מס' צפיות - 2253
דירוג ממוצע -
עו"ד רן רייכמן- באיזו ערכאה שיפוטית כדאי לבחור בעת תביעת גירושין?
מאת: רן רייכמן 25/03/14 (10:20)

תביעת גירושין הלכה ונעשתה בשנים האחרונות לפופולארית מאוד בשל אורח החיים המודרני המאפיין את המאה ה-21, כאשר בעבר התייחסו אל נושא הגירושין כדבר "מוקצה" שיש לעשותו בחדרי חדרים והשתיקה יפה לו אך כאמור כיום ההתייחסות לנושא עברה שינוי מקיף לאור השכיחות הרבה של מקרי הגירושין.

למרות מגמה זו תביעת גירושין אינה עניין של מה בכך ויש להתייחס אליה בכובד ראש מאחר והיא טומנת בחובה היבטים כלכליים, משפטיים ורגשיים רבים ,במיוחד שעה שמעורבים ילדים בנושא. לכן מומלץ לפנות לעורך דין מומחה שינהל תיק גירושין לעֵילַא ולעילא.

תביעת גירושין נעשית במסגרת של פתיחת תיק גירושין בביה"ד הרבני. בעוד הבעל מבקש להקדים ולהגיש תביעת גירושין בביה"ד הרבני, האישה מצידה תמהר להגיש תביעותיה בביהמ"ש למשפחה אשר מקובל לחשוב שהינה ערכאה משפטית המטיבה עימה.

לכל ערכאה יתרונות וחסרונות כאשר בשעה שהבעל הקדים ופתח תיק גירושין, הרי שכל העניינים שכרך הבעל בתביעת הגירושין (ענייני רכוש, משמורת ומזונות אישה) חוסמים את האישה מלדון בעניינים אלו בביהמ"ש לענייני משפחה, לכן - בטרם פתיחת תיק גירושין, יש חשיבות עצומה להתייעצות עם עורך דין מומחה בתחום שיכלכל את צעדיו וידע לעשות את המהלכים הנכונים ביותר אשר יהלמו את האינטרסים שלכם בצורה הטובה ביותר.

תביעת גירושין, וגם תיק גירושין הם עניינים שעדיף להפקיד בידיו של עורך דין מומחה בדיני משפחה שצבר כבר ניסיון בטיפול בתיקים דומים. הניסיון כמאמר המשפט "עושה את כל ההבדל" והדבר תקף שבעתיים כאשר מדובר בנושא רגיש כמו תביעת גירושין.

תביעת גירושין וחלוקת הרכוש המשותף
אחד הנושאים המרכזיים שעולים במהלך הטיפול בתיק גירושין הוא נושא חלוקת הרכוש המשותף כאשר גם לבית הדין הרבני וגם לבית המשפט למשפחה יש סמכות מקבילה לדון בנושא. ענייני הרכוש בדומה לעניינים נוספים בהליך הגירושין מושפעים ישירות מבחירת הערכאה השיפוטית ואם הוגשה תביעה בנושא הרכוש לבית משפט לענייני משפחה לפני הגשת התביעה לביה"ד הרבני, אזי לערכאה הראשונה תהיה הסמכות לדיון בנושא.

נושא זה ונושאים נוספים העולים במהלך הטיפול בתיק מחייבים בחינה מדוקדקת על מנת להחליט (בהתייעצות עם עורך דין מומחה כמובן) איזו ערכאה משרתת בצורה הטובה ביותר את האינטרסים שלכם ובה להגיש את התביעה על מנת לזכות בסמכות שלה.

בקרב הציבור רווחת הדעה כי בית משפט לענייני משפחה מטיב לשרת את האינטרסים של האישה ואילו בית דין רבני תמיד יתייצב לצידו של הגבר, אך הדבר אינו נכון בכל המקרים מאחר ולכל ערכאה סמכויות ייחודיות בהן ניתן להשתמש בהתאם לנסיבות. יש לזכור כי "במרוץ הסמכויות" הזמן משחק תפקיד קריטי , בפרט כיום לאור התיקון לחוק יחסי ממון אשר הכתיר את סמכויותיו הן של ביה"ד והן של ביהמ"ש , כך שמרוץ הסמכויות "עלה מדרגה" וכיום אנו כבר עדים למרוץ החלטות, לכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין גירושין ולבחור בהקדם את הערכאה המתאימה לכם.

הכותב הוא עו"ד רן רייכמן עוסק בדיני משפחה, צוואות וירושות ומנחה התכנית שאלה משפטית בערוץ 2.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר