מס' צפיות - 1598
דירוג ממוצע -
מצעד התוכנות החופשיות
מאת: מתניה מוזס 03/11/08 (00:48)

כל החלופות החינמיות

 

בתחום יצור התרופות ישנו מוצר שנקרא "מוצר גנרי". פירושו של דבר הוא שנלקח רכיב פעיל מתרופה מסוימת עליה יש פטנט (אחרי שהפטנט פג), ועל-בסיסו מייצרים תרופה זולה יותר שעושה את אותה פעולה.

 

גם אני מחפש תמיד תוכנות גנריות שיהיו זולות יותר גם בכיס וגם בדרישות המערכת. כמובן שיש ישומי רשת שמאפשרים את הישומים האלו בדרך כלל בחינם, אבל לא כל אחד מחובר כל הזמן לרשת, במיוחד אם יש לו מחשב נייד. נביא כאן את הבולטות שבהן, וגם כמה לא ידועות במיוחד.

 

מעבד תמלילים

 

1. אופיס יקרה וכבדה? שתי אופציות עומדות תחת סעיף זה:

א. אם אינכם זקוקים כלל לאקסל ופאואר פוינט, ואתם משתמשים רק בוורד, אבל כתבן לא מספק אתכם - לכו על abiword. בקובץ התקנה של 6MB, ודאי תעמדו בזה. התוכנה כוללת ממשק עברי מלא וכוללת תוספים רבים, כמנהגם של פרויקטי קוד פתוח. כמו כן קיימת גם גרסת portable אם אין לכם יכולת להתקין אלא רק להכניס דיסקון, ומיד תוכלו להקליד בחדווה.

 

ב. אם אתם דווקא זקוקים לאקסל ופאואר פוינט - נסו את open office בגרסא האנגלית שנמצאת בגרסא 3.0 שיצאה לאחרונה עם תמיכה בכתיבה עברית אך ללא תפריטים בעברית, או את open office בגרסא העברית שנמצאת בגרסא 2.3.1, עם תמיכה מלאה בעברית במשקל ממוצע של 250 MB לעומת כ330 MB בגרסת מיקרוסופט אופיס 2003 וזה בלי לדבר על גרסת 2007 ששוקלת כ1GB . רק לידע כללי - אופן אופיס היא חבילת ישומיים משרדיים שמבוססת על גרסא של "סטאר אופיס" של סאן מיקרוסיסטמס, ששוחררה בקוד פתוח והפכה לתוכנת היישומים המשרדיים הרצינית הראשונה בקוד פתוח, וכמובן כמו בקוד פתוח יש אפשרות להוספת מיליון ואחד תוספים שיגרמו לחבילה להתאים לכם בדיוק. 

 

תוכנת כיווץ

 

2. רוצים לכווץ או לפתוח קובץ מכווץ וwinrar או filzip - או יותר גרוע, כלי הכיווץ המובנה בXP - לא מועילים או דורשים רשיון ועוד כהנה רעות חולות? הקץ לנדנוד - Zip7 - תעשה את העבודה. דוגמא? בבקשה: קובץ AVI בגודל 100 MB שכווץ ל 6.2 MB לאחר 2.5 דקות בלבד בסיומת Z7. והוצאה מכיווץ זהה שלקחה 30 שניות - מרשים. התוכנה תומכת בפורמטים שונים, כגון ARJ, ZIP, TAR, RAR, RPM, GZ, DEB, CAB  ואחרים. התמיכה בעברית מלאה ומוצלחת וגודלה עומד בסך הכל על 2.7 MB, ממש זערורי. כל תכונות היישום נמצאת בתפריט הקליק הימני כאשר תלחצו על קובץ, וממש חיפשתי חסרונות אבל לא מצאתי, מצטער. גם לזו קיימת גרסא ניידת, שניתן להפעיל גם על מחשבים שכבר מותקנות עליהם מתחרותיה הגדולות.

 

קורא PDF

 

3. רוצים קורא PDF שלא שוקל כמו טנק ולא עולה בקצב שגורם לכם להתחיל להזיע? גם כאן שתי אופציות - קלה, ועוד יותר קלה:

א. Foxit Reader - תמיכה עברית טובה, עבודה נוחה מתוך הדפדפן וגודל של 3.8 MB בכונן הקשיח. לא תורידו? כל זה לעומת 33.5 MB בקובץ ההתקנה של ,Adobe Reader  וזה עוד לפני שהתקנו.

ב. אם אתם רוצים גרסא קלה אפילו יותר לכו על Sumatra PDF, תוכנה פשוטה ובסיסית שפשוט עושה את העבודה. גודל קובץ ההתקנה הוא 1.2 MB.

 

נגן אודיו

 

4. מחפשים נגן אודיו טוב? מאז שwinamp הפכה לתוכנה גדולה מדי עם יותר מדי פונקציות מיותרות כדאי להשתמש בנגן אחר, גם פה מומלצות שתי תוכנות:

א. XMplay - תמיכה במגוון פורמטים של קבצי מוסיקה כגון OGG, MP3, MP2, MP1, MO3, IT, XM, S3M, MTM, MOD. בין תכונותיה - ניגון רשימות השמעה, אפשרות לשנות את מראה ממשק התוכנה ע"י הורדת סקינים והוספת אפקטים ויזואליים ואפקטים לשיפור הסאונד. הממשק פשוט ונוח ביותר ובנוסף בועת עזרה מופיעה לאחר הנחת הסמן מעל כפתור כלשהו. גודלה 304 קילו בייט בלבד. אגב, היא ניידת לחלוטין כברירת-מחדל.

 

ב.  AIMP 2 - נגן אודיו בלבד שצורך בערך חצי ממשאבי המערכת לעומת וינאמפ. ניתן להוסיף אקולייזר, עורך פלייליסט, עריכת תגיות והקלטת אודיו. ובנוסף ניתן להוסיף אפקטים קוליים כדוגמת הסרת קול הזמר מהשיר, להחליף סקינים ולשכפל דיסקים. חסרון: בהפעלה ראשונה הנגן יעלה בשפה הרוסית. כדאי לשנות את הממשק לאנגלית - אין ממשק עברי.

 

המרת קבצים

 

FormatFactory - סיקור מעולה נכתב כאן.

 

עריכה וצפייה בתמונות

 

6. אין לכם כסף לפוטושופ, ואתם רוצים לערוך תמונה? גם כאן שתי אפשרויות:

א. למקצוענים: gimp - תוכנה חזקה מאוד, שכוללת כמעט כל מה שפוטושופ מציעה - אבל בחינם. חסרונותיה העיקריים הם החלונות המרובים והתיעוד הלא שלם, כמו גם התמיכה החלקית בעברית. בעיה נוספת היא היותה לא ידידותית במיוחד, אבל הי - למי יש 1000$ בשביל פוטושופ? ועוד בשביל בסך הכל 83MB  על הכונן הקשיח. שווה.

 

ב. לחובבים: IrfanView - מציגה בממשק קומפקטי את כל מה שצריך לטיפול בקבצי תמונה. התוכנה תומכת בסוגי הפעולות הנפוצות כגון חיתוך ושיפור תמונות (כמו צבע ובהירות, סיבוב וכדומה,( וכן באפשרויות מתקדמות כמו טיפול אוטומטי במספר גדול של קבצים, המרה בין פורמטים שונים של תמונות ועוד. גם לתוכנה זו חבילת תוספים שכוללת אפשרויות להוספת אפקטים לתמונות, טיפול בתמונות JPG ללא אובדן מידע מהתמונה, אפשרות לצפיה במגוון סרטי וידאו ועוד תכונות שתופסות רק 1.2 MB על הכונן הקשיח.

 

עריכת אודיו

 

audacity - התוכנה לעריכת אודיו. סקירה.

 

עריכת וידאו

 

8. לשם שינוי, כאן אני נאלץ לומר שאין פתרון ראוי לשמו למקצוענים, אבל אם זהו סרט ביתי/חובבים windows movie maker החינמית והפשוטה תספיק. אם תרצו משהו יותר מתקדם מישהו מבין הקוראים מוזמן לפתח ולשחרר לתועלת הציבור.

 

נגני וידאו

 

א. אם אתם מחפשים נגן וידאו טוב, שכולל בתוכו כל קודק ידוע וגם כמה שלא ומעולם לא פישל - vlc הוא התשובה, הנגן קטן למדי, 32 MB ואינו צורך הרבה משאבי מערכת. חסרונותיו הם שהוא לא יוצר ספריית מדיה ולא מסתנכרן עם נגנים ניידים.

ב. mv2 player - אחד הנגנים הטובים, אך לא כל כך ידוע, שיתרונו המרכזי הוא במנגנון מובנה של זיהוי כתוביות והתאמתן לסרט המתנגן, פשוט ותומך בהרבה פורמטים. ממשק לא ידידותי ולא יפה במיוחד אבל עם אופציה להחליף סקינים. גודלו בכונן הקשיח הוא בסך הכל 1.3 MB שזה באמת כלום במיוחד לאור גודלו של vlc. כאן - נמצאת סקירה מקיפה של עוד כל מיני נגנים מומלצים יותר ופחות.

 

צריבה

 

כאן נמצאת סקירה מקיפה של כל האופציות. אני לא מתכוון להרחיב, עשו עבודה טובה בסיקור. פשוט תבחרו אחת, אין הבדל גדול במיוחד בין התוכנות.

 

ואי אפשר בלי לחזור ולהמליץ על הדפדפן האולטימטיבי - פיירפוקס. רוצו תורידו אם משום מה עוד אין לכם אותו.

 

אז זהו בנתיים, אם מישהו חושב ששכחתי משהו חשוב או סתם רוצה להמליץ על משהו משלו שנראה לו שעשוי להביא תועלת - התגובות נמצאות מתחת.

 

לבלוג של מתניה מוזס

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
ברוך בהא לפרשן- כתבה וסקירה מאד
zvidoc 23.02.09 (09:32)