מס' צפיות - 4281
דירוג ממוצע -
מספר מילים על התקשורת
אנה פנינו מועדות?
מאת: צביקה 07/08/14 (22:40)

במהלך מלחמת ששת הימים, שמענו דיווחים על התקדמות "כוחותינו" ועל מצב כוחות ה"אויב".

בימים ההם התקשורת הייתה שלנו ומשלנו.

מאז, התקשורת הפכה משל עצמה ומדווחת זה לצד זה ובאותו משקל, דיווחים של לצה"ל ודיווחים של ארגוני הטרור ומקורביהם. התקשורת מציגה את הגרסאות ארגוני הטרור לצד הגרסאות צה"ל, כשוות ערך או ככמעט שוות ערך, כשהפרשנים השונים, לפי אמונותיהם והשקפותיהם, מנסים לקבוע את אמינות הגרסאות. התקשורת אף טורחת ומביאה מאשימים מבית, שיהוו מקור לציטוט ברחבי העולם.

לפי התקשורת, צה"ל הוא צבאה של מדינת ישראל ולא חלילה של מדינת התקשורת.

בימים אלה, התקשורת טורחת ללא לאות ושוטחת בפני האויב את ההתלבטויות של מקבלי ההחלטות בקבינט, את האופציות הצבאיות השונות על יתרונותיהן וחסרונותיהן, את הלך הרוח בחברה הישראלית כלפי האופציות השונות, כולל ניתוחים מפי מומחים חלקם בעלי עבר צבאי, ומספקת מידע מודיעיני רב ערך למקבלי ההחלטות של האויב, סליחה, של ארגוני הטרור.

אם לא ייעצר התהליך החולני הזה, אנחנו צפויים לשמוע במלחמה הבאה, ניתוחים לגבי אופציות פעולה אסטרטגיות וטקטיות, מיקומים אפשריים לצירי כניסה ויציאה, בעיות ופתרונות לדרכי אספקה, ניתוח סוגי מערכות הנשק וסוגי חימוש העומדים לרשות צה"ל, יתרונותיהם וחסרונותיהם, נקודות תורפה של מערכות ההגנה, בקיצור כל המידע שדרוש כדי להכשיל את צבאנו, סליחה, את צה"ל.

אומרים שהאופנה האמריקנית מגיעה לישראל באיחור של מספר שנים. אופנה זו רצוי להשאיר אצל האמריקנים שאט אט הופכים לנמר של נייר.

הכותב הוא צביקה

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר