מס' צפיות - 485
דירוג ממוצע -
מי הרגיז לי את המעי?
מאת: סיגל בתר 15/02/09 (10:55)

אנחנו מתעוררים כמעט כל בוקר יחד - אני וכאב הבטן שלי. בעצם, הוא מתעורר כבר קצת לפניי ומחכה לי בסבלנות. אנחנו מעבירים את היום במשותף ולא מצליחים להיפרד זו מזה, למרות שבאמת כבר הגיע הזמן ואזלה הסבלנות. אז מי אתה כאב בטן יקר? ומדוע זה נכנסת לתוך חיי כסערה? האם יש דרך לשכנע אותך להיעלם כלעומת שבאת? או שנידונתי לזוגיות המוזרה הזו עד כלות? כבר עברתי את כל הבדיקות והבירורים האפשריים ולא נמצא פי פגם - אצלי הכול ממש בסדר. זה הוא שמתחיל ואינו מרפה - המעי הרגיז שלי.

 

אבל מי הרגיז אותך כל כך?

 

אורח החיים המודרני רווי המתח והלחץ, המזון המעובד אשר מהווה את עיקר התזונה שלנו, האכילה המהירה והלא מאוזנת וחוסר הזמן (או המיקום) לפנות את המעיים, גורמים לנו לבעיות מגוונות במערכת העיכול החל מהרגשת אי נוחות בבטן, עצירות, גזים ושלשולים ועד לבעיות חריפות של מערכת העיכול.

 

מערכת העיכול הינה מערכת עצומה בגודלה שתפקידה לקלוט את המזון שאנו אוכלים, להפרידו לחומרי היסוד לשם ספיגתם בדם ולפלוט את הפסולת שאינה דרושה לגוף בצורת צואה. המערכת כוללת את כל המסלול שעובר המזון מהפה דרך המעיים ועד לפי הטבעת. אורכה כשבעה וחצי מטרים ושטח הפנים שלה מקביל לשטחו של מגרש כדורגל!

 

עיכול תקין הינו מצב הכרחי לבריאות תקינה. תפקוד לא תקין של מערכת העיכול בא לידי ביטוי בשני מישורים:

 

1. המזון שאני אוכלים אינו מתפרק כראוי, מה שמקשה על הספיגה היעילה של החומרים המזינים (ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו) שהגוף זקוק להם לתפקודו התקין. המחסור ברכיבים תזונתיים חיוניים עשוי להוביל למחלות רבות ולנזק לכל מערכות הגוף בייחוד למערכת החיסון ולמערכת העצבים.

2. מערכת העיכול אינה מסננת בצורה יעילה מולקולות מזיקות ומאפשרת להן לחדור למחזור הדם. מצב זה עלול לגרום לשורה ארוכה של מחלות כגון מחלות אוטו-אימוניות ואלרגיה למזון.

 

מעגל הקסמים

 

הנזק שנגרם לגוף כתוצאה מליקויים בתפקוד מערכת העיכול, מוביל במהרה לירידה נוספת בתפקודה, מה שמדרדר את מצב הגוף עוד יותר ומוביל לבעיות בריאותיות שהולכת ומחריפות. התוצאה: אגירה של מזון מעוכל למחצה במעי הדק, הצטברות של רעלים בגוף כתוצאה מתסיסת המזון והתרבות של חיידקים מחוללי מחלות.

 

תסמונת המעי הרגיז הינה אחד הסממנים הבולטים לתפקוד לא תקין של מערכת העיכול. מקור הבעיה הינו אורח החיים המערבי בעידן המודרני והאתגרים שהוא מציב בפני מערכת העיכול. כ-20% מהאוכלוסייה הבוגרת סובלת מתסמונת המעי הרגיז, שמשמעותה הפרעה בניידות של כל דרכי העיכול ותוצאתה כאב, עצירות או שלשול. גירויים שונים המחמירים את התופעה הינם חרדה ומתח, דיאטה, שימוש בתרופות ובסמים. אגב, מספר הנשים הנפגעות מתסמונת המעי הרגיז גדול פי שלושה ממספר הגברים הנפגעים מהתופעה. מה זה אומר עלינו הנשים?

 

כיצד יוצאים ממעגל הקסמים?

 

הרפואה הטבעית מציעה מגוון פתרונות. אני אתייחס לפתרון שהועיל לי באופן אישי ולרבים אחרים להתמודד עם הבעיה אחת ולתמיד. אני גיליתי את ג'ל האלוורה המיוצב והפעיל לשתיה. מדובר בג'ל ייחודי שעבר תהליך ייצוב טבעי לחלוטין, אשר שומר על ערכו התזונתי המלא של  הג'ל המצוי בעלה הטרי והבשל של צמח האלוורה ועל כן הוא מרוכז (מכיל כ- 97% ג'ל אלוורה) ופעיל במיוחד. ג'ל האלוורה הפעיל והמיוצב מנקה ומזין את מערכת העיכול, מעודד ספיגת מזון במעיים, מקל על דלקות שונות במערכת העיכול ומסייע במקרי עצירות שלשול וצרבות. ולכן יעיל מאוד לטיפול בבעיית המעי הרגיז אשר מציקה לרבים מאיתנו.

 

הנטורופתית איה הוד, שמתמחה בטיפול נטורופתי טבעי בבעיות כרוניות של מערכת העיכול, ממליצה על טיפול שלם הקושר גוף עם נפש מתוך הבנת הקשר גם לתזונה, וגם לחיים אותם אנו חיים ולבחירות שאנו עושים, תוך שילוב ניקוי ושיקום מעיים בעזרת צמחי מרפא.

 

לפרטים נוספים על הרצאות ללא תשלום בנושאי בריאות טבעית, כלים להתמודדות עם מתח וייעוץ לאיכות חיים, הנכם מוזמנים לפנות לסיגל בתר, 054-3362362 או במייל sigal@myconf.co.il

הכותבת היא סיגל בתר כתיבת תכנים,מרצה, מנחה ומעבירת ידע www.betterforever.co.il s.betterforever@gmail.com

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
תודה
קרן 18.02.09 (21:53)