מס' צפיות - 2141
דירוג ממוצע -
התכנית החדשה של הפרלמנט האירופאי בדבר אימוץ שעון קבוע
אני מודה שאני תומך בתכנית זו והייתי רוצה להחיל שעון קיץ במשך כל השנה ,אך בשל העובדה שתכנית זו נכשלה ברוסיה לפני כעשר שנים ,עדיף כנראה לשמור על הקיים ולא לחפש הרפתקאות חדשים.
מאת: רועי אורן 27/03/19 (01:08)

בלילה שבין חמישי לשישי תעבור מדינת-ישראל משעון חורף לשעון קיץ במהלכה אנו נפסיד שעת שינה אך נרוויח יותר שעות אור.

בצעד חסר תקדים הצביעו אנשי הפרלמנט האירופאי  ביום שלישי האחרון (19\03\26) על ביטול שעון החורף החל מחודש מרץ 2021.

חשוב לציין כי הליך הצבעה זה, נעשה אחרי שחברי הפרלמנט האירופאי החליטו שצריך להנהיג שעון אחד שיהווה בסיס להחלטה סופית של האיחוד בעתיד הקרוב.

כזכור, לפי החוק של הפרלמנט האירופאי כל 28 המדינות החברות באיחוד צריכות להזיז את השעון שעה אחת קדימה ביום הראשון האחרון של חודש מארס,כאשר ביום האחרון של חודש אוקטובר יש להזיז את השעון שעה אחת אחורה.

                                 פירוט התכנית שעליה הצביעו חברי הפרלמנט האירופאי

לפי תכנית זו יצטרכו המדינות החברות באיחוד האירופאי האם לקבל רעיון זה ככתבו וכלשונו ,וכן כל מדינה תאלץ להחליט באיזה שעון (חורף או קיץ) היא רוצה לדבוק.

הנציבות האירופאית רצתה לאמץ תכנית זו כבר עכשיו,אך הפרלמנט האירופי אמר שצריך לתת למדינות עוד זמן כדי לאמץ את התכנית,ולהסתגל עליה.

                                ההיסטוריה של הזזות השעון בעולם

ניתן לראות כי בתקופת מלחמת העולם הראשונה החלו המדינות השונות להזיז את השעון כדי לחסוך באנרגיה.

בשל משבר אנרגיה חריף שהחל בתחילת שנות השבעים החלו מדינות מסוימות להזיז את השעון, כאשר מאז שנת 1996 כל מדינות האיחוד האירופאי מזיזות את השעון פעמיים בשנה (בסתיו-ובאביב).

כפי שציינתי בחלק הקודם הנציבות האירופאית החליטה לבצע את התכנית כבר עכשיו כאשר היא מתבססת על תוצאת סקר שנערך בין המדינות החברות באיחוד.

                   פירוט לגבי הסקר

בסקר שנערך בקרב 28 המדינות החברות באיחוד השתתפו 4.6,000,000 איש ,כאשר 84% מתוכם הצביעו בעד יישום התכנית להחלת שעון קבוע, כאשר 16% שהתנגדו לתכנית טענו שרוב המצביעים היו גרמנים והם עשו זאת כדי לחזק את הקאנצלרית אנגלה מרקל.

בנוסף, הסתמכה הנציבות על דו"ח רפואי שמצא קשר בין השינוי התכוף של שעות השינה, לסיכוי של האדם המודרני לחלות במחלות קרדיולוגיות.

אני מודה שאני תומך בתכנית זו והייתי רוצה להחיל שעון קיץ במשך כל השנה ,אך בשל העובדה שתכנית זו נכשלה ברוסיה לפני כעשר שנים ,עדיף כנראה לשמור על הקיים ולא לחפש הרפתקאות חדשים.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר