מס' צפיות - 2248
דירוג ממוצע -
"קופי בר" - אימפריה
מאת: טיקטאק יוצא לאכול 11/07/08 (02:07)

בסקרי דעת קהל, שנערכים מעת לעת ובודקים פופולאריות של מסעדות שונות בארץ, מצליחה מסעדת הקופי בר להתמקם באופן תדיר בפסגה. בעידן בו היכלי אוכל מושקעים נפתחים בתל-אביב חדשות לבקרים הדבר איננו פשוט בכלל.

 

למה דווקא קופי-בר? איך מסעדה שלא ממוקמת במקום מרכזי, שלא מציעה תפריט מקורי יותר מדי - ושלא מעוצבת בצורה יוצאת דופן, הפכה לסיפור הצלחה מסחרר שכזה? אם נוסיף לכך גם את העובדה שהמקום די רועש, שהישיבה בו צפופה - ושבגזרת האוכל לא מורגשת טביעת אצבע ייחודית של שף, הרי שמדובר בתעלומה של ממש. תופעה שחורגת מהפן הקולינארי שלה - ושאומרת משהו עלינו לא רק כקהל צרכנים, אלא גם כחברה.

 

הגענו למסעדה, נכנסנו פנימה לחלל שוקק החיים של הקופי-בר. איזה הבדל מהאווירה האפרפרה של רחוב המסגר ויד חרוצים, שמעבר לצד השני של הדלת. למרות שעברו לא מעט שנים מאז שנפתחה, המסעדה עדיין משרה תחושה, שמדובר במקום הנכון להימצא בו.

 

המטבח כאן צרפתי בסיסי - ורוב המנות בו מככבות בתפריטיהן של מסעדות רבות אחרות בארץ. פתחנו את הארוחה בקרפצ`יו פילה (46 ₪), שהוגש עם שמן זית, לימון, רוקט ופרמז`ן. הבשר היה דק, איכותי והותיר תחושה של חלקלקות נעימה בלשון. אולי לא מנה יוצאת דופן, אך אופן הביצוע שלה היה נכון וטוב. ליווינו אותה עם לחם הבית (12 ₪), שהוגש עם זיתים.

 

 

 

מנה ראשונה נוספת היתה פטה כבד (38 ₪) שהוגש עם תאנה מוחמצת. זוהי מנה, שמככבת כבר שנים בסצינה הקולינארית המקומית, עד כי נשחקה עד דק והפכה בנאלית. בגרסת הקופי בר מודגש בה טעם הכבד על חשבון טעם החמאה. מנה עשירה ונהדרת, המומלצת גם למי שנקעה נפשו בפטה.

 

התלבטנו מה להזמין למנה עיקרית. המחירים כאן אגב סבירים מאוד, רוב המנות מתומחרות בין 60 ל- 80 ₪. בסופו של דבר בחרנו באווז קונפי (82 ₪). מדובר במנה עתירת כולסטרול, שבה מבשלים בבישול איטי שוק אווז בשומן של עצמו. מעניין מה רופא המשפחה היה חושב עליה. היא הוגשה עם מנגולד ותאנה מוחמצת - והבשר בה היה טעים, פריך ומלא טעם.

 

 

לקינוח הזמנו שוקולד פולק (29 ₪). מדובר במרקיז שוקולד וקפה על קרם אנגלז עם פרלינים של אגוזי לוז. קינוח מרוכז מאוד וקצת כבד - המתאים לחובבי הז`אנר.

 

 

גם הפעם המסעדה סיפקה את הסחורה, בדיוק כפי שעשתה בעבר. המשפט "מה שהיה הוא שיהיה...ואין חדש תחת השמש" נכתב אמנם בספר קהלת - אך נראה כי הוא מתאר היטב גם את הקופי-בר בימינו. זה מקום עם אוכל טוב, ללא הפתעות, ללא אכזבות - אך מצד שני גם ללא ריגושים קולינאריים גדולים. אם נוסיף לכך את השרות המוקפד, את האווירה המהנה ואת התמחור המתון, הרי שברור למה הקהל הרחב, זה שברובו לא מחפש חידושים והמצאות באוכל שלו, בוחר לאמץ בחום את המקום.

 

ציון: 4 כוכבים

 

לבלוג של TickTack1 יוצא לאכול

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר