מס' צפיות - 1412
דירוג ממוצע -
מתכון לעוגת לימון
מאת: ask dikla 24/01/09 (22:26)

הגענו לבית שלנו לפני 3 שנים , זוג צעיר, נשוי בקושי חצי שנה, נטענו עץ לימון עם הרבה תקוות ללימונים במהרה.

3 שנים אחרי נזכר העץ בתפקידו והחל להוציא הרבה פירות, אחרי שחילקתי לכל מכרי לימונים נשארתי עוד עם כמות יפה וזה אחד השימושים של הלימון, עוגה מתוקה עם ניחוח לימון חזק.

 

3 שנים אחרי - יש לנו כבר ילד, אנחנו עוברים לבית חדש משאירים את העץ לדיירים החדשים שיבואו, והולכים למקום חדש עם עצים חדשים.

 

המתכון נלקח מ"על השולחן" וזהו מתכון של קונדטוריה בשם "קרם פרש" המיקסר עושה פה עבודה נהדרת ביצירת בצק אוורירי

 

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

 
150 גרם חמאה
320 גרם סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
3 ביצים
280 גרם קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
קורט מלח
180 מ"ל חלב
חמאה מומסת לשימון
לציפוי:
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 כוס סוכר

 

*במיקסר מערבלים חמאה, סוכר וקליפת לימון עד שמתקבל קצף אוורירי. מוסיפים את הביצים בהדרגה לקבלת תערובת אחידה. 
* בקערה מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח וחלב ומוסיפים לאט ובהדרגה לתערובת הביצים עד שמקבלים בצק יציב. 
* מחממים תנור ל-150 מעלות. 
* יוצקים את בלילת הבצק לתבניות משומנות ואופים במשך כחצי שעה. מצננים. 
*מכינים את הציפוי: בסיר מרתיחים מיץ לימון וסוכר ומקררים לטמפרטורת החדר. מרטיבים את העוגה מכל הצדדים גם בשוליים, שיהיה ציפוי מכל הצדדים.

 

לבלוג של  ask dikla

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר