מס' צפיות - 586
דירוג ממוצע -
תרגיל מסריח - סגירת ערוצי הלילה של קול ישראל
אם יש דבר בא"י אשר איכותו עומדת לעיתים הרבה מעל המקביל לו בארצות המערביות, זה רדיו, בייחוד מאז והרשו את הקמת התחנות הפרטיות והעמידו את הממלכתיות בתחרות רצינית יותר. כל זה נכון גם בעידן הטלוויזיה.
מאת: zvidoc 25/06/08 (09:09)

אם יש דבר בא"י אשר איכותו עומדת לעיתים הרבה מעל המקביל לו בארצות המערביות, זה רדיו, בייחוד מאז והרשו את הקמת התחנות הפרטיות והעמידו את הממלכתיות בתחרות רצינית יותר. כל זה נכון גם בעידן הטלוויזיה.

 

ה"החלטה" להסיר מרשת ב', לדעתי הרשת הפעילה והמגוונת ביותר, את תכניות הלילה בשל בעיות תקציב, היא החלטה הרת גורל לתרבות במדינתנו ולחופש העיסוק והדיבור. דווקא בגלל המגוון העשיר ואשר אפשר לאהוב יותר או פחות, יש לרדיו בארץ עדיין תפקיד חשוב, כאשר הוא פונה לקשת רחבה מאד של הציבור.  חיסול תכניות הלילה יכול לפתוח מסע בו הכל מותר, כולל חיסול קול ישראל בכלל.

 

האם אנו זקוקים לעוד מלחמה ע"מ להפעיל את הערוצים ה"פתוחים" מכורח המצב?

 

יש כבר סוגיה ארוכת שנים עם קול המוסיקה, אשר עד לא מזמן לא היו בו שידורי לילה ומאז ויש אותם זה פועל באופן אוטומטי עם "לופ" חוזר כל שבוע אותו דבר. זה אשר רוצים להכניס ברשת ב' במקום תכניות לילה מגוונות בהם שדרנים מוכשרים נותנים את ליבם וכישוריהם ע"מ להכניס תוכן לכל ערב וערב.

 

התכניות של נתיבה, מאיין היא מוצאת כוחות? אמנון פאר, המחייה לילה שלם תוך הצגת דמויות מעניינות בתחומי הבידור על כל פכיו, התוכנית של משה טימור המרים כל יום שישי את נפלאות הארץ והעולם.

 

בישראל משלמים רוב התושבים את אגרת הרדיו והטלוויזיה אשר הן מהיקרות בעולם והמערכת אשר גובה אותם נוקשה מאד!!!!! מעבר לכך, חלק מהערוצים המתקיימים מאגרה זו גם פעילים במערך הפרסומי המכניס להם סכומים נאים מאד, אם ניקח את תחנות הרדיו הפרטיות אשר מתגלגלות רק על כספי פרסומות והן מוגבלות אזורית, הכיצד רשת ב', אשר התחרות הגדולה היחידה אשר יש לה זה גלי צה"ל,  לא יכולה להמשיך להפעיל את תכניות הלילה שלנו? אולי דרושה פה ועדת חקירה או מבקר מדינה באשר לתהליך השימוש בכספים?

 

בישראל יש מספר צרכני רדיו ליליים אשר השירות ה"מיוחד" הזה נותן להם נשימה נוספת ואף בגדר של הצלת חיים ופיקוח נפש: חיילים במשמרות לילה, נהגים רבים מאד לעומת מדינות אחרות, כל שירותי הלילה כמו צוותי בתי חולים, מד"א, מכבי אש, משטרה, שדות תעופה ועוד רבים.

 

אנשים עם סדר יום משובש, הן בשל עבודה במשמרות והן בגין הפרעות נפשיות בשל מלחמות, טרור ועוד תחלואים אשר מדירים שינה מעינם. כל אלו עושים ביחד ציבור די גדול אשר נזקק למכשיר הרדיו הלילי. האם לאור כל העובדות האלו , צריך להפקיר את השירות החשוב הזה ולדעת רבים גם איכותי, לידי המגזר הפרטי בלבד? האם גם כאן המדינה הולכת להזניח את חובותיה לאזרח? אז מדוע ולא יסגרו את הבסטה בכלל ויפסיקו לגבות אגרות ומיסים כולל זה אשר גובים באגרת הרישוי של כל הרכבים?

 

סכנה תמידית מרחפת גם מעל הטלוויזיה הלימודית, מעט מאד אזרחים מודעים לאפשרות הזו אשר נמצאת בדיון כבר מספר שנים. הציבו שם מנכ"לית אשר תפקידה לשבש את פעילותה של הטלוויזיה החינוכית וזאת למרות וחלק מהכספים אשר מהן היא ניזונה באים מתרומות של מש' רוטשילד אשר קבעה כי המבנים אותם היא תרמה ישמשו אך ורק למטרה זו.

 

נכון הטלוויזיה החינוכית כבר לא משרתת את בתי הספר אך הוסבה ברובה לפעילות מול קהילות רחבות באוכלוסיה, כמו תכניות למבוגרים וקשישים אשר כבר תרמו עשייה מרובה בחייהם ולא משנה לאיזו מדינה. זה שירות אשר נותן להם תוספת העשרה בחיים ולעיתים מעמידה אותם עצמם במרכז העניינים דבר אשר בוודאי נותן להם תוכן ומשמעות לקיומם.

 

רדיו וטלוויזיה ממלכתי ואיכותי, עם או בלי פרסומות, זו בבואה של חברה אשר יודעת עוד לדאוג לאזרח, הפלת כל העומס לידי המגזר הפרטי, זו עוד נטישה של התושבים ע"י המדינה כמו גם נושא העוני אשר נפל לידי העמותות ומשם לידי המחזירים בתשובה.

 

היזהרי לך מדינה, יש גלגלים במערכת אשר אי אפשר להחזיר לאחור!!!!!

הכותב הוא דור שני לשואה , בן למשכילים אקדמאים, מכונאי בדימוס, מדריך יישומיי-מחשב בפועל. אוהב מוסיקה קלאסית, ברוק רנסאנס ומודרנית. קורא-תולעי בשלש שפות ובעל דעות שמאל מתון - http://forum.kan-naim.co.il/viewforu

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר