מס' צפיות - 380
דירוג ממוצע -
וירוסים מדברים
מאת: יאיר מור 02/01/09 (01:00)

אל תיעלבו לי או משהוא, אבל לפעמים - רק לפעמים - חלקנו נוטים להוכיח כי אפילו המחשב העתיק ביותר חכם לאין ערוך מהמשתמש בו.

 
לכבוד סוף השנה, הוציאה חברת האבטחה "פנדה" דו"ח עם כמה מהמקרים היותר מוזרים שהתומכים הטכניים שלה נתקלו בהם השנה (אל תדאגו, זו לא הכתבה השנתית של YNET, עם הסיפור על האיש שחשב שכונן התקליטורים מיועד להחזיק כוסות קפה...):

* יום אחד הגיעה למרכז התמיכה הטכנית של פנדה חבילה מסתורית שנשלחה ע"י לקוח מגרמניה. בתוך החבילה היה מכתב - בגרמנית, כמובן - שביקש מטכנאי האבטחה האמריקאים: "אני לקוח שלכם. בהתחשב בעובדה כי אני לא מצליח לחטא [זה המונח המקורי ל`לנקות מוירוסים`] את כונן ה-DVD של המחשב שלי, צירפתי אותו כדי שאתם תוכלו לנקות אותו ולשלוח אותו חזרה אלי". הטכנאים ניקו את הכונן הריק - לא מוירוסים, אלא מאבק ולכלוך, ושלחו אותו חזרה עם מכתב בנוסח "לקוח יקר. הנה כונן ה-DVD הנקי שלך. ניקינו אותו באלכוהול ומטלית כותנה. לא יהיו לך עוד בעיות איתו". תשובה, כמובן, הם לא קיבלו. אולי הלקוח הבין את הרמז - שכוננים לא יכולים להיות נגועים בוירוסים, ואבק הוא ללא ספק לא תחום עיסוקה של מעבדת אנטי-וירוס.

* אנשים נוטים להאשים תוכנות בכל דבר, אבל זה כבר שיא חדש: "שלום. מזה זמן רב שהפיוזים בביתי שרופים, ועד שיוחזר החשמל אני נשאר פה בלי אורות, מקרר ושאר מכשירים חשמליים. ביצעתי מספר בדיקות, והגעתי למסקנה כי הדבר [שריפת הפיוז] עשוי להיגרם ע"י `פנדה פרימיום אנטי-וירוס`, שממנו אני די מרוצה בעיקרון. אני חושד כי האנטי-וירוס שרף הפיוזים בניסיון להתעדכן בזמן שהמחשב היה כבוי. האם יכול להיות שזו הסיבה? אנא שלחו לי תשוה על מנת שאוכל לפתור את הבעיה". אז לא, תוכנות אנטי-וירוס (ובכלל, כל תוכנה שהיא) לא יכולה לעשות כלום כאשר המחשב כבוי. אפילו לא לאכול איזה פיוז לארוחת ערב.

* "אני פונה אליכם בעניין וירוס שנכנס לי למחשב... שלחתי לכם את הפתק שהוירוס כתב לי. הוא אמר לי שאין וירוס, אבל הוא שם במחשב, כנראה בזיכרון. לכן קשה לי לשלוח את זה, כי הוירוס טוען ששום אנטי-וירוס לא יחסל אותו. צירפתי את ההודעה שהוירוס שלח לי". למייל היה מצורף קובץ טקסט ארוך בספרדית. אז לא - הוירוס לא מתקשר, גם לא עם האמא שלו בכוכב שעליו אתם חיים. אם הוא "שולח לכם הודעות", כדאי שתצבטו את עצמכם ותתעוררו, ואם זה לא עובד - תקראו למקצוען, שיודע איך לפרש "מסרים מוירוסים".

* משתמש שכנראה מבין דווקא לא מעט במחשבים (או כך לפחות הוא חשב) טען כי וירוס בו הוא נדבק מדבר דרך הרמקול של המחשב (לא זה - ההוא שמשמיע צפצופים!), וחוזר על המשפט "טיפש שכמוך". "אין לי BIOS, אין לי כלום, רק לוח אם של ASUS ומיקרופון. החלפתי את ה-BIOS [חשבתי שאמרת שאין לך...] וזה המשיך. אני חושב שאני יודע היכן נמצא הוירוס: זה שבב 1MB של לוח-האם. אני לא יכול לתכנת אותו מחדש, כי יש בתוכו שלושה שבבים (אחד הוא שבב אודיו)." הלקוח קנה לוח אם חדש, וניסה להשתמש בו במקום בזה שטוען שהוא טיפש. הוא היה בהלם כאשר גם הלוח החדש השמיע את אותן מילים. ולי רק נשאר לתהות אם האדם הזה עבר אי-פעם בדיקת שמיעה/ראיה/כל-דבר-שיכול-להסביר-דמיונות-פרועים.

* לא יאומן, אבל לא רק שאנשים מתקשרים עם וירוסים - הם גם מאשימים אותם בייצור קולות ייחודיים. לקוח אחד התלונן שהאנטי-וירוס שלו לא מצליח למצוא אף וירוס, למרות שהוא יודע בוודאות שיש שם אחד - הוא הרי שמע אותו משמיע קול "שפעם קראתי שהוא קול של וירוס (קול דומה להוצאת רגל מג`לי)" [יכול להיות שהכוונה לקול שמשמיע הסקייפ עם קבלת הודעה חדשה?]. לקוח אחר האשים את האנטי-וירוס בכך שבמקום לעבוד, הוא מגיב להקלדת השם והסיסמא "בצליל של פלוץ, סליחה על הביטוי". אז בפעם הבאה שאתם משחקים עם הילד "איך עושה פרה?", אל תשכחו להוסיף לרשימה גם את ידידו ואויבו הנאמנים של האדם המודרני-ניאנדרתלי - האנטי-וירוס והוירוס (בהתאמה, אלא אם כן אתם משתמשים בנורטון...)!

 

לבלוג של יאיר מור

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר