מס' צפיות - 1858
דירוג ממוצע -
עשר טעויות שגברים עושים ברכישת חליפה
מאת: יוסי בן נון 22/05/19 (10:12)

עבור רוב הגברים המקפידים על סגנון ואיכות, חליפה היא פחות או יותר פסגת האופנה לגבר - ובצדק. היא בהחלט יכולה לגרום לך להיראות ולהרגיש כמו מיליון דולר.

 

למרות שחליפה אכן יכולה להיות גורם מרשים מאוד, יש כמה טעויות שכדאי להימנע מהן בעת רכישת חליפה; כדי להבטיח שלא תצא פחות חכם ממה שאתה באמת.

 

הנה 10 טעויות שכדאי להימנע מהן.

טעות 1 - להתעלם מהאינטואיציה

מצאת חליפה שמוצאת חן בעיניך, אבל בזמן המדידה מול המראה משהו לא נראה לך? אולי אתה לא יכול לשים בדיוק את האצבע על מה מציק לך, אבל במקרה הזה כדאי מאוד לסמוך על החושים שלך – ולא לקנות את החליפה הזו.

קנה את החליפה שגורמת לך להרגיש כמו מיליון דולר, לא פחות. חליפה היא כמו שיריון חיצוני, שגורם לך להיראות במיטבך. אבל אם זה לא המצב; אם החליפה לא יושבת עליך טוב או אם היא גורמת לך לתחושה בלתי מוסברת של חוסר נוחות – ותר עליה ועבור לבאה בתור.

אתה אחראי על התדמית שאתה משדר כלפי חוץ. אם תלבש חליפה שמראש לא מוצאת חן בעיניך, המסר שתשדר כלפי חוץ יהיה בהתאם... וחבל.

טעות 2 - כשלא יודעים באמת מהי חליפה

חליפה היא מערכת ביגוד מלאה שמיוצרת מאותו בד, וכל חלקיה מתאימים אחד לשני. אם תקחו ג'קט מסוג בד אחד, ותלבשו אותו עם מכנסיים מסוג בד אחר – טכנית זו אינה חליפה. זו אולי הרכבה מוצלחת של כמה חלקי ביגוד יפים, אבל זו בהחלט לא חליפה.

דרך אגב, אם יש לכם ג'קט ומכנס שיוצרו יחד מאותו בד ג'ינס – זו אכן חליפה (אם כי קשה לראות לאיזה אירוע רשמי תסכימו ללכת עם חליפה שכזו).

טעות 3 - כשלא מסירים תפרים במכוון

תפרי הגנה מיועדים לשמור על חלקים מסוימים בחליפה בזמן משלוח. אפשר לראות תפרים מסוג זה על גבי צווארון המקטורן, ובמיוחד על גבי הכיסים וזנבות המעיל האחוריים. כשלובשים חליפה בפעמים הראשונות, מומלץ עד חובה להסיר את התפרים הללו ממקומם; הם בהחלט לא תורמים דבר למראה.

למרות זאת, יש מיקומים מסוימים בחליפה בהם אפשר להשאיר את התפרים. למשל כאשר מדובר בכיסים הקדמיים בג'קט. רוב הגברים לא משתמשים בכיסים הללו, ולכן אין שום בעיה להשאיר את התפרים חבויים מאחור; זאת מכיוון שהם נותנים לכיסים מראה נקי וישר. אבל אם אתם כן מתכוונים להשתמש בכיסים, עשו לעצמכם טובה והסירו את התפרים.

טעות 4 - כשלא מסירים תוויות

בחלק ניכר מהחליפות יש תגית מותג שבדרך כלל מוצמדת לאחת מזרועות המקטורן. זה אולי נראה נחמד בהתחלה, ללכת עם הצהרת אופנה שכזו – במיוחד אם קניתם את החליפה ממותג יוקרתי, ואתם רוצים קצת להשוויץ. אבל תכלס, זה נראה לא במקום וממש לא משרת אתכם – הסירו את כל התוויות מהחליפה.

טעות 5 - קניית חליפה לאירוע הלא מתאים

אם יש לכם ריאיון עבודה כלשהו, רוב הסיכויים שלא תצטרכו ללבוש חליפה (בטח שלא בישראל הנינוחה והחמה). למרות זאת, יש גברים שנוהגים ללבוש חליפה לראיונות עבודה למשרות בכירות, וזה בהחלט מקובל. אתם רוצים לעשות רושם ראשוני נכון ולהראות למראיינים שאתם מסוגלים להשתלב היטב בתרבות הארגונית של המקום.

אם כבר יש לכם חליפה בארון אתם בהחלט יכולים להשתמש בה. חליפה בצבעים כהים תעשה עבודה מצוינת; אבל אל תרוצו לקנות חליפה במיוחד לריאיון עבודה – זה ממש מיותר.

טעות 6 - כשהחליפה לא מתאימה לגוף

זו אחת מהטעויות הנפוצות והעיקריות ברכישת חליפה – כאשר היא לא יושבת עליכם טוב ולא מתאימה למידותיכם. חליפה אמורה לשבת בדיוק על גופכם, ולא לבלוט, לזלוג או להישפך בכל מיני מקומות כמו כתפיים, מרכז החליפה וכן הלאה.

חליפה שיושבת עליכם טוב נראית קצת כמו שעון חול – רחבה בחלק העליון, מעט צרה יותר במרכז ושוב מעט מתרחבת בחלקה התחתון. החליפה צריכה להיות מדודה לגופכם, בעיקר בכתפיים, באזור החזה ובחלק התחתון סמוך לבטן.

טעות 7 - לקנות חליפות לפי טרנד אופנתי

מי שאוהב ויכול להשקיע בחליפות של מותגי אופנה – מצוין בהחלט. אתם רוצים לבלוט, להיראות מודרניים ומבינים בסטייל, וזה לגיטימי לחלוטין. אבל זכרו שבעוד שנה, שנתיים או שלוש החליפה הטרנדית שקניתם תצא מהאופנה, ואתם תישארו עם פיסת בד לא רלוונטית.

אז מה עדיף? פשוט לרכוש חליפה מהודרת סטנדרטית, שמתאימה לרוב האירועים שאליהם אתם הולכים. פשוט וקל.

טעות 8 - קניית חליפה לא פונקציונלית

רוב הגברים לא חושבים על התפקיד שהם רוצים שהחליפה תמלא. מה זה אומר? בדרך כלל כשקונים חליפה, רובנו רוצה לשדר תדמית ומסר של רושם טוב, סמכות ואמון; משהו שיישאר באופנה למשך עשור. חפשו בגוגל תמונות של שחקן הקולנוע קארי גרנט לבוש בחליפה, ולא תהיה לכם בעיה לשלוף אותו היישר משנות ה-50 לשנות האלפיים.

טעות 9 - להתעלם מהבד ומאיכות התפירה

כשתבדקו מספר חליפות, שימו לב לסוגי הבד השונים מהם עשויה כל חליפה. אומנם אין כאן סטנדרטים מסוימים להיצמד אליהם, אבל זה די דומה לרכישת מצלמה רק לפי כמות המגה פיקסלים שלה. יותר אין משמעו בהכרח יותר טוב.

חושו את הבד בכפות ידיכם, לבשו את החליפה ובדקו כיצד אתם חשים, ושאלו את המוכר / יצרן האם החליפה עשויה בתפירה איכותית. אפשרות נוספת היא לבקש למדוד חליפה במחיר גבוה יותר, לחוש את הבד ואת החליפה על גופכם – ולזכור את התחושות הללו כשאתם קונים חליפה במחיר נמוך יותר. כך תזהו חליפה איכותית בכל פעם מחדש.

טעות 10 - ללבוש חליפה בלי להתאמן מראש

לרובנו חליפה איננה דבר טבעי שאנו לובשים מדי יום, לכן כדאי מאוד להתאמן בלבישת החליפה גם בבית. אל תשאירו אותה בארון רק לאירועים של פעם או פעמיים בשנה – התרגלו למשקל החליפה על הכתפיים, הסתובבו איתה מעט ולאט לאט תרגישו פחות ופחות שאתם לובשים תחפושת – אלא משהו שבאמת יושב עליכם טוב וגורם לכם להיראות טוב.

הכותב הוא יוסי בן נון - בית האופנה המוביל בישראל בייצור ומכירת חליפות חתן וכן חליפות גברים לכל אירוע.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר