביאים את הכרוב לרתיחה בסיר עם מים כדי כיסוי

במשך כ 10 דקות. (כך ניתן להפרד מהעלים בקלות).

 

מפרידים בכל פעם עלה מן הראש וממלאים בתערובת.

מגלגלים ומניחים בצד. (מפרידים את העלים מן העורק הלבן).

 

מחממים שמן בסיר ומאדים קלות את הבצל והירקות.

מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים כמה רגעים.

 

מסדרים את הממולאים בסיר מעל הירקות ויוצקים

מים רותחים בזהירות כדי כיסוי.

 

מבשלים הכל באש קטנה כשעה וחצי. אני מוסיפה

בדקות הראשונות גם את מיץ הלימון.

 

את הכרוב הזה חציתי, צילמתי ובלעתי...

 

לבלוג של פנינת המטבח

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר