מס' צפיות - 261
דירוג ממוצע -
פגיעה באזרחים הוותיקים: הפחתה של תגמולי הביטוח הסיעודי
ההוראות הסופיות של רשות ההון והביטוח בדבר הפחתת הביטוח הסיעודי לחברי קופות החולים נועדה לדברי השות לחזק את יציבות קרנות המבוטחים בתוכניות הביטוח הסיעודי של קופות החולים, על מנת לאפשר את המשך קיומן של תוכניות אלה. ההוראות יכנסו לתוקף החל מחודש ינואר 2024.
מאת: מאיר חוטקובסקי 14/12/23 (16:33)

רקע

בשנים האחרונות ישנה מגמה של עליה בתביעות סיעוד. מספר התביעות המוגשות והמאושרות בביטוח הסיעודי הקבוצתי לחברי קופות החולים עלה בעשרות אחוזים. מגמה זו איננה ייחודית רק לישראל, ונובעת מסיבות שונות כגון התארכות תוחלת החיים של מטופלים סיעודיים והתפתחויות טכנולוגיות. ההפחתה של תגמולי הביטוח החודשיים למבוטח השוהה בבית צפויה להוביל לירידה של כ-10% בתגמולים הממוצעים. הפחתה זו תשפיע על כ-4.6 מיליון אזרחים מבוטחים בביטוח הסיעודי הקבוצתי של קופות החולים.

 

תגובות

הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון (בפועל), עמית גל: "המהלך של עדכון התנאים של פוליסות הסיעוד בקופות החולים הוא מהלך לא פשוט וכואב. אנחנו ברשות עושים זאת בלב כבד. עם זאת, המהלך נדרש והכרחי כדי למנוע פגיעה קשה יותר במבוטחים".

 

ד"ר אבי ביצור ראש לימודי הזקנה המכללה האקדמית בית ברל, ומנכ"ל לשעבר במשרד לענייני גמלאים: "הרשות, שעוסקת בנושא רווחי ההון. הולכת עכשיו להוריד את ההחזר החודשי שאנחנו מקבלים מהביטוח הסיעודי בגלל העלייה בתביעות של הביטוח הסיעודי שנובעות בחלקן מהעלייה בתוחלת החיים. רעיון הביטוח הסיעודי אומר שהאדם מגיע למצב שבו הוא צריך סעד ועזרה לבצע פעולות יומיומיות ואז הוא רוכש לעצמו ביטוח סיעודי. יושב ראש הרשות מצהיר עכשיו שזה באמת מצב לא טוב. בוודאי לא טוב! למען השם, מה, אנשים לא מבינים שעושקים אותנו? מה לא מבינים כאן שחברות הביטוח עושות סיבוב עלינו? האם הזקנים אינם בני אדם? אתה מגיע לרגע שהשם ישמור שאני לא אהיה שם, שצריך לסעוד אותך. ואז אומרים - אין לך. למה? כי אנחנו פושטים את הרגל. ממש לא מקבל את זה. לא יאומן כי יסופר. אני ממש זועם".

שמוליק מזרחי, יו״ר הסתדרות הגמלאים בישראל: "עם פרסום ההודעה של המפקח על הבטוח  על הפגיעה המתוכננת בבטוח הסיעודי, הבהרנו לו  את התנגדותנו. הזכרנו כי חברות הבטוח עשו מיליארדים על חשבון המבוטחים במשך שנים אך לא שמרו על הכסף ועתה מבקשים לפגוע בכבשת הרש של 4.5 מיליון מבוטחים. העברנו מסר זה גם לשרים ולחבריי כנסת. העליתי  את הנושא בהנהגת ההסתדרות והיו״ר ארנון בר דוד הביע בע״פ ובכתב את התנגדות ההסתדרות. עפ״י ההחלטות של קופות החולים והממונה על שוק ההון ( לאחר התערבות בג״ץ ) הפרמיה תגדל בעשרה אחוז וכן הפחתה בזכויות המבוטחים. אנו פועלים כבר עכשיו עם חברי כנסת למציאת פתרון ממלכתי באמצעות ״ביטוח סיעודי ממלכתי״  ולמציאת פתרון קבע. אנו נמשיך לפעול  בכל האמצעים שבידנו כדיי שהכסף ששילמו החוסכים במשך שנים לא היה לשווא".

 יוסי דין יו"ר עמותת ותיקי אל על: ההצעה להפחתה של תגמולי הביטוח הסיעודי שערורייתית בלשון המעטה. יש כאן פגיעה באוכלוסייה החלשה, זקנים, נכים, עניים ואומללים. אנשים שילמו שנים במיטב כספם וכשמגיעים למצב הקשה בו נדרשת להם עזרה ( אגב גם זעומה לעומת הוצאות הצפויות להם) מקצצים במעט המגיע להם. הקיצוץ יממן כנראה אוכלוסיות אחרות, הקרובות לצלחת. לאחרונה הצהיר כבוד ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו ש'כסף לא חסר ויש לכולם', לכן ההוראה לקיצוץ תגמולי הביטוח הסעודי שערורייתית שבעתיים. אני מקווה שרשות ההון והביטוח והממונים עליהם, כולל משרד האוצר וממשלת ישראל, ישקלו את ההחלטה ויבטלו אותה".

 

 

 

הכותב הוא חבר באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית ומועצת העיתונות.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר