מס' צפיות - 3349
דירוג ממוצע -
1653צבר ואבקת צבר-חוות אורלי
אבקה מפרי צבר השומרת את כל התכונות של הפרי החי
מאת: elybikoret 05/04/18 (01:39)
 
 
 
 
 
 
1653אבקת צבר -חוות אורלי אדום
צילומים-יחצ'ן
 
 
צמח הצבר הנו אחד ממני הקקטוס.
הוא נפוץ מאוד בארץ כצמח בר וכן כצמח שמגדלים אותו במיוחד עבור הפרי שלו שהנו פרי מתוק ועסיסי.
 
הפרי נקרא בישראל"סברס"ברבים וכך גם מכנים את ילידי  ארץ ישראל היהודים
הם נקראים כך כי דומים לפרי -מחוספסים,קוצניים אך מבפנים-פנימה בנשמה רכים ומתוקים.
 
הצמח נקרא צבר כי הוא 'צובר 'את המים שהוא שואב מהאדמה ומאכסן בגבעוליו.
מקורו במרכז אמריקה והגיע לארץ לאחר גילוי אמריקה.
 
הפרי מכיל כמה תכונות חיוניות ביותר לגוף האדם.
יש בו סלניום חומר הידוע ביתרונותיו הבריאותיים
בצבר סיבים רבים.
הפרי מלא גרעינים אשר אינם מתפרקים במערכת העיכול.
יש העושים ממנו מיץ כדי למנוע מלאכול את הגרעינים אך שימוש זה אינו נפוץ בארץ
 
הצבר נוגד חימצון חזק.הוא עשיר מאוד בויטמין C,מחזק את מערכת החיסון.יש האומרים שהוא מונע הצטננות ומיצר קולגן השומר על עור בריא.
בפיגמנטים האדומים והצהובים של הפרי מרוכז רוב החומר נגד החימצון.הוא מסייע להגן על תאי הדם האדומים.
יש בו גם חומר העוזר למנוע עליה בכולסטרול הרע.
 
הפרי מכיל מגנזיום  העוזר למערכת השרירים והעצבים לתפקד היטב וכן שומר על קצב הלב ולחץ הדם
הסיבים הרבים שבו ,שומרים על רמת הסוכר בדם.
מיץ הפרי מגן על הקיבה מפני כיבים וכן על הכבד מעודף של אלכוהול.
הסילניום שבו עוזר לוסת את הורמוני בלוטת התריס.
הוא גם מעודד יצור עצמי של נוגדני חימצון בגוף.
 
אלה הם חלק מהתכונות החיוביות של פרי הצבר.
 
לאור כל התכונות הללו ואחרות, בזמן האחרון התחילו לגדל בחוות צברי אורלי ליד דימונה את הפרי מהזן האדום כדי ליבשו ולהפיק אותו בצורת אבקה מבלי שיהיו בה  הגרעינים של הפרי..
 
התברר במחקרים שנעשו שכל התכונות הללו נשמרות באבקה כל עוד לא ממיסים את האבקה בנוזל חם.
 
חוות צברי אורלי הנה החווה הגדולה ביותר לגידול סברס במזרח התיכון.היא מגדלת סברס למעלה מ25 שנה מזנים בעלי הערכים התזונתיים מהטובים בעולם.
גודל החווה ליד דימונה הוא מעל ל1500 דונם.
בחווה מגדלים בעיקר את הצבר האדום ממנו עושים את האבקה, אך מגדלים גם צברים בצבע סגול,צהוב,כתום ועוד.
הזנים הללו פותחו בישראל החל משנת 1975
 
הסברס גדלים בחווה ללא  שימוש בכימיקלים וללא חומרי הדברה.
 
יצור האבקה נעשה בתהליך בו מיבשים את הצבר ,מסלקים ממנו את הגרעינים ובהקפאה נשמרים כל רכבי הפרי כאמור ללא הגרעינים.
כל זה נעשה בטכנולוגיה מתקדמת ביותר  כדי לשמר את מה שיש בפרי.
 
אבקת הצבר נמכרת לצרכנים בחבילות של 2 ו 5 שקיקים בנות 20 גרם כל אחד.האבקה כוללת 100 אחוז פרי הצבר.בכל שקיק יש אבקה משדלושה פרות צבר אדום טריים.
 
מומלץ לצרוך שקיק  ליום כאשר את תוכן השקיק שופכים לתוך 150-200 מ'ל מים או חלב קרים ומערבבים עד שהכל נמס היטב.רצוי לחכות 5-10 דקות לפני השתיה.
את האבקה אפשר לערבב גם עם סויה,יוגורט,גלידה,לפזר על עוגות קרות הן לקישוט והן לטעם.
 
הגופים הגדולים להם משוווקת התוצרת הם צה'ל,סוכנות החלל  וכן  בסופרמרקטים וחנויות מובחרות.
 
הצבר ,חושבים כך,הנו צמח העתיד לתזונה בריאה ולהתמודדות עם השמנת יתר ומחלת הסוכר.
האבקה,לפי מחקרים שנעשו,הנה אחד ממזונות העל ,הטובים ביותר בעולם.
האבקה תורמת רבות  לעוסקים בספורט ומאמץ גופני.
 
ברצוני להוסיף שלגבי כל התכונות ,המעלות ,ההמלצות והמחקרים הסתמכתי על חומר שמצאתי ושנמסר לי ,
אני  לא בדקתי אישית את נכונות הדברים.
 
 
טעמתי מהצברים האדומים .הם ללא קוצים וחלקים לגמרי מבחוץ ובפנים מאוד עסיסיים ומתוקים ביותר.גם את השיק שטעמתי מהאבקה היה טעים .
 
האבקה יכולה להיות מרכיב מזון מרכזי לאכילה יום יומית לאוכלוסיה הסובלת מהשמנת יתר ,אוכלוסיה מתבגרת,אוכלוסיה סוכרתית  וכל מי שרוצה  לשמור על בריאות הגוף או נמצא במקום מרוחק שאין אפשרות להשיג בו מזון  כי המשקל שצריך לקחת איתך קטן ולא משמעותי אם אתה לוקח כמה שקיקיות..
האבקה יכולה להיות מזון איכותי בסיסי באחוזים שלמים מהרכב מנת המזון היומית..
 
 
לראות או לא לראות:פיתוח מענין,טעים,ומיוחד.
 
 
נכתב על ידי elybikoret , 9//2018 11:09 


אלי ליאון

elybikoret@gmail.com

www.elybikoret.022.co.il

03-6856786
0542493488
עיתונאי-מבקר אמנות
תיאטרון,מחול,מוסיקה,קולנוע,פנאי

חבר אגודת העתונאים של תל אביב
ותא המבקרים שליד האגודה
מנהל קהילות התרבות והפנאי-אתר מוטקה

מבקר התרבות של דעתון ושל הפורטל שלנו

מבקר תרבות גם בעסקים,ק. דה מרקר,תפוז,פרשן

WORD PRESS  

 

הכותב הוא הבלוג יעסוק בביקורת שלי ורשמים אישיים שלי של הצגות תיאטרון מופעים אופרה בלט קונצרט וכו הכל קשור למוצג על בימותינו כאמור הכל רשמים אישים בלבד אשמח לקבל רשמים של אחרים

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר