מס' צפיות - 3806
דירוג ממוצע -
פילה אמנון - מתכון
תבשיל דג חמצמץ מלווה בעשבים. הרוטב והתיבול שייכים למטבח הפרסי, אני השתמשתי בפילה אמנון בוואקום, אך אפשר להשתמש בקרפיון כבמקור.
מאת: פנינת המטבח 05/12/08 (02:25)

תבשיל אמנון בנוסח פרסי

 

מצרכים:

 

1 בצל בינוני פרוס לרצועות

1 כרישה קטנה חתוכה לטבעות

4 גבעולי כרפס חתוכים לקטעים קטנים + עלים קצוצים

1/2 לימון סחוט

מס` נתחי פילה אמנון בכמות הרצויה

שמן

חופן קטן פטרוסיליה קצוצה

כ - כפית כורכום

כ - כפית כמון

מלח ופלפל שחור

בערך כוס מים או טיפה יותר

 

הכנה:

 

מחממים שמן בסיר רחב ומאדים בצל, כרישה

וכרפס במשך כ - 5 דקות.

 

מוסיפים כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים

קלות. מוסיפים פטרוסיליה ולימון ומערבבים מס` רגעים.

 

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מניחים את נתחי

הדג ברוטב ומבשלים כ 25 דקות באש קטנה. מפעם

לפעם יוצקים עם כף מהרוטב על הדג.

 

    

 

לבלוג של פנינת המטבח

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר