מס' צפיות - 1674
דירוג ממוצע -
עורך דין רן רייכמן: מה כולל בתוכו הסכם טרום נישואין?
מאת: רן רייכמן 17/06/14 (10:58)

הסכם טרום נישואין הפך בשנים האחרונות לתופעה מקובלת הנמצאת במגמת עלייה, ומומלץ על ידי עורכי דין ואף רבנים רבים. הסכם זה, מסביר עו"ד רן רייכמן, הנו חוזה משפטי מוכר בחוק שנערך טרם החתונה, אשר נועד להסדיר מקרים של חילוקי דעות, סכסוכים, פרידה וגירושין באופן מכובד ומוסכם על שני הצדדים.

נושאים עיקריים הכלולים בהסכם טרום נישואין

הסכם טרום נישואין כולל התייחסות לנושאים העלולים להוביל למחלוקת ולחוסר הסכמה במקרים של פרידה. להלן מספר דוגמאות מרכזיות:

משמורת על הילדים – בהסכם טרום נישואין, לדברי עורך דין רן רייכמן, ייקבעו הסדרי משמורת על הילדים, וזאת בהתאם לשיקול בית המשפט שיבחן את טובת הילד.
דמי מזונות – סעיף זה יפרט את אופן תשלום דמי המזונות בין בני הזוג וסכומיהם, כאשר הכוונה היא לדמי מזונות לבני הזוג ולא לילדים. כך לדוגמא, ניתן להסכים על תשלום דמי מזונות על ידי בעל ההכנסה הגבוהה יותר.
אופן חלוקת רכוש – באמצעות ההסכם ניתן לפרט או לחרוג מחוק יחסי הממון, שקובע כי בעת גירושין זכאי כל בן זוג לקבל את הרכוש שהביא לקשר, ומחציתו של הרכוש המשותף.
דירה משותפת – ההסכם קובע את אופן חלוקת הנכסים, בעיקר במקרים בהם אחד הצדדים הגיע לקשר עם דירה.
מניעת מצבים של סרבנות גט – על פי היהדות, גירושין דורשים הסכמה הדדית מרצון חופשי של שני בני הזוג. לדברי עו"ד רן רייכמן, הסכם טרום נישואין עשוי להתייחס למצב של סרבנות גט ולהטיל סנקציות חוזיות שנועדו למנוע את כדאיות קיומו. יש להבין כי ההסכם אינו יכול לחייב אדם במתן גט, אך הוא יכול לקבוע סנקציות כלכליות על בן הזוג הסרבן בדמות דמי מזונות גבוהים.
הליך עריכת הסכם טרום נישואין

למעשה, טוען עו"ד רן רייכמן, ניתן לערוך הסכם טרום נישואין גם לאחר הנישואין, אך קיימים הבדלים באופן העריכה. בעוד שהסכם הנערך לפני הנישואין מצריך רק חתימת נוטריון מוסמך, עריכה לאחר הנישואין דורשת קבלת אישור מבית דין לענייני משפחה או מבית דין רבני.

בכל מקרה, מומלץ לפנות לעו"ד העוסק ומתמחה בדיני משפחה לקבלת ייעוץ וסיוע בעריכה חוקית של החוזה. לסיום, מדגיש עו"ד רן רייכמן כי הסכם טרום נישואין מהווה תעודת ביטוח במקרי פרידה עבור שני הצדדים, ונועד להבטיח קיום הליך גירושין מכובד והוגן.

הכותב הוא עו"ד רן רייכמן עוסק בדיני משפחה, צוואות וירושות ומנחה התכנית שאלה משפטית בערוץ 2.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר